ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019
banner imagebanner image
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

5/4/2019 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ            Δ΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ        -     ΜΟΝΗ ΚΛΕΙΣΤΩΝ (ΧΑΣΙΑ)                                                                                                                     ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Αναχώρηση 15:30 για το Μοναστήρι Κοιμήσεως της Θεοτόκου, παρακολούθηση της ακολουθίας των Γ΄ Χαιρετισμών. Στη Χασιά θα έχουμε μικρή στάση. Επιστροφή το βραδάκι στην ΑΘΗΝΑ.

Τιμή συμμετοχής: 7 ευρώ

5/4/2019 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                        Δ΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ 

   ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ                                

ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ (ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ) – ΩΡΩΠΟΣ

Αναχώρηση 16:00 για να παρακολουθήσουμε την ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών, μετά το τέλος της ακολουθίας επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ.

Τιμή συμμετοχής: 8 ευρώ

6/4/2019 ΣΑΒΒΑΤΟ                                          ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΤΑ                             ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Αναχώρηση 16:30 για την όμορφη παραλία της ΚΙΝΕΤΑΣ για να θυμηθούμε τις καλοκαιρινές μας βόλτες και βουτιές. Παραμονή για ουζάκι και καφέ. Επιστροφή το βραδάκι.

Τιμή συμμετοχής: 6 ευρώ

6-7/4/2019                                            ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΛΙΜΝΗ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ                                 ΔΙΗΜΕΡΗ

           ΘΕΡΜΟ – Μ. ΔΕΝΔΡΟ

Ένα ταξίδι στη λίμνη Τριχωνίδα, τη μεγαλύτερη λίμνη της πατρίδας μας με σπάνια είδη ψαριών, όπως ο Νανογωβιός που απαντάται μόνο εκεί. Στις όχθες της Λίμνης υπάρχουν πανέμορφα δάση από πλατάνια, λεύκες και πικροδάφνες. Ελάτε μαζί μας να ανακαλύψουμε το κομμάτι αυτό της Αιτωλοακαρνανίας και να αγναντέψουμε από το ξενοδοχείο μας την απεραντοσύνη τούτης της λίμνης.

 

6/4/2019 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση 08:00 για ΡΙΟ – ΑΝΤΙΡΡΙΟ (επίσκεψη εκθεσιακού χώρου Γέφυρας) – ΝΑΥΠΑΚΤΟ. Θα επισκεφθούμε το ενετικό λιμάνι, το κάστρο, ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα παραδείγματα φρουριακής αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα, απ’ όπου θα δούμε τις ομορφιές αυτού του τόπου που συνδυάζει την σύγχρονη πόλη με το παραδοσιακό χωριό. Συνεχίζουμε για τον ΠΥΡΓΟ του ΜΠΟΤΣΑΡΗ όπου φιλοξενείται έκθεση με αντίγραφα από πίνακες, χάρτες και σχεδιάσματα που έχουν σχέση με τη Ναυμαχία της ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ (1571 μ. Χ). Γεύμα στην παραλία και συνέχιση για το ΠΕΤΡΟΧΩΡΙ της ΛΙΜΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ. Τακτοποίηση στο πολύ ωραίο ξενοδοχείο ΑΛΘΑΙΑ με τη φανταστική πανοραμική θέα στη λίμνη. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

7/4/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ: Πρόγευμα. Γνωριμία με το ΘΕΡΜΟ, περιοχή σύμβολο για την Ελλάδα, καθώς υπήρξε η έδρα της Αιτωλικής Συμπολιτείας, της πρώτης δημοκρατίας στον κόσμο και επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου και του μουσείου αν έχει εγκαινιαστεί. Μετάβαση μέχρι το ΜΕΓΑ ΔΕΝΔΡΟ, πατρίδα του Πατροκοσμά, επίσκεψη στο ομώνυμο Μοναστήρι του Κοσμά του Αιτωλού. Γεύμα στην περιοχή και αναχώρηση για ΡΙΟ – Αθήνα.

Τιμή συμμετοχής: 80 ευρώ

Περιλαμβάνονται: μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, 1 διανυκτέρευση σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και 1 δείπνο.

 

7/4/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ                                  ΑΜΦΙΣΣΑ – ΑΡΑΧΩΒΑ - ΙΤΕΑ                                      ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση 07:30, στάση στο ύψος της ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ και από εκεί μέσω ΑΡΑΧΩΒΑΣ και ΔΕΛΦΩΝ άφιξη στην ΑΜΦΙΣΣΑ. Θα παραμείνουμε για να περπατήσουμε και να φθάσουμε στο ΚΑΣΤΡΟ των ΣΑΛΩΝΩΝ ή ΚΑΣΤΡΟ της ΩΡΙΑΣ. Είναι χτισμένο εν μέρει με αρχαίο υλικό με προσθήκες ελληνιστικές, βυζαντινές, φραγκικές, ενώ σώζονται ο ελληνικός περίβολος, η εσωτερική πύλη, ο βυζαντινός Πύργος της Βασίλισσας και η Φράγκικη Εκκλησία. Θα περπατήσουμε για να δούμε την φημισμένη «ΧΑΡΜΑΙΝΑ», συνοικία της ΑΜΦΙΣΣΑΣ, στην οποία από πολλών αιώνων ήταν συγκεντρωμένα όλα τα εργαστήρια που ασχολούνταν με την κατεργασία του, το Αρχαιολογικό Μουσείο που προσφέρει στον επισκέπτη την πλήρη εικόνα και την ιστορική εξέλιξη της αρχαίας ΦΩΚΙΔΑΣ. Συνεχίζουμε για την ΙΤΕΑ, όπου θα έχουμε το φαγητό μας. Το βράδυ επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση για καφέ.

Τιμή συμμετοχής: 16 ευρώ

 

7/4/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ                                    ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ                                      ΗΜΕΡΗΣΙΑ

       ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΝΕΜΕΑΣ – ΝΑΥΠΛΙΟ

Αναχώρηση για τον ΙΣΘΜΟ για καφέ και συνεχίζουμε για τη ΝΕΜΕΑ όπου όσοι επιθυμούν θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο. Το πλούσιο σε εκθέματα μουσείο φιλοξενεί τη συλλογή αγγείων και κοσμημάτων από το μυκηναϊκό νεκροταφείο στα Αηδόνια, αντικείμενα σχετικά με τους αγώνες και προϊστορικά εργαλεία και όπλα. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας ανάμεσα στους αμπελώνες για να επισκεφθούμε ένα οινοποιείο της περιοχής για να μάθουμε όλα τα μυστικά των τοπικών αμπελιών και του καλού κρασιού. Επόμενος σταθμός μας η πόλη του ΝΑΥΠΛΙΟΥ, όπου θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας φαγητό και να περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια της. Το απόγευμα επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ.

Τιμή συμμετοχής: 14 ευρώ

 

12/4/2019 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                              ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ                                      ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΣ

Αναχώρηση 16:15 για να παρακολουθήσουμε τη λειτουργία του ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ. Επιστροφή το βραδάκι.

Τιμή συμμετοχής: 7 ευρώ

12/4/2019 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ            ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ   ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ                                  

ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟΥ ή ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ – ΜΕΓΑΡΑ

Αναχώρηση 16:00 για την Ι.Μ. ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟΥ για να παρακολουθήσουμε τη λειτουργία του ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ. Μετά το τέλος της ακολουθίας επιστρέφουμε στην ΑΘΗΝΑ με μια μικρή στάση.

Τιμή συμμετοχής: 7 ευρώ

 

13/4/2019 ΣΑΒΒΑΤΟ              ΜΟΝΗ ΘΕΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ (ΕΟΡΤΗ)–ΚΕΡΑΤΕΑ             ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Αναχώρηση 07:30 για το Μοναστήρι το οποίο γιορτάζει τον Ακάθιστο Ύμνο και πανηγυρίζει, παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας. Ακολουθεί φαγητό και καφές από τις μοναχές. Επιστροφή το απογευματάκι στην ΑΘΗΝΑ, αφού κάνουμε πιθανή στάση στην παραλία της ΚΕΡΑΤΕΑΣ.

Τιμή συμμετοχής: 8 ευρώ

13-14/4/2019                                                          ΒΟΛΟΣ – ΠΗΛΙΟ                                                      2 ΗΜΕΡΕΣ

13/4/2019 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση 08:00, στάση στο ύψος της Λαμίας για καφέ και συνεχίζουμε  για το χωριό ΜΗΛΙΕΣ όπου θα επισκεφτούμε την εκκλησία των Ταξιαρχών και τη βιβλιοθήκη, συνεχίζουμε για ΒΥΖΙΤΣΑ όπου θα κάνουμε βόλτα και θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό φαγητό. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στο Βόλο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ μπορούμε να κάνουμε βόλτα στη πόλη και να πάμε για φαγητό στα παραδοσιακά τσιπουράδικα της πόλης.

14/4/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για να επισκεφθούμε το Εργοστάσιο Πλινθοκερομοποιίας Τσαλαπάτα που ιδρύθηκε το 1926. Η συνολική του έκταση ήταν 22.000 τ.μ. και η ισχύς του σε μηχανήματα έφθανε τους 300 ίππους. Ήταν σημαντική παραγωγική μονάδα, με πανελλαδική εμβέλεια.  Συνεχίζουμε για ΠΟΡΤΑΡΙΑ, ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ, στο μπαλκόνι του Πηλίου όπου θα παραμείνουμε για καφέ στην όμορφη πλατεία με τον αιωνόβιο πλάτανο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Το απόγευμα αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

 Τιμή συμμετοχής: 65 ευρώ

 Περιλαμβάνει: μεταφορά με το πούλμαν, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό

14/4/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ                                                                                                                               ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΣΑΛΑΜΙΝΑ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ – ΜΟΝΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ

Αναχώρηση 08:00 για να πάμε στο ΠΕΡΑΜΑ να πάρουμε το πλοίο και να πάμε στην όμορφη ΣΑΛΑΜΙΝΑ. Πρώτος μας σταθμός το νέο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ που περιλαμβάνει εκθέματα της προϊστορικής περιόδου, όπως και κεραμικά ευρήματα από τη γεωμετρική περίοδο έως και την πρωτοβυζαντινή περίοδο. Επίσης, στο μουσείο εκτίθενται το Μετρολογικό ανάγλυφο της Σαλαμίνας, μαρμάρινα επιτύμβια ανάγλυφα του 4ου κυρίως αιώνα, πλούσιο εποπτικό υλικό και τα εκθέματα που σχετίζονται με την ιστορία της πόλης, όπως ανάγλυφα και σχεδιαστικές αναπαραστάσεις της ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ. Συνεχίζουμε για την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ του 17ου αιώνα και έπειτα θα καταλήξουμε στην πόλη της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, όπου θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας φαγητό. Το απόγευμα επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ.

Τιμή συμμετοχής: 14 ευρώ

 

14/4/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ                                                                                                                               ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ – ΝΑΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Αναχώρηση 07:30 για ΑΡΤΕΜΗΣΙΟ στάση και συνεχίζουμε για ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ και από εκεί για τον περίφημο ΝΑΟ του ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ, τον Παρθενώνα της Πελοποννήσου. Το αριστούργημα του αρχιτέκτονα Ικτίνου 5ος αι. π.Χ. υψώνεται επιβλητικά  στα 1130 μέτρα πάνω στα βουνά μεταξύ Ηλείας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας. Από εκεί αναχώρηση για την ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ, όπου θα επισκεφθούμε το λαογραφικό Μουσείο και θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας φαγητό. Επιστρέφουμε το βράδυ στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση για καφέ στην πλατεία της ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ.

Τιμή συμμετοχής: 16 ευρώ

 

20/4/2019 ΣΑΒΒΑΤΟ          ΕΘΝ. ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΛΑΙΑΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΖΑΠΠΕΙΟ           ΠΡΩΙΝΗ

Αναχώρηση 10:00 για το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο που βρίσκεται στην Παλαιά Βουλή. Επίσκεψη και ξενάγηση στους χώρους (δωρεάν). Κατόπιν πηγαίνουμε στο ΖΑΠΠΕΙΟ για καφεδάκι ή ουζάκι. Επιστροφή νωρίς το απόγευμα.

Τιμή συμμετοχής: 5 ευρώ

21/4/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ                                                                                                        ΗΜΕΡΗΣΙΑ

          ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ (ΕΞΟΔΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ) - ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

Αναχώρηση 07:00 και με στάση στην ΑΚΡΑΤΑ, άφιξη στο ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ για να παρακολουθήσουμε την παρέλαση και τις εκδηλώσεις για την ηρωική «ΕΞΟΔΟ» του ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ. Συνεχίζουμε για την ΝΑΥΠΑΚΤΟ όπου θα έχουμε το γεύμα μας, παραμονή. Επιστροφή το βράδυ στην ΑΘΗΝΑ, αφού περάσουμε από την γέφυρα ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΙΟΥ και κάνουμε στάση στον ΙΣΘΜΟ.

Τιμή συμμετοχής: 20 ευρώ

21/4/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ              ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ                                    ΗΜΕΡΗΣΙΑ

               ΑΡΜΑ – ΧΑΛΚΙΔΑ - ΛΕΥΚΑΝΤΙ

Αναχώρηση για ΧΑΛΚΙΔΑ όπου θα κάνουμε στάση. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την ΜΟΝΗ του ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ «ΑΡΜΑ». Επί Τουρκοκρατίας υπήρξε πνευματικό κέντρο της περιοχής. Κατόπιν συνεχίζουμε για το ΛΕΥΚΑΝΤΙ παραμονή στο όμορφο χωριό για το γεύμα μας. Επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ το απόγευμα.

Τιμή συμμετοχής: 13 ευρώ                               

Πίσω