ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΪΟΥ 2019
banner imagebanner image
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΪΟΥ 2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΑΪΟΥ 2019

1/5/2019 ΤΕΤΑΡΤΗ                                                 ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ                                                    ΗΜΕΡΗΣΙΑ

            ΣΤΕΝΗ – ΟΡΟΣ ΔΙΡΦΗ – ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

Αναχώρηση 09:30 για ΧΑΛΚΙΔΑ στάση και στη συνέχεια ανεβαίνοντας το όρος ΔΙΡΦΗ θα κατευθυνθούμε για

το γραφικό χωριό ΚΑΜΠΙΑ όπου σε ένα καταπράσινο περιβάλλον με πλατάνια και τρεχούμενα νερά θα επισκεφτούμε το εκκλησάκι της ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. Κατόπιν για το όμορφο χωριό ΣΤΕΝΗ, χτισμένο στις υπώρειες της ΔΙΡΦΗΣ όπου και θα έχουμε το γεύμα μας σε μια από τις πολλές παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής. Έπειτα για ΑΡΤΑΚΗ στάση, ΑΘΗΝΑ

Τιμή συμμετοχής: 12 ευρώ

 

1/5/2019 ΤΕΤΑΡΤΗ                                                  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ                                                    ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ (ΦΥΤΩΡΙΑ ΚΑΚΤΩΝ) – ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ – ΦΡΑΓΜΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Αναχώρηση 11:00 για ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ. Επίσκεψη – ξενάγηση στα φυτώρια κάκτων της οικογένειας Πουλημένου. Πρόκειται για ένα θερμοκήπιο κάκτων, μοναδικό στα βαλκάνια που χρονολογείται από το 1945. Θα ακούσουμε και θα μάθουμε πολλά για γνωστές αλλά και σπάνιες ποικιλίες κάκτων. Φεύγοντας μπορούμε (προαιρετικά) να προμηθευτούμε ένα μικρό κάκτο. Συνεχίζουμε για την περιοχή του ΒΑΡΝΑΒΑ όπου στην όμορφη παραλία θα έχουμε το φαγητό μας. Το βραδάκι επιστρέφουμε στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση στο ΦΡΑΓΜΑ της ΛΙΜΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ για τον καφέ μας.

Τιμή συμμετοχής: 10 ευρώ

 

4/5/2019 ΣΑΒΒΑΤΟ                                    ΟΣ. ΕΦΡΑΙΜ – ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ                            ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Αναχώρηση 15:30 για να επισκεφθούμε την ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ. Πανηγυρίζει κάθε χρόνο στην ημερομηνία της εορτής του 5 Μαΐου, στις 10 Ιανουαρίου (ημερομηνία ευρέσεως των ιερών λειψάνων) και 25 Μαρτίου του Ευαγγελισμού. Αφού προσκυνήσουμε και παρακολουθήσουμε τον Εσπερινό, θα πάμε στην παραλία της Νέας Μάκρης για καφέ ή ουζάκι. Το βράδυ επιστρέφουμε στην ΑΘΗΝΑ.

Τιμή συμμετοχής: 8 ευρώ

 

5/5/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ                                                                                                                                  ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΚΕΦΑΛΑΡΙ ΑΡΓΟΥΣ – ΚΑΡΥΑ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ (ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΙΤΣΙ)

Αναχώρηση 08:30, σύντομη στάση στον ΙΣΘΜΟ για καφέ και από εκεί συνεχίζουμε για το χωριό ΚΑΡΥΑ γνωστό και ως ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΙΤΣΙ, όπου θα παραμείνουμε για καφέ και βόλτες. Το μεσημέρι θα μεταβούμε στο ΚΕΦΑΛΑΡΙ, παραμονή για γεύμα στην όμορφη τοποθεσία με την πλούσια βλάστηση και τα τρεχούμενα νερά που πηγάζουν από τα θεμέλια εκκλησίας και επίσκεψη στην ΖΩΟΔΟΧΟ ΠΗΓΗ, τμήμα της οποίας είναι χτισμένο σε κοίλο βράχων. Το βραδάκι επιστρέφουμε στην ΑΘΗΝΑ αφού κάνουμε στάση στο ΝΑΥΠΛΙΟ για καφέ.

Τιμή συμμετοχής: 14 ευρώ

 

11-12/5/2019                                                                  ΤΗΝΟΣ                                                                2 ΗΜΕΡΕΣ

11/5/2019 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 06:00 για το λιμάνι της ΡΑΦΗΝΑΣ, όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για το νησί της ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ την ΤΗΝΟ. Άφιξη στην ΤΗΝΟ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση. Το απόγευμα θα πάμε στην ΜΟΝΗ ΚΕΧΡΟΒΟΥΝΙΟΥ όπου μόνασε η ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ για να προσκυνήσουμε. Συνεχίζουμε για τον γύρο του νησιού και φθάνουμε στα χωριά ΒΩΛΑΞ, ΠΥΡΓΟΣ, στάση στο σπίτι του ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΧΑΛΕΠΑ και την Σχολή Καλών Τεχνών. Επιστροφή στην ΧΩΡΑ.  Διανυκτέρευση.

12/5/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ: Το πρωί θα πάμε για εκκλησιασμό στη ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για το πρωινό μας. Χρόνος ελεύθερος μέχρι το μεσημέρι όπου θα πάρουμε το πλοίο για τη επιστροφή μας στην ΡΑΦΗΝΑ, και από εκεί στην ΑΘΗΝΑ.

Τιμή συμμετοχής: 90 ευρώ

Περιλαμβάνονται: Μεταφορά από / προς Ραφήνα με πούλμαν του γραφείου μας, εισιτήρια πλοίων ΡΑΦΗΝΑ-ΤΗΝΟΣ-ΡΑΦΗΝΑ, διαμονή σε δίκλινα / τρίκλινα δωμάτια με πρωινό.

 

12/5/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ                     (ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΝ ΒΟΥΝΕΝΟΙΣ) ΚΑΡΔΙΤΣΑ                     ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση 07:00 και αφού κάνουμε στάσεις καθοδόν στο Σχηματάρι και στη ΛΑΜΙΑ, περνώντας από ΚΑΡΔΙΤΣΑ, φθάνουμε στο χωριό ΒΟΥΝΕΝΑ. Εδώ υπάρχει η εκκλησία του Αγίου Νικολάου όπου γιόρταζε 9 Μαϊου και το δέντρο όπου μαρτύρησε ο ΑΓΙΟΣ βγάζει κόκκινο υγρό σαν αίμα. Επίσκεψη προσκύνημα. Επιστρέφουμε το βράδυ στην ΑΘΗΝΑ μέσω Ξυνιάδας με πιθανή στάση στην ΚΑΡΔΙΤΣΑ για φαγητό και στη ΛΑΜΙΑ για καφέ.

Τιμή συμμετοχής: 23 ευρώ

 

12/5/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ                ΤΩΝ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ                                    ΗΜΕΡΗΣΙΑ

            ΜΟΝΗ ΘΕΟΓΕΝΝΗΤΩΡΟΣ – ΧΑΛΚΙΔΑ - ΕΡΕΤΡΙΑ

Αναχώρηση 08:30 για το μοναστήρι που γιορτάζει για να παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία και την λιτανεία της Εικόνας, στην οποία ρίχνουν άνθη από το ελικόπτερο. Μετά θα δοθεί στου επισκέπτες πλούσιο φαγητό. Συνεχίζουμε για την ΕΡΕΤΡΙΑ, παραμονή. Επιστροφή το βραδάκι στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση στη ΧΑΛΚΙΔΑ.

Τιμή συμμετοχής: 10 ευρώ

 

18/5/2019 ΣΑΒΒΑΤΟ                                                     ΤΗΝΟΣ                                                            ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση από το γραφείο μας 06:00. Άφιξη στο λιμάνι της ΡΑΦΗΝΑΣ και επιβίβαση στο πλοίο για το  νησί της ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ, την ΤΗΝΟ. Άφιξη στο νησί στις 11.15 περίπου. Επίσκεψη στην ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ, προσκύνημα στην ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ, φαγητό και στη συνέχεια αναχώρηση για ΡΑΦΗΝΑ.

Τιμή συμμετοχής: 55 ευρώ

 

18-19/5/2019                                ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΑΟΥΣΑ – ΕΔΕΣΣΑ – Λ. ΠΟΖΑΡ                     2 ΗΜΕΡΕΣ

18/5/2019 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση 07:00 για ΛΑΜΙΑ, στάση καθοδόν. Εν συνεχεία για ΣΤΥΛΙΔΑ, ΤΕΜΠΗ, ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ, παραμονή, γεύμα. Συνεχίζουμε για ΝΑΟΥΣΑ για την περιοχή του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ που βρίσκεται σε ένα δάσος από πλατάνια και τρεχούμενα νερά. Στάση για καφέ και βόλτες στο δάσος. Κατόπιν συνεχίζουμε για την ΕΔΕΣΣΑ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Εδώ θα επισκεφθούμε την μεγαλύτερη έκθεση λουλουδιών της Ελλάδος και θα παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις στο πάρκο των καταρρακτών. Διανυκτέρευση.

19/5/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την ΑΡΙΔΑΙΑ και φθάνουμε στα ξακουστά ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ, επίσκεψη, (μπάνιο προαιρετικό). Η λουτρόπολη είναι χτισμένη μέσα σε φαράγγι και διαθέτει φυσικές και τεχνητές πισίνες. Συνεχίζουμε για ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ, γεύμα καθοδόν. Κατόπιν για ΛΑΜΙΑ, στάση. Επιστροφή το βράδυ στην ΑΘΗΝΑ.

Τιμή συμμετοχής: 70 ευρώ 

Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, μια διανυκτέρευση σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό.

 

19/5/19 ΚΥΡΙΑΚΗ         ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΣΟΥ          ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση 07:00 για ΛΑΜΙΑ, καθοδόν στάση, κατόπιν για ΤΥΜΦΡΗΣΤΟ, ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ και φθάνουμε στην ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΣΟΥ που είναι κτισμένη σε βράχο, προσκύνημα. Επιστροφή στη διασταύρωση ΜΙΚΡΟΥ-ΜΕΓΑΛΟΥ ΧΩΡΙΟΥ για φαγητό. Εν συνεχεία για ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ, στάση, ΛΑΜΙΑ στάση καθοδόν, επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ.

Τιμή συμμετοχής: 20 ευρώ

 

19/5/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ          ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΙΣΣΑ – ΑΙΓΙΟ                    ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση 07:30 για ΙΣΘΜΟ, στάση για καφέ και συνεχίζουμε για τα χωριά ΠΥΡΓΑΚΙ και ΦΤΕΡΗ, θέρετρα της Αιγιαλείας με μοναδική θέα στον Κορινθιακό κόλπο. Συνεχίζουμε για ΒΑΛΤΣΑ, ΣΠΑΡΤΙΝΟΥ και φθάνουμε στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΙΣΣΑ με την ομώνυμη εκκλησία, χτισμένη μέσα σε κορμό πλατάνου. Θα παραμείνουμε για να προσκυνήσουμε και για το μεσημεριανό μας φαγητό στην όμορφη τοποθεσία με τα πλατάνια και τις καρυδιές. Το απόγευμα θα πάμε στο χωριό ΦΤΕΡΗ για καφέ και αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση στον ΙΣΘΜΟ.

Τιμή συμμετοχής : 14 ευρώ

 

25/5/2019 ΣΑΒΒΑΤΟ     ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΙΝΟΣ (εορτή) - ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ         ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Αναχώρηση 15:30 για το Μοναστήρι του ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ του ΜΑΚΡΙΝΟΥ, όπου είναι η εορτή του, προσκύνημα, Εσπερινός. . Επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ με στάση στο ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ

Τιμή συμμετοχής: 8 ευρώ

 

26/5/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ                ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΣΟΣ (ΕΟΡΤΗ) – ΠΗΛΙ                   ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση 08:30 για ΧΑΛΚΙΔΑ, στάση. Στην συνέχεια για το χωριό ΠΡΟΚΟΠΙ όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία του ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΩΣΣΟΥ και θα προσκυνήσουμε το σκήνωμά του (27 Μαΐου είναι η εορτή του). Κατόπιν για ΠΗΛΙ, παραμονή, γεύμα. Επιστροφή για ΑΡΤΑΚΗ, στάση. ΑΘΗΝΑ.

Τιμή συμμετοχής: 14 ευρώ

 

26/5/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ           ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΟΡΡΕ – ΠΑΙΑΝΙΑ - ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ                    ΗΜΕΡΗΣΙΑ

          ΝΑΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ ΣΟΥΝΙΟΥ

Αναχώρηση 09:30 με προορισμό την Ανατολική Αττική και την Παιανία, με πρώτη επίσκεψη στο μουσείο ΒΟΡΡΕ. Το μουσείο, δημιούργημα του Ίωνος Βορρέ, είναι πολιτιστικό κοινωφελές ίδρυμα, που έχει κληροδοτηθεί στο ελληνικό κράτος. Αποσκοπεί στην διάσωση και την διάδοση της ελληνικής καλλιτεχνικής παράδοσης, στην προβολή της σύγχρονης ελληνικής τέχνης σε παγκόσμια κλίμακα και στην πνευματική καλλιέργεια του κοινού. Κατόπιν θα γευματίσουμε σε ταβέρνα της περιοχής. Μετά το γεύμα μας συνεχίζουμε για την χερσόνησο της Λαυρεωτικής, η οποία ήταν πολύ γνωστή από την αρχαιότητα, ιδιαίτερα για τα πολύτιμα ορυκτά της επί των οποίων στηρίχτηκε και αναπτύχθηκε οικονομικά η αρχαία Αθήνα, δημιουργώντας τον εθνικό της στόλο με τον οποίο και κυριάρχησε στη συνέχεια στο Αιγαίο. Καταλήγουμε στο ΣΟΥΝΙΟ, ακρωτήρι στο νότιο άκρο της Αττικής, τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Θα επισκεφθούμε τον ΙΕΡΟ ΝΑΟ του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, δωρικού ρυθμού, από μάρμαρο Αγριλέζας και χωρίς εσωτερική κιονοστοιχία, ανοικοδομήθηκε τη δεκαετία 450-440 π.Χ. και έφερε γλυπτό διάκοσμο από παριανό μάρμαρο. Επιστροφή το απόγευμα στα ίδια σημεία που επιβιβαστήκαμε.

Τιμή συμμετοχής: 12 ευρώ

 

 

 

Πίσω