ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019
banner imagebanner image
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

31/8/2019 ΣΑΒΒΑΤΟ          ΟΣΙΟΣ ΜΕΛΕΤΙΟΣ (ΕΟΡΤΗ) – ΠΟΡΤΟ ΓΕΡΜΕΝΟ            ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Αναχώρηση στις 16:00 για το ΠΟΡΤΟ ΓΕΡΜΕΝΟ μπάνιο και κατόπιν για το ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ που γιορτάζει, προσκύνημα. Επιστροφή το βραδάκι στην ΑΘΗΝΑ.

Τιμή συμμετοχής: 6 ευρώ

 

1/9/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ                                                    ΤΗΝΟΣ                                                       ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 06:00. Άφιξη στο λιμάνι της ΡΑΦΗΝΑΣ και επιβίβαση στο πλοίο για το  νησί της ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ, την ΤΗΝΟ. Άφιξη στο νησί στις 11:15 περίπου. Επίσκεψη στην ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ, προσκύνημα στην ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ, φαγητό και στη συνέχεια αναχώρηση για ΡΑΦΗΝΑ. 

Τιμή συμμετοχής: 55 ευρώ 

 

1/9/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ                                          ΥΔΡΑ – ΕΡΜΙΟΝΗ                                                     ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση 08:30 για ΙΣΘΜΟ στάση, ΠΑΛΑΙΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟ, ΕΡΜΙΟΝΗ παραμονή για μπάνιο και γεύμα ή όσοι επιθυμούν επιβιβάζονται στο βενζινόπλοιο που θα τους μεταφέρει στο όμορφο νησί της ΥΔΡΑΣ το οποίο γοητεύει με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του, την ανέμελη και απαλλαγμένη από αυτοκίνητα ατμόσφαιρά του στην οποία πρωταγωνιστούν τα γραφικά γαϊδουράκια και η παραδοσιακή νησιωτική αρχιτεκτονική. Εν συνεχεία επιστρέφουμε στην ΕΡΜΙΟΝΗ και το βράδυ άφιξη στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση στον ΙΣΘΜΟ.

Τιμή συμμετοχής: 15 ευρώ για ΕΡΜΙΟΝΗ

Τιμή συμμετοχής: 28 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του εισιτηρίου για Ύδρα

 

1/9/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ                                            ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΟΥΡΟΥΤΑΣ                                        ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση από το γραφείο μας 07:30 για ΑΚΡΑΤΑ, σύντομη στάση για καφέ και συνεχίζουμε για την παραλία της ΚΟΥΡΟΥΤΑΣ. Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Πελοποννήσου. Η πεντακάθαρη θάλασσα βραβευμένη με «Γαλάζια Σημαία», το απέραντο γαλάζιο και η χρυσή άμμος θα σας μαγέψει. Θα παραμείνουμε μέχρι το απόγευμα και από εκεί επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ. 

Τιμή συμμετοχής: 18  ευρώ

 

1/9/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ                                         ΔΡΟΣΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ                                         ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Αναχώρηση 12:00 για ΔΡΟΣΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ, παραμονή, μπάνιο-φαγητό. Επιστροφή το βραδάκι με ενδιάμεση στάση στη ΧΑΛΚΙΔΑ. 

Τιμή συμμετοχής: 10 ευρώ 

 

7-8/9/2019                                 ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ-ΕΛΑΤΗ-ΠΕΡΤΟΥΛΙ                         2 ΗΜΕΡΕΣ

      ΔΟΛΙΑΝΑ-ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

7/9/2019 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:30 και με ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε στην ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ, ελεύθερος χρόνος για γεύμα και στη συνέχεια ανάβαση στα ΜΕΤΕΩΡΑ, όπου θα δούμε από κοντά δύο μονές, την ΜΟΝΗ του ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΤΕΩΡΟΥ και την ΜΟΝΗ του ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα όσοι θέλουν μπορούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο μανιταρογνωσίας δωρεάν. Το βράδυ προσφέρονται μανιταρόσουπα, μανιταροεδέσματα και τρουφομακαρονάδες στους επισκέπτες. Ακολουθεί συναυλία με συγκρότημα μανιταροφίλων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση. 

8/9/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε μέσω ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ για να επισκεφθούμε την εκκλησία του ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ στα ΔΟΛΙΑΝΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, σπουδαίας αρχιτεκτονικής, τρίκλιτη βασιλική, μοναδική στην Ελλάδα και διατηρητέο μνημείο με 13 τρούλους. Συνεχίζουμε για καφέ στο παραδοσιακό ξενοδοχείο ΑΧΕΛΩΙΔΕΣ  και από εκεί για ΔΕΣΗ, ΝΕΡΑΪΔΟΧΩΡΙ στάση για φαγητό και στην ΕΛΑΤΗ στάση για καφέ (όμορφο ορεινό χωριό χτισμένο αμφιθεατρικά μέσα σε δάση από έλατα). Το βράδυ επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις. 

Τιμή συμμετοχής: 70  ευρώ

Περιλαμβάνει: μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διανυκτέρευση σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό

 

7/9/2019 ΣΑΒΒΑΤΟ        ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ ΜΑΝΔΡΑ (εορτή)        ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Αναχώρηση στις 16:30 για Μάνδρα για να παρακολουθήσουμε τον Εσπερινό της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ. Κατόπιν επιστρέφουμε στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση.

Τιμή συμμετοχής: 6 ευρώ

 

8/9/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ                   ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΙΑΤΡΙΣΣΑ (ΕΟΡΤΗ) - ΛΟΥΤΡΑΚΙ            ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Αναχώρηση 12:00 για το ΛΟΥΤΡΑΚΙ επίσκεψη, προσκύνημα στην ΠΑΝΑΓΙΑ την ΓΙΑΤΡΙΣΣΑ. Παραμονή στο ΛΟΥΤΡΑΚΙ για καφέ, φαγητό ή κολύμπι. Επιστροφή το βράδυ στην ΑΘΗΝΑ. 

Τιμή συμμετοχής: 10 ευρώ 

 

8/9/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ                               ΗΜΕΡΗΣΙΑ                Μ. ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΕΛΑΓΙΑΣ (ΕΟΡΤΗ) – ΚΑΜΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ – ΩΡΩΠΟΣ

Αναχώρηση στις 07:30 για ΥΛΙΚΗ Ε.Ο. στάση, ΑΚΡΑΙΦΝΙΟ και μέσω πανοραμικής διαδρομής πάνω από τη λίμνη ΥΛΙΚΗ σε υψόμετρο 560μ. επισκεπτόμαστε την ιστορική (12ος αι.) μονή ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΕΛΑΓΙΑΣ, όπου γιορτάζει σήμερα την Γέννηση της Θεοτόκου. Μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας αναχωρούμε για την παραλία στα ΚΑΜΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ, όπου θα έχουμε φαγητό και μπάνιο. Το βραδάκι επιστρέφουμε στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση στον ΩΡΩΠΟ για καφεδάκι ή λουκουμάδες. 

Τιμή συμμετοχής: 16 ευρώ  

 

8/9/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ                         ΙΤΕΑ – ΓΑΛΑΞΙΔΙ - ΤΡΟΙΖΟΝΙΑ                   ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση 07:30 για ΛΕΙΒΑΔΙΑ στάση έξω από την πόλη για καφέ και συνεχίζουμε για ΙΤΕΑ, ΓΑΛΑΞΙΔΙ και φθάνουμε ως την παραλία της ΓΛΥΦΑΔΑΣ όπου θα μας αφήσει το πούλμαν και προαιρετικά όσοι θέλουν θα περάσουν απέναντι στο νησάκι του Κορινθιακού, τα ΤΡΟΙΖΟΝΙΑ (το νησί έχει 280 κατοίκους), παραμονή για μπάνιο και φαγητό. Το απόγευμα στάση για καφέ στο ΓΑΛΑΞΙΔΙ και το βραδάκι επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ.

Τιμή συμμετοχής: 16 ευρώ 

 

14-15/9/2019                                                                 ΤΗΝΟΣ                                             2 ΗΜΕΡΕΣ

14/9/2019 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση 06:00 για το λιμάνι της ΡΑΦΗΝΑΣ, όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για το νησί της ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ την ΤΗΝΟ. Άφιξη στην ΤΗΝΟ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση. Το απόγευμα θα πάμε στην ΜΟΝΗ ΚΕΧΡΟΒΟΥΝΙΟΥ όπου μόνασε η ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ για να προσκυνήσουμε. Συνεχίζουμε για τον γύρο του νησιού και φθάνουμε στα χωριά ΒΩΛΑΞ, ΠΥΡΓΟΣ, στάση στο σπίτι του ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΧΑΛΕΠΑ και την Σχολή Καλών Τεχνών. Επιστροφή στην ΧΩΡΑ. Το βραδάκι όσοι θέλουν μπορούν να πάνε στην ΚΩΜΗ (χωριό της ΤΗΝΟΥ), όπου γίνεται η γιορτή της αγκινάρας με φαγητό και χορούς.  Διανυκτέρευση.

15/9/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ: Το πρωί θα πάμε για εκκλησιασμό στη ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για το πρωινό μας. Χρόνος ελεύθερος μέχρι το μεσημέρι όπου θα πάρουμε το πλοίο για τη επιστροφή μας στην ΡΑΦΗΝΑ, και από εκεί στην ΑΘΗΝΑ.

Τιμή συμμετοχής: 90 ευρώ 

Περιλαμβάνονται: Μεταφορά από / προς Ραφήνα με πούλμαν του γραφείου μας, εισιτήρια πλοίων ΡΑΦΗΝΑ-ΤΗΝΟΣ-ΡΑΦΗΝΑ, διαμονή σε δίκλινα / τρίκλινα δωμάτια με πρωινό.

 

14/9/2018 ΣΑΒΒΑΤΟ                                                    ΤΗΝΟΣ                                                       ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 06:00. Άφιξη στο λιμάνι της ΡΑΦΗΝΑΣ και επιβίβαση στο πλοίο για το  νησί της ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ, την ΤΗΝΟ. Άφιξη στο νησί στις 11:15 περίπου. Επίσκεψη στην ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ, προσκύνημα στην ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ, φαγητό και στη συνέχεια αναχώρηση για ΡΑΦΗΝΑ. 

Τιμή συμμετοχής: 55 ευρώ 

 

13-15/9/2019                                                            ΠΡΟΣΦΟΡΑ!!!                                                         3 ΗΜΕΡΕΣ

ΓΥΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ – ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

13/9/2019 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : Αναχώρηση 07:30 για ΛΑΜΙΑ, στην Εθνική Οδό στάση, ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ στην Εθνική Οδό γεύμα και από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ άφιξη στην ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ και στάση στην ΠΟΤΙΔΑΙΑ για καφέ. Το βραδάκι άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

14/9/2019 ΣΑΒΒΑΤΟ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ από όπου θα πάρουμε το καραβάκι για να κάνουμε την κρουαζιέρα στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ. Το απογευματάκι επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας αφού κάνουμε μια στάση στο Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ για καφέ. Δείπνο, διανυκτέρευση.

15/9/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, παραμονή και χρόνος ελεύθερος για να επισκεφθούμε την Έκθεση και τον ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ. Κατόπιν αναχωρούμε για τον ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ. Στάση, γεύμα. Το βράδυ επιστρέφουμε στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ καθʼοδόν. 

Τιμή συμμετοχής:       ευρώ

Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια, 2 πρωινά, 2 δείπνα.

 

14-15/9/2019        ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΠΑΪΣΙΟ- ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣ/ΝΙΚΗΣ-ΒΕΡΓΙΝΑ      2 ΗΜΕΡΕΣ

14/9/2019 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση 07:30 για ΛΑΜΙΑ στάση στην Εθνική Οδό. Εν συνεχεία για ΣΤΥΛΙΔΑ – ΤΕΜΠΗ – παραλία ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ παραμονή, γεύμα, μπάνιο και συνεχίζουμε για την ΣΟΥΡΩΤΗ όπου βρίσκεται το Μοναστήρι και ο τάφος του ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ επίσκεψη, προσκύνημα. Κατόπιν αναχωρούμε για την όμορφη πόλη της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ όπου θα έχουμε την διανυκτέρευσή μας. 

15/9/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για μια περιήγηση στην πόλη της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Άγιος Δημήτριος, Λευκός Πύργος) και στη Διεθνή Έκθεση και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της ΒΕΡΓΙΝΑΣ. Το μεσημεράκι αναχώρηση για την Παραλία Πλαταμώνα για μπάνιο και γεύμα. Επιστρέφουμε στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ. 

Τιμή συμμετοχής: 70 ευρώ 

Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό.

 

14/9/2019 ΣΑΒΒΑΤΟ             ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

    ΣΤΑΥΡΟΣ  ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ (ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΕΟΡΤΗΣ) – ΛΟΥΤΣΑ

Αναχώρηση στις 16:00 για το ΧΡΙΣΤΟ στα ΣΠΑΤΑ, εορτή. Παρακολούθηση του Εσπερινού και από εκεί στη ΛΟΥΤΣΑ παραμονή για καφέ ή ουζάκι. 

Τιμή συμμετοχής: 7 ευρώ 

 

15/9/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ                                 ΑΙΓΙΝΑ – ΓΙΟΡΤΗ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ                                      ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση 07:30 από το γραφείο μας για ΠΕΙΡΑΙΑ και επιβίβαση στο πλοίο με προορισμό την ΑΙΓΙΝΑ. Προσκύνημα στην εκκλησία του ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ και συνεχίζουμε για τον αρχαιολογικό χώρο της ΑΦΑΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ. Επόμενος σταθμός μας η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ όπου θα παραμείνουμε για μπάνιο και φαγητό. Θα καταλήξουμε στην πόλη της ΑΙΓΙΝΑΣ μέχρι την ώρα που θα έχει αναχώρηση το πλοίο μας για να δούμε τις εκδηλώσεις της ΓΙΟΡΤΗΣ του ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ. Άφιξη στο λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ και από εκεί ΑΘΗΝΑ. 

Τιμή συμμετοχής: 28 ευρώ 

 

15/9/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ               ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ                   ΗΜΕΡΗΣΙΑ 

Αναχώρηση 07:00 για την ΣΗΡΑΓΓΑ ΑΡΤΕΜΙΣΙΟΥ, στάση. Κατόπιν για ΤΡΙΠΟΛΗ – ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ – ΙΣΑΡΗ – ΒΑΣΤΑ και φθάνουμε στο εκκλησάκι της ΑΓΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ όπου από την στέγη του προβάλλουν 17 τεράστια δέντρα και από τα θεμέλιά του αναβλύζει νερό, στάση. Κατόπιν για παραλία ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, παραμονή, μπάνιο, γεύμα. Επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση στον ΙΣΘΜΟ

Τιμή συμμετοχής: 18 ευρώ 

 

15/9/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ                                 ΚΙΑΤΟ – ΠΕΥΚΙΑΣ (ΚΙΑΤΟΥ)                           ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Αναχώρηση στις 12:00 για το ΚΙΑΤΟ, στην όμορφη τοποθεσία ΠΕΥΚΙΑΣ, για μπάνιο και φαγητό. Επιστροφή το βραδάκι στην ΑΘΗΝΑ.

Τιμή συμμετοχής: 10 ευρώ  

 

22/9/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ                                        ΚΑΡΥΣΤΟΣ – ΜΑΡΜΑΡΙ                                          ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση 07:30 για ΧΑΛΚΙΔΑ, ΑΜΑΡΥΝΘΟ στάση και συνεχίζουμε για ΚΑΡΥΣΤΟ, παραμονή για μπάνιο και γεύμα στην όμορφη κωμόπολη που βρίσκεται απλωμένη στο νότιο  άκρο της ΕΥΒΟΙΑΣ. Κατόπιν για ΜΑΡΜΑΡΙ επίσκεψη στη παραλιακή πολιτεία και στη συνεχεια για Ν.ΣΤΥΡΑ. Επιβίβαση στο φέρυ μποτ για ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ και από εκεί επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ. 

Τιμή συμμετοχής:    ευρώ 

 

22/9/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ                    ΝΙΚΟΛΕΪΚΑ – ΜΟΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ                                ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση 08:00 για ΙΣΘΜΟ στάση, ΑΙΓΙΟ επίσκεψη στο ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ των ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ. Εν συνεχεία για ΝΙΚΟΛΑΙΪΚΑ παραμονή για μπάνιο και γεύμα στην όμορφη παραλία. Έπειτα για ΙΣΘΜΟ στάση, ΑΘΗΝΑ.

Τιμή συμμετοχής: 16 ευρώ 

 

22/9/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ                                     ΤΡΙΠΟΛΗ – ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ                                      ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑΣ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάζεται, την πρώτη Κυριακή μετά την 23η Σεπτεμβρίου, η απελευθέρωση της Τρίπολης. Σύσσωμος ο λαός της πόλης τιμά τους προγόνους του, που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση έδωσαν τη ζωή τους για τη λευτεριά της Τριπολιτσάς και κατʼ επέκταση ολόκληρου του γένους.

Αναχώρηση στις 07:30 για Πελοπόννησο, στάση καθοδόν. Άφιξη στην Τρίπολη όπου θα παρακολουθήσουμε τις εορταστικές εκδηλώσεις και παρελάσεις των τοπικών φορέων. Παραμονή για γεύμα και το απόγευμα, αφού κάνουμε στάση στη ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ, επιστροφή με ενδιάμεση στάση στα ίδια σημεία που επιβιβαστήκαμε.

Τιμή συμμετοχής: 15 ευρώ 

 

24-29/9/2019                                  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ                             6 ΗΜΕΡΕΣ

 

24/9/2019 ΤΡΙΤΗ ΑΘΗΝΑ-ΚΟΜΟΤΗΝΗ. 

Αναχώρηση 07:00  για ΛΑΜΙΑ, στην Εθνική Οδό στάση, ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ στην Εθνική Οδό γεύμα, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ στάση, ΚΟΜΟΤΗΝΗ τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση. 

25/9/2019 ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.  

Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, γέφυρα Έβρου στα ελληνοτουρκικά σύνορα έλεγχος διαβατηρίων και εν συνεχεία μέσω ΚΕΣΣΑΝ για ΡΑΙΔΕΣΤΟ στάση για γεύμα. Συνεχίζουμε για  ΣΥΛΛΗΒΡΙΑ και  ΚΩΝ/ΠΟΛΗ. Άφιξη στην όμορφη πόλη που βρίσκεται χτισμένη πάνω στα εδάφη της ΕΥΡΩΠΗΣ και της ΑΣΙΑΣ, στο στόμιο του ΒΟΣΠΟΡΟΥ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και προαιρετική ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

26/9/2019 ΠΕΜΠΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. 

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πόλης. Θα επισκεφθούμε την ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ, την περίφημη ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, το ΜΠΑΛΟΥΚΛΗ (ΜΟΝΗ ΖΩΟΔΟΧΟΥ 

ΠΗΓΗΣ) με τα θρυλικά ψάρια και τους Τάφους των πατριαρχών και φυσικά την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ που είναι ένα αριστούργημα βυζαντινής τέχνης και το μοναδικό κτίριο στον κόσμο που μπόρεσε να μείνει επί ποδός από τον 6ο αιώνα. Μετά την άλωση της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ μετατράπηκε σε τζαμί, από το 1935 όμως λειτουργεί ως μουσείο. Συνεχίζουμε τη ξενάγησή μας με το θαυμαστό ΜΠΛΕ ΤΖΑΜΙ του Σουλτάνου Αχμέτ, το παλαιό Ανάκτορο των Σουλτάνων με τους αμύθητης αξίας θησαυρούς, τα Ανάκτορα ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ. 

Εν συνεχεία θα περάσουμε από τη γέφυρα ΓΑΛΑΤΑ από όπου θα αντικρίσουμε τον ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΛΕΑΝΔΡΟΥ. Ξενάγηση στον ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ, στο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ και το ΤΟΠ ΚΑΠΙ. Διανυκτέρευση. 

27/9/2019 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ. 

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο και μετάβαση στα ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ. Τα νησιά επί Βυζαντινής Αυτοκρατορίας χρησιμοποιήθηκαν για εξορίες των πριγκήπων για αυτό και ονομάστηκαν «Νησιά των Πριγκήπων». Θεωρούνται δε από τις καλές περιοχές της Κωνσταντινούπολης. Η πρώτη μας στάση θα είναι στη ΧΑΛΚΗ όπου βρίσκεται και η ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ με την περίφημη βιβλιοθήκη. Επόμενη στάση μας, η ΠΡΙΓΚΗΠΟΣ, που είναι και το μεγαλύτερο νησί, όπου και θα παραμείνουμε για γεύμα. Για όσους επιθυμούν μπορούν να κάνουν το γύρο του νησιού με τα αμαξάκια, τα παραδοσιακά «μόνιππα». Στη συνέχεια επιβίβαση στο πλοίο και επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη. Από εκεί θα επισκεφθούμε την κολοσσιαία γέφυρα του ΒΟΣΠΟΡΟΥ που συνδέει την Ευρωπαϊκή με την Ασιατική Τουρκία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση με φολκλορικό πρόγραμμα. Διανυκτέρευση. 

28/9/2019 ΣΑΒΒΑΤΟ        ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΚΟΜΟΤΗΝΗ 

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε την ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΓΟΡΑ (ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ) για ψώνια στα 4.000 μαγαζιά της! Αναχώρηση για σύνορα, έλεγχος διαβατηρίων και στη συνέχεια για ΚΟΜΟΤΗΝΗ ή ΚΑΒΑΛΑ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

29/9/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ     ΚΟΜΟΤΗΝΗ -ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ στην Εθνική Οδό γεύμα, ΛΑΜΙΑ στην Εθνική Οδό στάση, ΑΘΗΝΑ. 

Τιμή συμμετοχής:        ευρώ 

Περιλαμβάνονται: Πολυτελές πούλμαν για όλες τις μέρες του ταξιδίου, διαμονή σε 4* ξενοδοχεία στην πλατεία Ταξίμ, όλα τα πρωινά στα ξενοδοχεία, Ελληνόφωνος ξεναγός για όλες τις επισκέψεις και περιηγήσεις στην Τουρκία, έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας 

 

Δεν περιλαμβάνονται: Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, προαιρετικές εκδρομές / επισκέψεις και ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.

 

29/9/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ       ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΣΟΥ         ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση 07:00 για ΛΑΜΙΑ, καθοδόν στάση, κατόπιν για ΤΥΜΦΡΗΣΤΟ, ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ και φθάνουμε στην ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΣΟΥ που είναι κτισμένη σε βράχο, προσκύνημα. Επιστροφή στη διασταύρωση ΜΙΚΡΟΥ-ΜΕΓΑΛΟΥ ΧΩΡΙΟΥ για φαγητό. Εν συνεχεία για ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ, στάση, ΛΑΜΙΑ στάση καθοδόν, επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ.

Τιμή συμμετοχής: 20 ευρώ  

 

 

29/9/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ                                                                                                                               ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΔΙΩΡΥΓΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (ΔΙΑΠΛΟΥΣ) - ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Αναχώρηση 8:00 π.μ. για τα ΙΣΘΜΙΑ. Επιβίβαση στο πλοίο το οποίο θα μας κάνει το διάπλου της Διώρυγας μέχρι την έξοδο του Κορινθιακού. Θα θαυμάσουμε ένα από τα κατασκευαστικά επιτεύγματα του 19ου αιώνα και φυσικά θα πάρουμε μοναδικές φωτογραφίες. Στη συνέχεια αναχωρούμε για επίσκεψη στον Ακροκόρινθο και στην ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟ. Στάση. Στο ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ θα έχουμε το φαγητό μας και το βραδάκι θα επιστρέψουμε στην ΑΘΗΝΑ με μία στάση καθοδόν. 

Τιμή συμμετοχής:     ευρώ

 

28-29/9/2019                                                                 ΤΗΝΟΣ                                             2 ΗΜΕΡΕΣ

28/9/2019 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση 06:00 για το λιμάνι της ΡΑΦΗΝΑΣ, όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για το νησί της ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ την ΤΗΝΟ. Άφιξη στην ΤΗΝΟ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση. Το απόγευμα θα πάμε στην ΜΟΝΗ ΚΕΧΡΟΒΟΥΝΙΟΥ όπου μόνασε η ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ για να προσκυνήσουμε. Συνεχίζουμε για τον γύρο του νησιού και φθάνουμε στα χωριά ΒΩΛΑΞ, ΠΥΡΓΟΣ, στάση στο σπίτι του ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΧΑΛΕΠΑ και την Σχολή Καλών Τεχνών. Επιστροφή στην ΧΩΡΑ. Το βραδάκι όσοι θέλουν μπορούν να πάνε στην ΚΩΜΗ (χωριό της ΤΗΝΟΥ), όπου γίνεται η γιορτή της αγκινάρας με φαγητό και χορούς.  Διανυκτέρευση.

29/9/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ: Το πρωί θα πάμε για εκκλησιασμό στη ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για το πρωινό μας. Χρόνος ελεύθερος μέχρι το μεσημέρι όπου θα πάρουμε το πλοίο για τη επιστροφή μας στην ΡΑΦΗΝΑ, και από εκεί στην ΑΘΗΝΑ.

Τιμή συμμετοχής: 90 ευρώ 

Περιλαμβάνονται: Μεταφορά από / προς Ραφήνα με πούλμαν του γραφείου μας, εισιτήρια πλοίων ΡΑΦΗΝΑ-ΤΗΝΟΣ-ΡΑΦΗΝΑ, διαμονή σε δίκλινα / τρίκλινα δωμάτια με πρωινό.

 

29/9/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ                                                    ΤΗΝΟΣ                                                       ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 06:00. Άφιξη στο λιμάνι της ΡΑΦΗΝΑΣ και επιβίβαση στο πλοίο για το  νησί της ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ, την ΤΗΝΟ. Άφιξη στο νησί στις 11:15 περίπου. Επίσκεψη στην ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ, προσκύνημα στην ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ, φαγητό και στη συνέχεια αναχώρηση για ΡΑΦΗΝΑ. 

Τιμή συμμετοχής: 55 ευρώ 

 

29/9/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ                               ΠΕΥΚΙ – ΜΟΝΗ ΝΤΙΝΙΟΥΣ - ΑΙΔΗΨΟΣ                       ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση 07:30 για ΑΡΚΙΤΣΑ επιβίβαση στο φεριμποτ και μετάβαση στην ΑΙΔΗΨΟ. Συνεχίζουμε την διαδρομή και περνώντας από ΩΡΕΟΥΣ θα επισκεφτούμε την Παναγία ΝΤΙΝΙΟΥΣ, όπου θα προσκυνήσουμε τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Ο ναός βρίσκεται στην καταπράσινη περιοχή με πεύκα, πλατάνια και τρεχούμενα νερά. Κατόπιν θα καταλήξουμε στο πολυσύχναστο τουριστικό κέντρο ΠΕΥΚΙ απλωμένο κατά μήκος της εκτεταμένης παραλίας του με πεύκα που φτάνουν ως τη θάλασσα. Το ΠΕΥΚΙ είναι επίνειο του Αρτεμισίου. Παραμονή για γεύμα και μπάνιο. Το απόγευμα αναχωρούμε για την ΑΙΔΗΨΟ, λουτρόπολη φημισμένη για τα ιαματικά της νερά, γνωστή από την αρχαιότητα, είναι χτισμένη στις ακτές της βορειοδυτικής ΕΥΒΟΙΑΣ. Η ΑΙΔΗΨΟΣ  είναι χωριό με παραδοσιακό χρώμα, όμορφη πλατεία, αιωνόβια  πλατάνια και γραφικά καφενεία. Επιβίβαση στο φεριμπότ και επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ. 

Τιμή συμμετοχής: 16 ευρώ (δεν περιλαμβάνονται τα εισιτήρια του φέρυ μποτ) 

 

4-9/10/2019

5ΗΜΕΡΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ

ΡΟΔΟΣ – ΣΥΜΗ – ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ 

4/10/2019  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Συγκέντρωση στο λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση το απόγευμα για ΡΟΔΟ. Διανυκτέρευση εν πλώ.

5/10/2019 ΣΑΒΒΑΤΟ: Άφιξη το πρωί στο λιμάνι της ΡΟΔΟΥ .Επιβίβαση στο πούλμαν και η περιήγηση μας ξεκινάει με μια επίσκεψη στο συγκλονιστικό βιότοπο των Πεταλούδων! Περίπατος δίπλα σε λιμνούλες με νούφαρα, σκιερά μονοπάτια, ξύλινα γεφυράκια, κελαριστά ρυάκια αλλά και μικρούς καταρράκτες. Αμέτρητα δέντρα, πλατάνια, σχίνα, κουμαριές, μυρτιές, κισσοί κ.α. συνθέτουν μια τροπική μαγεία προσφέροντας δροσιά, υγρασία και τροφή στις πορτοκαλοκόκκινες νυχτοπεταλούδες. Θα συνεχίσουμε για την παραδοσιακή Φιλέρημο με τα πλουμιστά παγώνια έξω από το ναό της Παναγίας του 14ου αι. και τον δρόμο του Γολγοθά που καταλήγει στον τεράστιο σταυρό με την μαγευτική θέα! Αργότερα, μετάβαση για γνωριμία με τα αξιοθέατα στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου αρχίζοντας από το λόφο του Μόντε Σμίθ με την πανοραμική θέα. Περίπατος στα δρομάκια, το παλιό λιμάνι και το Κάστρο των Ιπποτών. Χρόνος για γεύμα και κατευθυνόμαστε για απογευματινό καφέ στις εντυπωσιακά ανακαινισμένες Θέρμες της Καλλιθέας οι οποίες στέκονται ως ένα υπέροχο αρχιτεκτονικό κτίριο ανατολίτικου ρυθμού. Το βράδυ τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας .Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6/10/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό μεταφορά στο λιμάνι της Ρόδου και επιβίβαση σε σκάφος με προορισμό την πανέμορφη Σύμη με τα χαρακτηριστικά σπιτάκια και τις ατέλειωτες σκάλες που γεμίζουν τα κενά μεταξύ των αμφιθεατρικών κάτασπρων σπιτιών. ή Σύμη έχει παραμείνει άθικτη στο χρόνο, κρατώντας φυσική ομορφιά σε πρότυπο νησιώτικο στυλ. Κρυστάλλινη θάλασσα, φρέσκο ψάρι και φιλοξενία των ντόπιων που σκλαβώνει τον επισκέπτη. Στα νοτιοδυτικά, θα επισκεφτούμε επίσης την Ιερά Μονή του Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη, την οποία επισκέπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες προσκυνητές. Το μοναστήρι “γεμίζει” το φυσικό λιμανάκι με το επιβλητικό καμπαναριό και τα αμέτρητα κελιά. Επιστροφή το απόγευμα στη Ρόδο Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7/10/2019 ΔΕΥΤΕΡΑ: Πρωινό και αναχώρηση με τις αποσκευές μας για μία υπέροχη διαδρομή στις Ανατολικές ακτές του νησιού. Θα προσκυνήσουμε στη Μονή της Παναγίας της Τσαμπίκας και θα προχωρήσουμε μέχρι την Αιγαιοπελαγίτικη Λίνδο με τα ολόλευκα σπιτάκια, τα γραφικά πλακόστρωτα και την Ακρόπολη να δεσπόζει ψηλά πάνω στον βράχο. Τελευταίος μας σταθμός ο “κρυφός παράδεισος της Ρόδου”, οι Επτά Πηγές. Ένα καταφύγιο δροσιάς και ξεκούρασης για τους περιηγητές του νησιού, στην αγκαλιά των πλατανιών και των πεύκων. Χρόνος για περίπατο και απολαυστικά εδέσματα (έξοδα ατομικά) συντροφιά με τα κελαρύσματα πουλιών δίπλα στα τρεχούμενα νερά. Αργότερα, μεταφορά στο λιμάνι επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για ΠΕΙΡΑΙΑ. Διανυκτέρευση εν πλώ.

8/10/2019 ΤΡΙΤΗ: ΄Αφιξη την επόμενη το μεσημέρι στο λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ.

Τιμή συμμετοχής:       ευρώ 

Περιλαμβάνονται: Εισιτήρια πλοίου  ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΡΟΔΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ σε 4κλινές εσωτερικές καμπίνες, μεταφορές & εκδρομές στη ΡΟΔΟ με πολυτελές πούλμαν, 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο, 3 πρωινά, εισιτήρια πλοίου για την Κρουαζιέρα στην Σύμη.

 

Πίσω