ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2019
banner imagebanner image
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2019

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ

2019 – 2020

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

 

22-27/12/2019                   ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ & ΤΗ ΒΙΕΝΝΗ                      6 ΗΜΕΡΕΣ

ΒΙΕΝΝΗ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

22/12/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ: ΑΘΗΝΑ – ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ / ΠΑΡΑΣΙΝ

Αναχώρηση στις 05:45 από ΑΘΗΝΑ, στάση στην περιοχή της Λαμίας και μέσω ΛΑΡΙΣΑΣ -   ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΤΕΜΠΩΝ – ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ και με ενδιάμεση στάση για γεύμα προαιρετικά, φτάνουμε στο  συνοριακό σταθμό των ΕΥΖΩΝΩΝ. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και στη συνέχεια θα διασχίσουμε τη χώρα των ΣΚΟΠΙΩΝ για να περάσουμε στη ΣΕΡΒΙΑ και από εκεί για τη πόλη του ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ/ΠΑΡΑΣΙΝ.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

23/12/2019 ΔΕΥΤΕΡΑ: ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ/ΠΑΡΑΣΙΝ -  ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Βορρά της χώρα και αφού προσπεράσουμε τη πρωτεύουσα πόλη του Βελιγραδίου θα διασχίσουμε τη Βοιβοντίνα και το Νόβι Σάντ για να φτάσουμε στα σύνορα της Ουγγαρίας. Διατυπώσεις και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το ΠΑΡΙΣΙ της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, την πανέμορφη ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ, που μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να τη γνωρίσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο   δείπνο   και  στη συνέχεια   πρώτη γνωριμία με τη φωτισμένη πόλη με μια προαιρετική κρουαζιέρα στο Δούναβη και τη φωτισμένη Βουδαπέστη .Διανυκτέρευση , χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

24/12/2019 ΤΡΙΤΗ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Μετά το πρωινό μας ξεκινάει η γνωριμία μας με το «Μαργαριτάρι του Δούναβη». Θα αρχίσουμε την ξενάγηση μας από την ΠΕΣΤΗ και την ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ, στολισμένη με τα υπέροχα αγάλματα Ούγγρων ηρώων για να συνεχίσουμε την περιήγηση μας με τη λεωφόρο ΑΝΤΡΑΣΣΥ όπου θα συναντήσουμε την Όπερα, το Κοινοβούλιο και θα διασχίσουμε στη συνέχεια μία από τις πιο αριστοτεχνικές γέφυρες του Δούναβη, τη γέφυρα των Αλυσίδων για να βρεθούμε στη ΒΟΥΔΑ και να επισκεφθούμε τον ΠΥΡΓΟ των ΨΑΡΑΔΩΝ, τη θαυμαστή εκκλησία του ΜΑΤΙΑ, όπου στέφονταν οι βασιλιάδες και να απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει στην πόλη με τις πολλές και επιβλητικές γέφυρες και το ολόδροσο νησάκι της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη, ο λόφος του ΓΚΕΛΛΕΡΤ. Γεύμα και στον ελεύθερο χρόνο που θα ακολουθήσει, μπορείτε να περπατήσετε στον εμπορικό δρόμο VACI, να δοκιμάσετε τοπικά γλυκίσματα και να χαλαρώσετε στα φημισμένα καφέ GERΒAEUD & NEW YORK. Το βράδυ προαιρετικό ρεβεγιόν σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά και κρασί. Διανυκτέρευση.

25/12/2019 ΤΕΤΑΡΤΗ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ / ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ

Πρωινό και ημέρα αφιερωμένη στην ημερήσια εκδρομή μας στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, τη ΒΙΕΝΝΗ. Πολύ νωρίς θα φθάσουμε στην πόλη του ΣΤΡΑΟΥΣ και θα έχουμε την ευκαιρία στην περιήγηση μας, να δούμε τα κτίρια της Δακτυλίου Λεωφόρου (RING), την κρατική ΟΠΕΡΑ, τα ΜΟΥΣΕΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ και ΙΣΤΟΡΙΑΣ της ΤΕΧΝΗΣ, τους ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟΥΣ και ΛΑΪΚΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ, το ΠΑΛΑΤΙ ΧΟΦΜΠΟΥΡΓΚ, το ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, το ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ καθώς και το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Ακολουθεί η ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΒΑΡΤΣΕΝΜΠΕΡΓΚ με το ομώνυμο άγαλμα, ο γοτθικού ρυθμού ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ του ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ αλλά και το σπουδαιότερο παλάτι της ΒΙΕΝΝΗΣ, το ΣΕΝΜΠΡΟΥΝ. Επιστροφή νωρίς το βράδυ στη ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ, δείπνο, διανυκτέρευση.

26/12/2019 ΠΕΜΠΤΗ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ -   ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ -    ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ/ΠΑΡΑΣΙΝ

Mετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε μέσω της γνωστής διαδρομής, με στάση -   επίσκεψη στην πόλη του ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ,   με την εντυπωσιακή εκκλησία του Αγ. Σάββα, τη κοσμική πλατεία Τεραζίγιε και το επιβλητικό φρούριο σύμβολο της πόλης,το ιστορικό Καλεμεγκντάν. Συνεχίζουμε για την περιοχή του   ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ/ΠΑΡΑΣΙΝ. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

27/12/2019 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ/ΠΑΡΑΣΙΝ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό αφήνουμε τη ΣΕΡΒΙΑ με προορισμό το συνοριακό σταθμό των ΕΥΖΩΝΩΝ. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε το ταξίδι   επιστροφής μας με τις απαραίτητες   ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό για να φτάσουμε αργά το βράδυ σε ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑ.

* Οι διανυκτερεύσεις στη Σερβία μπορεί να πραγματοποιηθούν εναλλακτικά στις περιοχές Κραγκούγεβατς και Νις.

Τιμή συμμετοχής: 325 ευρώ

Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν, περιηγήσεις/ξεναγήσεις   βάσει προγράμματος, 5 διανυκτερεύσεις με πρωινό μπουφέ &  5  γεύματα σε ξενοδοχεία 4* (ΣΕΡΒΙΑ 3*), Αρχηγός-Συνοδός,Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ΦΠΑ.

* Απαραίτητη ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο*

 

22-27/12/2019                                        ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ                                           6 ΗΜΕΡΕΣ

ΝΙΣ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΦΡΟΥΣΚΑ ΓΚΟΡΑ-ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΝΤΕΝΙΤΣΑ & ΖΙΤΣΑ

22/12/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ: ΑΘΗΝΑ – ΝΙΣ

Αναχώρηση στις 05:45 από ΑΘΗΝΑ και με ενδιάμεσες στάσεις καταλήγουμε στο συνοριακό σταθμό των ΕΥΖΩΝΩΝ όπου μετά τις απαραίτητες διατυπώσεις θα εισέρθουμε στο κράτος των ΣΚΟΠΙΩΝ το οποίο θα διασχίσουμε μέχρι τα σύνορα του με τη ΣΕΡΒΙΑ στην οποία θα εισέλθουμε από το συνοριακό σταθμό του ΠΡΕΣΕΒΟ. Στη συνέχεια για ΝΙΣ, άφιξη στη τρίτη μεγαλύτερη πόλη της ΣΕΡΒΙΑΣ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο διανυκτέρευση.

23/12/2019 ΔΕΥΤΕΡΑ: ΝΙΣ – TOΠΟΛΑ ( OΠΛΕΝΑΤΣ) –ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΑΝΑΣΙΓΙΑ

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε με κατεύθυνση την ιστορική μονή  Manasija. Η   μονή είναι αφιερωμένη στην Αγία Τριάδα και ιδρύθηκε από τον Δεσπότη Στέφαν Λαζάρεβιτς. Η όψη της είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή αφού περικλείεται από ψηλά τείχη και συμπαγείς πύργους ενώ  έχει ανακηρυχτεί και μνημείο παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς από την UNESCO. Στη συνέχεια θα κινηθούμε προς την ιστορική πόλη Τopola. H Τopola είναι γνωστή για τις περίφημες ποικιλίες κρασιών της καθότι χτισμένη στη καρδιά των μεγάλων σέρβικων αμπελώνων αλλά και για την ιστορική της σημασία μιας και εδώ εκλέχθηκε αρχηγός της πρώτης Σέρβικης επανάστασης ο εθνικός ήρωας της χώρας  ,Καραγεώργης Σερβίας. Θα ανηφορίσουμε στο πιο ψηλό σημείο της πόλης, στο λόφο του Oplenac, για να θαυμάσουμε  την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με τα περίφημα ψηφιδωτά της  αλλά και για να επισκεφτούμε το μαυσωλείο της Σέρβικης βασιλικής οικογένειας. Εν συνεχεία αναχώρηση για  Βελιγράδι. Αφιξη στη πόλη ,τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο διανυκτέρευση

24/12/2019 ΤΡΙΤΗ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ–SREMSKI KARLOVCI–ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ-ΦΡΟΥΣΚΑ ΓΚΟΡΑ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (169χλμ.)

Μετά το πρωινό αναχωρούμε με προορισμό τη περιοχή της ΒΟΙΒΟΝΤΙΝΑ για να επισκεφτούμε τη πολύ γραφική πόλη SREMSKI KARLOVCI η οποία είναι xτισμένη δίπλα στον εθνικό δρυμό της FRUSKA GORA και είναι γνωστή για τα περίτεχνα μπαρόκ κτίρια που κοσμούν το ιστορικό της κέντρο αλλά και για το ιστορικό σέρβικο ορθόδοξο Πατριαρχείο της. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη πρωτεύουσα της περιφέρειας, τη πόλη του ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ, στην οποία δεσπόζει το επιβλητικό φρούριο ΠΕΤΡΟΒΑΡΑΝΤΙΝ γνωστός σταθμός για τη ναυσιπλοΐα στο Δούναβη το οποίο είναι χτισμένο σε ύψωμα στη δεξιά όχθη του ΔΟΥΝΑΒΗ ,και θα περιηγηθούμε στο ιστορικό της κέντρο στο οποίο δεσπόζει το κτίριο του Δημαρχείου και οι εκκλησίες της ‘’Στάρι Γκράντ’’. Κατόπιν επιστροφή στο  ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Δείπνο, διανυκτέρευση.

25/12/2019 ΤΕΤΑΡΤΗ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – (ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΔΟΥΝΑΒΗ)

Μετά το πρωινό  θα επισκεφθούμε τα αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Σερβίας όπως τον ναό του Αγίου Σάββα, το Κοινοβούλιο, το περίφημο φρούριο Καλεμεγκτάν γνωστή και ως Ακρόπολη του Βελιγραδίου όπου από εκεί ψηλά θα έχουμε μια πανοραμική θέα της πόλης. Στη συνέχεια περίπατος στο ιστορικό κέντρο της πόλης και στη γνωστή οδό Κνεζ Μιχαίλοβα με τα μοντέρνα μαγαζιά της ενώ για τον ελεύθερο σας χρόνο σας προτείνουμε μια κρουαζιέρα στα νερά του ΔΟΥΝΑΒΗ. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

26/12/2019 ΠΕΜΠΤΗ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ –ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΖΙΤΣΑ- ΝΙΣ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε πάλι μέσω του κεντρικού αυτοκινητοδρόμου με κατεύθυνση νότια  και αυτή τη φορά θα κινηθούμε έξω από τις πόλεις ΚΡΑΓΚΟΥΓΕΒΑΤΣ και ΚΡΑΛΙΕΒΟ για να επισκεφτούμε το ιστορικό μοναστήρι της ΖΙΤΣΑ το οποίο ιδρύθηκε  από τον βασιλιά ΣΤΕΦΑΝΟ τον Ι και από τον ΑΓΙΟ ΣΑΒΒΑ. Στη συνέχεια για ΝΙΣ. Άφιξη στη πόλη ,τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ,δείπνο διανυκτέρευση

27/12/2019 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ/ΠΑΡΑΣΙΝ - ΑΘΗΝΑ: ΝΙΣ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για σύνορα ΣΕΡΒΙΑΣ-ΣΚΟΠΙΩΝ και από εκεί για σύνορα ΣΚΟΠΙΩΝ-ΕΛΛΑΔΟΣ και στη συνέχεια με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη σε ΑΘΗΝΑ,ΠΕΙΡΑΙΑ.

Τιμή συμμετοχής: 330 ευρώ

Εναλλακτικά η πρώτη και η τελευταία διανυκτέρευση πραγματοποιούνται

στην ευρύτερη περιοχή Πάρασιν / Κραγκουγεβατς.

Περιλαμβάνονται: Εκδρομές περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν, διαμονή σε ξενοδοχεία 3*&4* στη ΣΕΡΒΙΑ, ημιδιατροφή (5  πρωινά  και  5 δείπνα ), περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

αρχηγό – συνοδό, ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης, Φ.Π.Α.

H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.

*Απαραίτητη ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο*

23-26/12/2019                                    ΧΙΟΝΟΓΙΟΡΤΕΣ  ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ                                  4 ΗΜΕΡΕΣ

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

ΜΠΑΝΣΚΟ – ΣΟΦΙΑ - ΜΟΝΗ ΡΙΛΑΣ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

23/12/2019 ΔΕΥΤΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΜΠΑΝΣΚΟ

Αναχώρηση στις 06:20 από  ΑΘΗΝΑ για ΛΑΜΙΑ (Ε.Ο.)στάση και ύστερα για ΛΑΡΙΣΑ (ΕΟ)γεύμα και εν συνεχεία για ΣΕΡΡΕΣ, ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ και τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Κατόπιν θα ανηφορίσουμε προς την οροσειρά του ΠΙΡΙΝ για να φτάσουμε στο σπουδαίο χειμερινό θέρετρο του ΜΠΑΝΣΚΟ το οποίο προσελκύει όλο και περισσότερους επισκέπτες κάθε χρόνο χάρη στον συνδυασμό παράδοσης και σύγχρονων τουριστικών εγκαταστάσεων. Η πόλη είναι γνωστή για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική  με τα γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια  αλλά και την φιλόξενη ατμόσφαιρα της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση

24/12/2019 ΤΡΙΤΗ: ΜΠΑΝΣΚΟ-ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ-ΜΠΑΝΣΚΟ

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε τις εντυπωσιακές υποδομές του Μπάνσκο που αναπτύσσεται στις δύο όχθες του ποταμού ΓΚΛΑΖΝΕ  και φημίζεται για τις ιδανικές πίστες σκι που απλώνονται στις πλαγιές της οροσειράς ΠΙΡΙΝ η οποία πλησιάζει τα 3000μ. υψόμετρο. Εναλλακτικά για όσους το επιθυμούν αναχώρηση για προαιρετική εκδρομή (20€) που θα μας οδηγήσει στη  σπουδαία πόλη της Ανατολικής Ρωμυλίας, την ιστορική ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ. Άφιξη και πεζή περιήγηση στην παλαιά  πόλη με τα γραφικά δρομάκια και τα παλιά αρχοντικά.  Η ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΛΗ, οι ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ  ΝΤΖΟΥΜΑΓΙΑ και ΙΜΑΡΕΤ, το ΑΡΧΑΙΟ ΡΩΜΑΪΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ, το  ΣΠΙΤΙ  -  ΜΟΥΣΕΙΟ  ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ  και  η εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης είναι τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης,. Γεύμα προαιρετικά στον όμορφο πεζόδρομο της πόλης  και  επιστροφή νωρίς το βράδυ στο ΜΠΑΝΣΚΟ. Δείπνο. Διανυκτέρευση

25/12/2019 ΤΕΤΑΡΤΗ: ΜΠΑΝΣΚΟ-ΜΟΝΗ ΡΙΛΑΣ-ΣΟΦΙΑ-ΜΠΑΝΣΚΟ

Πρωινό και μια όμορφη εκδρομή ξεκινάει με προορισμό αρχικά το ιστορικό μοναστήρι Αγίου Ιωάννη της Ρίλα του 10ου – 11ου αιώνα χτισμένο στην ομώνυμη κοιλάδα και σε υψόμετρο 1147μ.στο μουσείο του οποίου φυλάσσεται ο περίφημος σταυρός του μοναχού Ραφαήλ με τις 10.000 διαφορετικές παραστάσεις από την Αγία Γραφή. Επίσκεψη στους Χρυσούς επιτάφιους με δεκάδες πολύτιμες πέτρες και εικόνες. Κατόπιν για τη πρωτεύουσα ΣΟΦΙΑ. Θα περιηγηθούμε στην όμορφη πόλη με τα σημαντικά αξιοθέατα όπως ο καθεδρικός ναός του Αλεξάνδρου Νεφσκι, το Εθνικό θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το τζαμί Μπάνια, την άσβεστη φλόγα του άγνωστου στρατιώτη και τον ναό της Αγίας Σοφίας, τη Ροτόντα του Αγίου Δημητρίου, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Ναό του Αγίου Νικολάου (Ρωσική εκκλησία). Χρόνος ελεύθερος στο εμπορικό κέντρο της πόλης και στη συνέχεια επιστροφή στο ΜΠΑΝΣΚΟ. Δείπνο, διανυκτέρευση.

26/12/2019 ΠΕΠΜΤΗ: ΜΠΑΝΣΚΟ-ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ-ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση με ενδιάμεση στάση στη  λουτρόπολη  του  ΣΑΝΤΑΣΚΙ. Κτισμένη ανάμεσα σε δύο ποταμούς τον ΜΠΑΝΣΚΑ και ΜΠΡΣΤΙΤΖΑ  και θεωρείται  γενέτειρα του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ. Θα περιηγηθούμε στο κέντρο της πόλης όπου και δεσπόζει ο γιγαντιαίος πλάτανος 500 ετών δίπλα στο αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι . Το υγρό στοιχείο είχε ανέκαθεν σημαντικό ρόλο στη ζωή της πόλης και σήμερα αναβλύζουν ιαματικές πηγές  τα νερά των οποίων χρησιμοποιούνται στην θεραπεία διαφόρων  παθήσεων. Κατόπιν για τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και από εκεί για ΛΑΡΙΣΑ(ΕΟ)γεύμα, ΛΑΜΙΑ(ΕΟ) στάση και στη συνέχεια για  ΑΘΗΝΑ.

*Η προαιρετική εκδρομή στη Φιλιππούπολη προπληρώνεται στο γραφείο μας.

* Απαραίτητη ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο*

Τιμή συμμετοχής: 190 ευρώ

Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν, 3 διανυκτερεύσεις σε  ξενοδοχείο  4* , 3 πρωινά μπουφέ  & 3 δείπνα (ένα εκ των οποίων εορταστικό ρεβεγιόν στις 24/12), Αρχηγός-Συνοδός, ΦΠΑ.

 

23-26/12/2019                           ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ                             4 ΗΜΕΡΕΣ

ΚΑΙ ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΒΑΛΑ

ΚΑΒΑΛΑ – ΞΑΝΘΗ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ – ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ

ΜΟΝΗ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑΣ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ – ΔΡΑΜΑ – ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ

 

23/12/2019 ΔΕΥΤΕΡΑ: Αναχώρηση στις 06:45 για ΛΑΜΙΑ, στάση καθοδόν και μέσω της κοιλάδας των ΤΕΜΠΩΝ, φθάνουμε στον ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ, στάση, προαιρετικό γεύμα. Εν συνεχεία μέσω ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, φθάνουμε στην περιοχή του ΣΤΡΥΜΩΝΑ για τον απογευματινό μας καφέ. Συνεχίζουμε από την Εγνατία Οδό για την όμορφη ΚΑΒΑΛΑ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

24/12/2019 ΤΡΙΤΗ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για την ιστορική (450 μ.Χ.) Μονή της Παναγίας ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑΣ  με την περίφημη θαυματουργή εικόνα της. Στη συνέχεια για ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ, επίσκεψη σε ένα από τα σημαντικότερα και ωραιότερα Σπήλαια της χώρας μας με σταλακτίτες και σταλαγμίτες ύψους μέχρι και 14 μ., που αποτελεί ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο της Ευρώπης. Κατόπιν για ΔΡΑΜΑ για επίσκεψη στην ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ, το χωριό του Άι Βασίλη που έχει στηθεί στο κέντρο της πόλης και ελεύθερος χρόνος να απολαύσουμε το Xχριστουγεννιάτικο πνεύμα και να γευματίσουμε. Κατόπιν επιστροφή στην ΚΑΒΑΛΑ. Το βράδυ θα έχουμε το Εορταστικό Δείπνο (Ρεβεγιόν). Διανυκτέρευση.

25/12/2019 ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! Προαιρετικός εκκλησιασμός και μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την πόλη της ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ όπου θα παραμείνουμε για καφέ και να δούμε την γραφική πόλη. Από εκεί συνεχίζουμε για την αρχόντισσα ΞΑΝΘΗ. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη και θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα. Συνεχίζουμε για το μαγευτικό Αγιορείτικο μετόχι του ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ με το Μεταβυζαντινό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ που βρίσκεται μέσα στη λίμνη ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ, επίσκεψη. Επιστροφή το βραδάκι στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

26/12/2019 ΠΕΜΠΤΗ: Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε το μοναδικό ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΠΝΟΥ της ΚΑΒΑΛΑΣ, ένα ιδιαίτερο θεματικό Μουσείο και το μοναδικό στο είδος του στην Ευρώπη, καθώς η πόλη της ΚΑΒΑΛΑΣ έχει χαρακτηριστεί ως η « ΜΕΚΚΑ του ΚΑΠΝΟΥ». Κατόπιν θα αναχωρήσουμε για την επιστροφή μας για ΑΘΗΝΑ. Άφιξη το βράδυ με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ.

Τιμή συμμετοχής: 210 ευρώ

Περιλαμβάνει: 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο EGNATIA ή GALAXY, 3 πρωινά, το Ρεβεγιόν 24/12 γλέντι με μουσική, 1 δείπνο,  μεταφορές – εκδρομές – περιηγήσεις που αναφέρονται.

 

23-26/12/2019                       ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ                          4 ΗΜΕΡΕΣ

ΕΔΕΣΣΑ-ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ-ΑΜΦΙΠΟΛΗ-ΣΕΡΡΕΣ-ΒΕΡΟΙΑ

23/12/2019 ΔΕΥΤΕΡΑ: Αναχώρηση στις 07:30 για ΛΑΜΙΑ (Ε.Ο.) στάση, ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΕΟ στάση και εν συνεχεία για τη «νύμφη του Θερμαϊκού», άφιξη και σύντομη περιήγηση στη πόλη με επίσκεψη στον Αγ. Δημήτριο και τον Λευκό Πύργο. Κατόπιν τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

24/12/2019 ΤΡΙΤΗ: Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε μέσω Εγνατίας Οδού για να επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο της ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ (Καστά) μέχρι το σημείο όπου θα μας αφήσουν οι αρχές να πλησιάσουμε. Αργότερα διερχόμαστε από το παραδοσιακό χωριό ΠΡΩΤΗ, όπου χρόνος για καφέ. Ακολουθεί επίσκεψη στην όμορφη πόλη των ΣΕΡΡΩΝ στο προάστιο του ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ στάση. Επιστροφή στη ΘΕΣ/ΝΙΚΗ και ξεκούραση. Το βράδυ πλούσιο Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν. Διανυκτέρευση.

25/12/2019 ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! Προαιρετικός εκκλησιασμός. Μετά το πλούσιο πρόγευμα αναχώρηση για περιήγηση στο Νομό Πέλλας περνώντας από τα ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ, την ΣΚΥΔΡΑ και την ΕΔΕΣΣΑ, καταλήγουμε στον παραδοσιακό οικισμό ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ στους πρόποδες του ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ που χτίστηκε στα τέλη του 15ου αιώνα και αναπαλαιώθηκε κατά τη δεκαετία του 1990, παραμονή, γεύμα. Επιστροφή στη ΘΕΣ/ΝΙΚΗ το απόγευμα με ενδιάμεση στάση για καφέ. Δείπνο, διανυκτέρευση.

26/12/2019 ΠΕΜΠΤΗ: Μετά το πρωινό αναχωρούμε από την όμορφη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  προορισμό τη  ΒΕΡΟΙΑ. Θα κάνουμε στάση στην κεντρική πλατεία (στην Ελιά) και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μια βόλτα ή ένα ωραίο καφεδάκι στο τουριστικό. Το βραδάκι επιστρέφουμε στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό.

Τιμή συμμετοχής: 210 ευρώ

Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν, 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό & 2 δείπνα ένα εκ των οποίων το μεγάλο εορταστικό ρεβεγιόν 24/12 στο ξενοδοχείο TOBACCO ή IMPERIAL

 

23– 26/12/2019                                 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ                                         4 ΗΜΕΡΕΣ

ΚΟΖΑΝΗ–ΣΕΡΒΙΑ-ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ)

ΛΙΜΝΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ-ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΣΙΑΤΙΣΤΑ

ΛΟΥΤΡΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (ΠΟΖΑΡ)-ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ

23/12/2019 ΔΕΥΤΕΡΑ: Αναχώρηση στις 07:00, μικρή στάση στην ΛΑΜΙΑ και συνεχίζουμε για ΛΑΜΙΑ-ΤΥΡΝΑΒΟ, ΣΕΡΒΙΑ, παραμονή, γεύμα καθοδόν. Συνεχίζοντας την διαδρομή μας και εφόσον περάσουμε την τεχνητή λίμνη του Αλιάκμονα θα καταλήξουμε στην όμορφη ΚΟΖΑΝΗ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

24/12/2019 ΤΡΙΤΗ: Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την όμορφη ΚΑΣΤΟΡΙΑ, επίσκεψη στην ΠΑΝΑΓΙΑ την ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑ στο σπήλαιο του ΔΡΑΚΟΥ και ελεύθερος χρόνος για βόλτες στην παλιά πόλη με τα γουναράδικά της. Πιθανό γεύμα. Συνεχίζουμε για την γραφική ΣΙΑΤΙΣΤΑ με τα περίφημα αρχοντικά της, στάση για καφέ και από εκεί για την ΚΟΖΑΝΗ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα έχουμε το Εορταστικό Δείπνο – Ρεβεγιόν σε κοσμική ταβέρνα με εορταστικό πρόγραμμα. Διανυκτέρευση.

25/12/2019 ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! Προαιρετικός εκκλησιασμός στον ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟ. Μετά το πρωινό αναχωρούμε για ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ και φθάνουμε στο παραδοσιακό χωριό στις πλαγιές του όρους ΒΟΡΑ (ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ) στον παλαιό ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ, στάση. Εν συνεχεία για την ΛΙΜΝΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ και θα φθάσουμε στο ψαροχώρι ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ, παραμονή, γεύμα. Επιστροφή μέσω ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα ελεύθερο για τους εκδρομείς για βόλτα στην πόλη της ΚΟΖΑΝΗΣ. Διανυκτέρευση.

26/12/2019 ΠΕΜΠΤΗ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για να επισκεφθούμε την ΛΑΡΙΣΑ και το «ΠΑΡΚΟ των ΕΥΧΩΝ», όπου και φέτος ανοίγει τις πύλες του για να ξετρελάνει τους μικρούς και να κάνει τους μεγάλους να αφεθούν στη χαρά και τη λάμψη των γιορτών. Η λίμνη των Χριστουγέννων με το τεράστιο δέντρο της, το πολύχρωμο Fun Park, το τρενάκι του Βόρειου Πόλου, το Σπίτι του Άη Βασίλη, το Εργαστήρι των Ξωτικών, η Ακαδημία των Μικρών Μάγων και ένα σωρό άλλες εκπλήξεις, στολισμένο με φωτάκια, έλατα και μπάλες θα μας προσφέρει μοναδικές στιγμές. Το βραδάκι επιστρέφουμε στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση για φαγητό και καφέ.

Τιμή συμμετοχής: 170 ευρώ

Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με  πολυτελές πούλμαν για όλες τις μέρες του ταξιδίου, διαμονή στο ξενοδοχείο ELENA PALACE ή KATERINA σε δίκλινα δωμάτια, 3 πρωινά σε μπουφέ, το εορταστικό Δείπνο – Ρεβεγιόν με ζωντανή μουσική στις 24/12 το βράδυ, ξεναγήσεις, περιηγήσεις

 

24-26/12/2019                        ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ & ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ                        3 ΗΜΕΡΕΣ

                       ΟΛΥΜΠΟΣ – ΕΔΕΣΣΑ - ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ - ΒΟΛΟΣ

24/12/2019 ΤΡΙΤΗ: Αναχώρηση στις 07:00 για ΛΑΜΙΑ στάση στην Εθνική Οδό για καφέ, συνεχίζουμε για ΤΕΜΠΗ παραμονή, γεύμα καθοδόν επί της Εθνικής Οδού, κατόπιν στον Αρχαιολογικό Χώρο της ΒΕΡΓΙΝΑΣ (έξοδα ατομικά) έναν από τους σημαντικούς χώρους της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ με το ανακαινισμένο Μουσείο, στάση. Το απογευματάκι άφιξη στο πολυτελές ξενοδοχείο στον ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ, δείπνο με ζωντανή μουσική και ορχήστρα. Διανυκτέρευση.

25/12/2019 ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! Προαιρετικός εκκλησιασμός.  Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για ΒΕΡΟΙΑ και στη συνεχεία για την όμορφη ΕΔΕΣΣΑ, για να θαυμάσουμε τους καταρράχτες της σε μια κατάφυτη περιοχή, στάση. Κατόπιν για ΑΡΙΔΑΙΑ και φθάνουμε στα ξακουστά ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ, επίσκεψη. Εν συνεχεία για φαγητό στην περιοχή του ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

26/12/2019 ΠΕΠΜΤΗ: Μετά το πλούσιο πρωινό μας αναχώρηση για ΤΡΙΚΑΛΑ όπου θα επισκεφθούμε τον «ΜΥΛΟ των ΞΩΤΙΚΩΝ». Το παραμυθένιο καταπληκτικό Χριστουγεννιάτικο χωριό του Άη-Βασίλη, θα μας περιμένει με πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. Η πόλη γιορτάζει και μας προσκαλεί να χαρούμε το Καρουζέλ, το παγοδρόμιο, την παγοτσουλήθρα, τις νερόμπαλες, το σπίτι του Άη-Βασίλη, το εργοστάσιο σοκολάτας, το κάστρο Playmobil, το ταχυδρομείο των ξωτικών, το εργαστήρι κατασκευών, το ζαχαρένιο εργαστήρι, την παιχνιδοέκθεση, κ.α. Φέτος τα ΤΡΙΚΑΛΑ «μεταμορφώνονται» σε πόλη φιλοξενίας, της χαράς και των προσφορών, με δεκάδες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, παιχνίδια και εκπλήξεις, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περιπλανηθούμε στα διάφορα αξιοθέατα της πόλης και να απολαύσουμε τα παραδοσιακά ουζομεζεδάκια της πόλης. Αργότερα παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεση στάση καθοδόν.

Τιμή συμμετοχής: 125 ευρώ  

Περιλαμβάνονται: Μετάβαση & επιστροφή με πολυτελές πούλμαν, 2 διανυκτερεύσεις σε δίκλινα–τρίκλινα δωμάτια στο ξενοδοχείο ΔΙΑΣ, 2 πρωινά & το Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν με ζωντανή μουσική στις 24/12.

 

24-26/12/2019                        ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ                        3 ΗΜΕΡΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΒΟΛΟΣ – ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ - ΒΕΡΟΙΑ

24/12/2019 ΤΡΙΤΗ: Αναχώρηση στις 07:30. Θα κάνουμε την πρώτη μας στάση στο Ολύμπους Πλάζα και την επόμενη έξω από την ΛΑΜΙΑ. Συνεχίζουμε τον δρόμο μας προς το ΛΙΤΟΧΩΡΟ, όπου θα ανέβουμε ένα μικρό κομμάτι του Ολύμπου για να γνωρίσουμε και να προσκυνήσουμε την Ιστορική Μονή του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω. Θα μάθουμε την ιστορία της Μονής και του Αγίου Διονυσίου και μετά το προσκύνημά μας θα κατεβούμε στην πλατεία του ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ όπου ο καθένας μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε καφετέριες ή ψησταριές για το μεσημέρι. Νωρίς το απόγευμα φτάνουμε στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και αφού κάνουμε μια ωραία ξενάγηση με το πούλμαν, θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου που είναι ο πολιούχος της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και μετά θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στον Λευκό Πύργο να απολαύσουμε στα παραλιακά μαγαζιά έναν καφέ ή να γνωρίσουμε την πόλη και την αγορά της όπως ο καθένας μας επιθυμεί. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Εορταστικό Ρεβεγιόν. Διανυκτέρευση.

25/12/2019 ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για τα θρυλικά ΟΧΥΡΑ ΡΟΥΠΕΛ. Θα μάθουμε πολλές λεπτομέρειες της μάχης από τον ένστολο ξεναγό μας και θα νοιώσουμε συγκίνηση και ρίγη υπερηφάνειας για τους πατεράδες και τους παππούδες μας. Μετά από τη σπουδαία αυτή επίσκεψη συνεχίζουμε για την Μονή Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου, η οποία είναι μετόχι της Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους. Είναι πολύ εντυπωσιακό μοναστήρι και οι 45 αδερφές της μονής είναι πολύ φιλόξενες. Αξίζει να το επισκεφτεί κανείς και ιδιαίτερα οι γυναίκες που δεν μπορούν να επισκεφτούν το Άγιο Όρος για να πάρουν μια ιδέα της Αγιορείτικης Βυζαντινής αρχιτεκτονικής και του Αγιορείτικου τρόπου ζωής. Συνεχίζουμε και κάνουμε μια στάση μέσα στις ΣΕΡΡΕΣ, όπου όποιος θέλει μπορεί να επισκεφτεί το Αρχαιολογικό Μουσείο που στεγάζεται σε ένα από τα παλαιότερα οθωμανικά κτίσματα της πόλης, το Μπεζεστένι του 15ου αιώνα. Επίσης μπορούμε να δοκιμάσουμε στην πηγή της την Σερραϊκή μπουγάτσα και τυρόπιτα. Αναχωρούμε για την πολύ όμορφη ΔΡΑΜΑ, όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για βόλτα, φαγητό και να γνωρίσουμε τα νερά της Αγίας Βαρβάρας και την ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Διανυκτέρευση.

26/12/2019 ΠΕΜΠΤΗ: Αναχώρηση μετά το πρωινό μας και θα κάνουμε μια μικρή στάση στα γνωστά ζαχαροπλαστεία της Τσιμισκή να ψωνίσουμε όσοι θέλουμε τα γνωστά τσουρέκια και γλυκά της πόλης. Συνεχίζουμε και με μια ενδιάμεση στάση θα φτάσουμε το μεσημεράκι στα διάσημα Τσιπουράδικα και ψαροταβέρνες του ΒΟΛΟΥ. Μετά από αυτή την πραγματικά καταπληκτική στάση θα αφήσουμε τον ΒΟΛΟ και με τις κατάλληλες στάσεις θα επιστρέψουμε στη βάση μας.

Τιμή συμμετοχής: 150 ευρώ

Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, 2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο IMPERIAL,

2 πρωινά & το Εορταστικό Ρεβεγιόν στις 24/12.

 

24-26/12/2019                      ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΑΣΤΕΡΟΥΠΟΛΗ                         3 ΗΜΕΡΕΣ

ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ & ΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

ΛΕΥΚΑΔΑ – ΠΡΕΒΕΖΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΑΡΤΑ

24/12/2019 ΤΡΙΤΗ: Αναχώρηση στις 07:30, στον ΙΣΘΜΟ στάση και πέρασμα από τη μεγαλύτερη καλωδιακή γέφυρα του κόσμου, του ΡΙΟΥ – ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ «Χαρίλαος Τρικούπης». Περνώντας από ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ και από τη γραφική ΒΟΝΙΤΣΑ καταλήγουμε στη γιορτινή ΛΕΥΚΑΔΑ, στάση για γεύμα, παραμονή, επίσκεψη στα γραφικά δρομάκια. Κατόπιν συνεχίζουμε για τη νησιωτική ΠΡΕΒΕΖΑ. Άφιξη και τακτοποίηση στο γιορτινά στολισμένο «Margarona Royal» στην ΠΡΕΒΕΖΑ. Το βράδυ Εορταστικό Δείπνο με μουσική και χορό. Διανυκτέρευση.

25/12/2019 ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τη γιορτινή ΑΣΤΕΡΟΥΠΟΛΗ των ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Πρώτη επίσκεψη στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του φημισμένου Ηπειρώτη γλύπτη Παύλου Βρέλλη. Συνεχίζουμε για μια επίσκεψη στο ΝΗΣΑΚΙ της ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ιστορίας της πόλης, αφού έχει συνδεθεί με την ιστορία και το θάνατο του Αλή Πασά. Κατόπιν επίσκεψη στην όμορφη ΑΣΤΕΡΟΥΠΟΛΗ, παγοδρόμιο, ανοιχτή μουσική σκηνή, εστιατόριο, Λούνα Παρκ, Carousel, το νεραϊδόσπιτο με την άμαξα, καφετέριες και πολλά άλλα μας περιμένουν να τα εξερευνήσουμε. Αργά το απόγευμα πίσω στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

26/12/2019 ΠΕΜΠΤΗ: Μετά το πρωινό μας επίσκεψη στη νησιωτική ΠΡΕΒΕΖΑ και συνεχίζουμε για ΑΡΤΑ. Θα επισκεφθούμε το ξακουστό γεφύρι της πάνω από τον ποταμό ΑΡΑΧΘΟ, την ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΙΣΣΑ του 13ου αιώνα, η οποία βρίσκεται μέσα στην πόλη. Κατόπιν αναχωρούμε για το όμορφο παραλιακό ΜΕΝΙΔΙ, όπου θα έχουμε το γεύμα μας. Το βραδάκι επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν.

Τιμή συμμετοχής: 135 ευρώ

Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό στο ξενοδοχείο «MARGARONA ROYAL», το Εορταστικό Ρεβεγιόν στις 24/12 & 1 δείπνο.

 

24-26/12/2019                              ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ                        3 ΗΜΕΡΕΣ

24/12/2019 ΤΡΙΤΗ: Αναχώρηση στις 07:30 και αφού κάνουμε στάση στη ΛΑΜΙΑ (Ε.Ο.), κατευθυνόμαστε για τη φωτεινή και στολισμένη με τα χρώματα των γιορτών πόλη του ΒΟΛΟΥ. Άφιξη και επίσκεψη (έξοδα ατομικά) στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα από τα παλαιότερα της χώρας μας που στεγάζεται στο υπέροχο νεοκλασικό κτίριο του 1909. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να θαυμάσουμε τα νεοκλασικά κτίρια της πόλης και να δοκιμάσουμε το τσίπουρο και τα τοπικά μεζεδάκια. Το απογευματάκι άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

25/12/2019 ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! Προαιρετικός εκκλησιασμός. Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την εκδρομή μας στα Πηλιορείτικα χωριά. Η διαδρομή μας περνάει από τις ΜΗΛΙΕΣ, όπου θα έχουμε ανάλογη στάση για καφέ και για να επισκεφθούμε την εκκλησία των Ταξιαρχών και τη Δημόσια Βιβλιοθήκη με τα σπάνια χειρόγραφα. Συνεχίζουμε για την γραφική ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ (καιρού επιτρέποντος). Στάση για επίσκεψη και κατόπιν άφιξη στα ΧΑΝΙΑ, όπου θα έχουμε το γεύμα μας. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας με στάση στη ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ ή ΠΟΡΤΑΡΙΑ για καφέ. Διανυκτέρευση.

26/12/2019 ΠΕΜΠΤΗ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για να επισκεφθούμε την ΛΑΡΙΣΑ και το «ΠΑΡΚΟ των ΕΥΧΩΝ», όπου και φέτος ανοίγει τις πύλες του για να ξετρελάνει τους μικρούς και να κάνει τους μεγάλους να αφεθούν στη χαρά και τη λάμψη των γιορτών. Η λίμνη των Χριστουγέννων με το τεράστιο δέντρο της, το πολύχρωμο Fun Park, το τρενάκι του Βόρειου Πόλου, το Σπίτι του Άη Βασίλη, το Εργαστήρι των Ξωτικών, η Ακαδημία των Μικρών Μάγων και ένα σωρό άλλες εκπλήξεις, στολισμένο με φωτάκια, έλατα και μπάλες θα μας προσφέρει μοναδικές στιγμές. Το βραδάκι επιστρέφουμε στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση για φαγητό και καφέ.

Τιμή συμμετοχής: 120 ευρώ

Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν, 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό & το Εορταστικό Ρεβεγιόν με μουσική 24/12.

 

24-26/12/2019                 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ             3 ΗΜΕΡΕΣ

24/12/2019 ΤΡΙΤΗ: Αναχώρηση στις 08:00 για τον ΙΣΘΜΟ συνεχίζοντας για ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ. Άφιξη στον αρχαιολογικό χώρο της ΟΛΥΜΠΙΑΣ και ξενάγηση από επίσημο ξεναγό σε έναν από τους πιο διάσημους χώρους της Αρχαίας Ελλάδας. Θα θαυμάσουμε τα επιβλητικά ερείπια του ιερού που χρησίμευε ως πλαίσιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και καθιερώθηκαν επίσημα το 776 π.Χ. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας που φιλοξενεί τους θησαυρούς που έφεραν στο φως οι ανασκαφές του 18ου αιώνα. Μεσημεριανό φαγητό στην ΟΛΥΜΠΙΑ (προαιρετικό). Στη συνέχεια αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, την ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Εορταστικό Δείπνο, διανυκτέρευση.

25/12/2019 ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! Το πρωί όσοι επιθυμούν μπορούν να πάνε στην Εκκλησία της Υπαπαντής. Πρωινό και αναχώρηση για την ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ, παραμονή για να επισκεφθούμε το συγκρότημα των Πύργων και να συνεχίσουμε για την ΑΡΕΟΠΟΛΗ, μια όμορφη κωμόπολη με πλακόστρωτα δρομάκια. Φτάνουμε στο ΔΥΡΟ, προαιρετική επίσκεψη στα ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΥΡΟΥ με τους υπέροχους σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Παραμονή για το μεσημεριανό μας γεύμα. Το απόγευμα επιστροφή στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ από το ΛΙΜΕΝΙ, ΣΤΟΥΠΑ, ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

26/12/2019 ΠΕΜΠΤΗ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για να επισκεφθούμε το Μοναστήρι των Καλογραιών και το Πολεμικό Μουσείο. Φεύγουμε από την όμορφη ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Συνεχίζουμε για την ΒΥΤΙΝΑ, πασίγνωστος ορεινός τόπος διακοπών, εδώ και πολλά χρόνια κρατά τα πρωτεία στην τουριστική κίνηση της Αρκαδίας και είναι πάντα το πετράδι του Μαινάλου. Παραμονή για φαγητό και αναχώρηση για τον απογευματινό μας καφέ στην όμορφη πλατεία. Επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις.

Τιμή συμμετοχής: 145 ευρώ

Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν, 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο GALAXY,  το Εορταστικό Ρεβεγιόν με μουσική στις 24/12 και 1 δείπνο.

 

24-25/12/2019                ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ – ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ              2 ΗΜΕΡΕΣ

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

ΙΤΕΑ - ΓΑΛΑΞΙΔΙ - ΔΕΛΦΟΥΣ

24/12/2019 ΤΡΙΤΗ: Αναχώρηση στις 07:30. ΚΑΣΤΡΟ – ΛΕΙΒΑΔΙΑ στάση καθ’ οδόν. Συνεχίζουμε για ΔΕΛΦΟΥΣ επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο της. Συνεχίζουμε για το γραφικό ΓΑΛΑΞΙΔΙ παραμονή, γεύμα. Το απογευματάκι θα καταλήξουμε στην ΙΤΕΑ στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ Δείπνο – Ρεβεγιόν με ζωντανή μουσική . Διανυκτέρευση.

25/12/2019 ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΑΡΑΧΟΒΑ και από εκεί για το Χιονοδρομικό Κέντρο ΚΕΛΑΡΙΑ στον ΠΑΡΝΑΣΣΟ. Άνοδος με τις τηλεκαμπίνες (έξοδα ατομικά) μέχρι το Σαλέ και τις χιονοδρομικές πίστες, παραμονή. Το μεσημέρι θα επιστρέψουμε στην Τουριστική ΑΡΑΧΟΒΑ για φαγητό και βόλτα. Κατόπιν για ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση καθ’ οδόν.

Τιμή συμμετοχής: 90 ευρώ

Περιλαμβάνει: Το εισιτήριο του πούλμαν, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια στην ITEA, 1 πρωινό σε μπουφέ & 1 δείπνο μαζί με το ΡΕΒΕΓΙΟΝ με ζωντανή μουσική στις 25/12.

 

24-25/12/2019                                    ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ &                                2 ΗΜΕΡΕΣ

                                                         ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΑΝΗ

       ΣΠΑΡΤΗ – ΑΡΕΟΠΟΛΗ – ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ

24/12/2019 ΤΡΙΤΗ: Αναχώρηση στις 07:30 για την ΣΠΑΡΤΗ. Στάση για καφέ λίγο πριν την ΤΡΙΠΟΛΗ στο ΑΡΤΕΜΗΣΙΟ και συνεχίζουμε για την ΛΑΚΩΝΙΑ. Περνώντας από την ΣΠΑΡΤΗ άφιξη στην καρδιά της ΜΑΝΗΣ, την ΑΡΕΟΠΟΛΗ, στάση για γεύμα στα πετρόχτιστα παραδοσιακά ταβερνάκια της. Συνεχίζουμε για ΟΙΤΥΛΟ, ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ και όλα τα χωριά της ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗΣ ΜΑΝΗΣ και φθάνουμε στην πόλη της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. Εγκατάστασης στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ θα έχουμε Εορταστικό Ρεβεγιόν με μουσική. Διανυκτέρευση.

25/12/2019 ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! Μετά το πρωινό μας προσκύνημα στην Μητρόπολη της ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ και περιήγηση στην γιορτινά στολισμένη παλιά πόλη, γύρω από το κάστρο. Συνεχίζουμε για το «θαύμα» της φύσης της ΑΓΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ στη ΒΑΣΤΑ. Δεκαεπτά πελώρια δέντρα ξεπηδούν από την στέγη της, ενώ από τα θεμέλια αναβλύζουν νερά. Παραμονή, γεύμα. Το βράδυ επιστρέφουμε στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ.

Τιμή συμμετοχής: 90 ευρώ

Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό στο ξενοδοχείο και το Εορταστικό Ρεβεγιόν.

 

25-26/12 /2019                ΜΥΛΟΣ ΞΩΤΙΚΩΝ-ΤΡΙΚΑΛΑ-ΛΑΡΙΣΑ-ΠΑΡΚΟ ΕΥΧΩΝ                     2 ΗΜΕΡΕΣ

25/12/2019 ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! Αναχώρηση στις 07:30 για ΛΑΜΙΑ στάση στην Εθνική Οδό, ΔΟΜΟΚΟ και αναχωρούμε για τα ΤΡΙΚΑΛΑ όπου μας περιμένουν ο Τρικαλένιος και η Ληθένια για να μας ξεναγήσουν στον «ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ», στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών όπου τα παλιά φουγάρα παίρνουν μπροστά και σκορπίζουν απίστευτες μυρωδιές. Οι Μύλοι ξεκινούν να δουλεύουν και παράγουν το πολυπόθητο υλικό για όλες τις γευστικές Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες. Εδώ θα ετοιμαστούν όλα τα δώρα που θα μοιράσει φέτος ο Άι Βασίλης και τα ξωτικά του και σας περιμένουν στο ομορφότερο Χωριό και μεγαλύτερο Εργοστάσιο του Άι Βασίλη, που όμοιό του δεν είδατε ποτέ. Στη γιορτινή πόλη των ΤΡΙΚΑΛΩΝ θα έχουμε παραμονή για γεύμα σε ένα από τα πολλά εστιατόρια της παλιάς πόλης. Το απόγευμα αναχώρηση για την ΛΑΡΙΣΑ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

26/12/2019 ΠΕΜΠΤΗ: Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για να γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη της ΛΑΡΙΣΑΣ. Επίσκεψη στο λόφο του φρουρίου με το αρχαίο θέατρο που αποτελεί στολίδι της πόλης, καθώς και το Μπεζεστένι που αποτελεί τη σκεπαστή αγορά του 15ου αιώνα. Συνεχίζουμε για τον μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλείου, πολιούχου της πόλης. Κατόπιν αναχωρούμε για το «Πάρκο Ευχών» που βρίσκεται στο Αλκαζάρ και θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Θα επισκεφθούμε την Λίμνη των Χριστουγέννων με το τεράστιο δέντρο της, το πολύχρωμο Fun Park, το τραινάκι του Βόρειου Πόλου, το Σπίτι του Αη Βασίλη, το Εργαστήρι των Ξωτικών, την Ακαδημία των μικρών μάγων, το Παλάτι της Βασίλισσας του Πάγου και ένα σωρό άλλες εκπλήξεις, στολισμένο με φωτάκια, έλατα, χιόνι, αστέρια, αγγέλους και μπάλες. Επόμενος προορισμός μας η παραλία της ΑΓΧΙΑΛΟΥ, όπου θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα. Το απόγευμα αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις.

Τιμή συμμετοχής: 65 ευρώ

Περιλαμβάνει: μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στην Λάρισα και 1 πρωινό

 

25/12/2019 ΤΕΤΑΡΤΗ                           ΜΟΝΗ ΚΕΡΝΙΤΣΑΣ – ΒΥΤΙΝΑ – ΛΕΒΙΔΙ                        ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση στις 08:30 για ΑΡΤΕΜΗΣΙΟ στάση και κατευθυνόμαστε προς την ΜΟΝΗ ΚΕΡΝΙΤΣΑΣ επίσκεψη και από εκεί στη ΒΥΤΙΝΑ, όμορφο ορεινό χωριό της ΑΡΚΑΔΙΑΣ στάση, παραμονή, γεύμα. Το απογευματάκι αναχώρηση για το γραφικό ΛΕΒΙΔΙ, μέσα στα έλατα στις παρυφές του δάσους, στάση για καφέ και επιστρέφουμε το βραδάκι στην ΑΘΗΝΑ.

Τιμή συμμετοχής: 17 ευρώ

 

26/12/2019 ΠΕΜΠΤΗ                           ΣΤΕΝΗ – ΜΟΝΗ ΜΑΚΡΥΜΑΛΛΗΣ                                  ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση στις 08:00 για ΧΑΛΚΙΔΑ στάση και στη συνέχεια για Μονή ΜΑΚΡΥΜΑΛΛΗΣ επίσκεψη, ΑΡΤΑΚΗ και συνεχίζουμε για το όμορφο γραφικό χωριό ΣΤΕΝΗ, χτισμένο στις υπώρειες της ΔΙΡΦΗΣ σε ρεματιά από πλατάνια. Πάνω από την ΣΤΕΝΗ υψώνεται η ΔΙΡΦΗ πυκνοδασωμένη με έλατα και καστανιές. Παραμονή για γεύμα. Έπειτα για ΑΡΤΑΚΗ στάση, ΑΘΗΝΑ.

Τιμή συμμετοχής: 15 ευρώ

 

29/12/2019  ΚΥΡΙΑΚΗ                               ΤΡΙΚΑΛΑ – ΜΥΛΟΣ ΞΩΤΙΚΩΝ                                    ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση στις 07:00 για την ΘΗΒΑ, μικρή στάση στην Εθνική Οδό και συνεχίζουμε για την ΛΑΜΙΑ στάση για καφέ. Το μεσημεράκι θα φθάσουμε στα ΤΡΙΚΑΛΑ, όπου θα επισκεφθούμε τον περίφημο «ΜΥΛΟ ΞΩΤΙΚΩΝ», το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών, όπου τα παλιά φουγάρα παίρνουν μπροστά και σκορπίζουν απίστευτες μυρωδιές. Εδώ θα ετοιμαστούν τα δώρα που θα μοιράσει φέτος ο Άη Βασίλης και τα ξωτικά του και σας περιμένουν στο ομορφότερο χωριό και μεγαλύτερο εργοστάσιο του Άη Βασίλη. Στη γιορτινή πόλη των ΤΡΙΚΑΛΩΝ θα έχουμε παραμονή για γεύμα ή καφέ και επιστρέφουμε το βράδυ στην ΑΘΗΝΑ με τις καλύτερες εντυπώσεις μας.

Τιμή συμμετοχής: 23 ευρώ

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

 

31/12/2019-2/1/2020                   ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ                    3 ΗΜΕΡΕΣ

           ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΒΟΛΟΣ – ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ - ΒΕΡΟΙΑ

31/12/2019 ΤΡΙΤΗ: Αναχώρηση στις 07:30. Θα κάνουμε την πρώτη μας στάση στο Ολύμπους Πλάζα και την επόμενη έξω από την ΛΑΜΙΑ. Συνεχίζουμε τον δρόμο μας προς το ΛΙΤΟΧΩΡΟ, όπου θα ανέβουμε ένα μικρό κομμάτι του Ολύμπου για να γνωρίσουμε και να προσκυνήσουμε την Ιστορική Μονή του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω. Θα μάθουμε την ιστορία της Μονής και του Αγίου Διονυσίου και μετά το προσκύνημά μας θα κατεβούμε στην πλατεία του ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ όπου ο καθένας μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε καφετέριες ή ψησταριές για το μεσημέρι. Νωρίς το απόγευμα φτάνουμε στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και αφού κάνουμε μια ωραία ξενάγηση με το πούλμαν, θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου που είναι ο πολιούχος της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και μετά θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στον Λευκό Πύργο να απολαύσουμε στα παραλιακά μαγαζιά έναν καφέ ή να γνωρίσουμε την πόλη και την αγορά της όπως ο καθένας μας επιθυμεί. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Εορταστικό Ρεβεγιόν. Διανυκτέρευση.

1/1/2020 ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!! Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για τα θρυλικά ΟΧΥΡΑ ΡΟΥΠΕΛ. Θα μάθουμε πολλές λεπτομέρειες της μάχης από τον ένστολο ξεναγό μας και θα νοιώσουμε συγκίνηση και ρίγη υπερηφάνειας για τους πατεράδες και τους παππούδες μας. Μετά από τη σπουδαία αυτή επίσκεψη συνεχίζουμε για την Μονή Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου, η οποία είναι μετόχι της Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους. Είναι πολύ εντυπωσιακό μοναστήρι και οι 45 αδερφές της μονής είναι πολύ φιλόξενες. Αξίζει να το επισκεφτεί κανείς και ιδιαίτερα οι γυναίκες που δεν μπορούν να επισκεφτούν το Άγιο Όρος για να πάρουν μια ιδέα της Αγιορείτικης Βυζαντινής αρχιτεκτονικής και του Αγιορείτικου τρόπου ζωής. Συνεχίζουμε και κάνουμε μια στάση μέσα στις ΣΕΡΡΕΣ, όπου όποιος θέλει μπορεί να επισκεφτεί το Αρχαιολογικό Μουσείο που στεγάζεται σε ένα από τα παλαιότερα οθωμανικά κτίσματα της πόλης, το Μπεζεστένι του 15ου αιώνα. Επίσης μπορούμε να δοκιμάσουμε στην πηγή της την Σερραϊκή μπουγάτσα και τυρόπιτα. Αναχωρούμε για την πολύ όμορφη ΔΡΑΜΑ, όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για βόλτα, φαγητό και να γνωρίσουμε τα νερά της Αγίας Βαρβάρας και την ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Δείπνο, διανυκτέρευση.

2/1/2020 ΠΕΜΠΤΗ: Αναχώρηση μετά το πρωινό μας και θα κάνουμε μια μικρή στάση στα γνωστά ζαχαροπλαστεία της Τσιμισκή να ψωνίσουμε όσοι θέλουμε τα γνωστά τσουρέκια και γλυκά της πόλης. Συνεχίζουμε και με μια ενδιάμεση στάση θα φτάσουμε το μεσημεράκι στα διάσημα Τσιπουράδικα και ψαροταβέρνες του ΒΟΛΟΥ. Μετά από αυτή την πραγματικά καταπληκτική στάση θα αφήσουμε τον ΒΟΛΟ και με τις κατάλληλες στάσεις θα επιστρέψουμε στη βάση μας.

Τιμή συμμετοχής: 150 ευρώ

Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, 2 πρωινά, το Εορταστικό Ρεβεγιόν και ένα δείπνο σε μπουφέ.

 

31/12/2019-2/1/2020                ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ & ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ                        3 ΗΜΕΡΕΣ

                       ΟΛΥΜΠΟΣ – ΕΔΕΣΣΑ - ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ - ΒΟΛΟΣ

31/12/2019 ΤΡΙΤΗ: Αναχώρηση στις 07:00 για ΛΑΜΙΑ στάση στην Εθνική Οδό για καφέ, συνεχίζουμε για ΤΕΜΠΗ παραμονή, γεύμα καθοδόν επί της Εθνικής Οδού, κατόπιν στον Αρχαιολογικό Χώρο της ΒΕΡΓΙΝΑΣ (έξοδα ατομικά) έναν από τους σημαντικούς χώρους της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ με το ανακαινισμένο Μουσείο, στάση. Το απογευματάκι άφιξη στο πολυτελές ξενοδοχείο στον ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ, δείπνο με ζωντανή μουσική και ορχήστρα. Διανυκτέρευση.

1/1/2020 ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!! Προαιρετικός εκκλησιασμός.  Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για ΒΕΡΟΙΑ και στη συνεχεία για την όμορφη ΕΔΕΣΣΑ, για να θαυμάσουμε τους καταρράχτες της σε μια κατάφυτη περιοχή, στάση. Κατόπιν για ΑΡΙΔΑΙΑ και φθάνουμε στα ξακουστά ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ, επίσκεψη. Εν συνεχεία για φαγητό στην περιοχή του ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2/1/2020 ΠΕΜΠΤΗ: Μετά το πλούσιο πρωινό μας αναχώρηση για ΤΡΙΚΑΛΑ όπου θα επισκεφθούμε τον «ΜΥΛΟ των ΞΩΤΙΚΩΝ». Το παραμυθένιο καταπληκτικό Χριστουγεννιάτικο χωριό του Άη-Βασίλη, θα μας περιμένει με πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. Η πόλη γιορτάζει και μας προσκαλεί να χαρούμε το Καρουζέλ, το παγοδρόμιο, την παγοτσουλήθρα, τις νερόμπαλες, το σπίτι του Άη-Βασίλη, το εργοστάσιο σοκολάτας, το κάστρο Playmobil, το ταχυδρομείο των ξωτικών, το εργαστήρι κατασκευών, το ζαχαρένιο εργαστήρι, την παιχνιδοέκθεση, κ.α. Φέτος τα ΤΡΙΚΑΛΑ «μεταμορφώνονται» σε πόλη φιλοξενίας, της χαράς και των προσφορών, με δεκάδες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, παιχνίδια και εκπλήξεις, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περιπλανηθούμε στα διάφορα αξιοθέατα της πόλης και να απολαύσουμε τα παραδοσιακά ουζομεζεδάκια της πόλης. Αργότερα παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεση στάση καθοδόν.

Τιμή συμμετοχής: 125 ευρώ  

Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν, 2 διανυκτερεύσεις σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια στο ξενοδοχείο, 2 πρωινά, Ρεβεγιόν με ζωντανή μουσική στις 31/12 & 1 δείπνο.

 

31/12/2019-2/1/2020                                ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ                                      3 ΗΜΕΡΕΣ

ΚΟΖΑΝΗ-ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ–ΝΥΜΦΑΙΟ–ΜΠΟΥΧΑΡΙΑ–ΝΟΧΤΑΡΙΑ

31/12/2019 ΤΡΙΤΗ: Αναχώρηση στις 07:30 και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ στη ΛΑΜΙΑ και φαγητό στη ΛΑΡΙΣΑ ή στον ΤΥΡΝΑΒΟ, περνώντας τη γέφυρα των ΣΕΡΒΙΩΝ, άφιξη στο ονειρικό χωριό ΝΕΡΑΪΔΑ «πάνω» στο μοναδικό σκηνικό της τεχνητής λίμνης του ΠΟΛΥΦΗΤΟΥ (Αλιάκμονα) στάση. Το βραδάκι άφιξη στην ΚΟΖΑΝΗ τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο με ζωντανή μουσική. Διανυκτέρευση.

1/1/2020 ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!! Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το χωριό ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ (ΕΟΡΔΑΙΑΣ) επίσκεψη στον εντυπωσιακό ναό του ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ (1815) που είναι το νέο πιστό αντίγραφο της Αγίας Σοφίας και το επίσης πιστό αντίγραφο του ΠΥΡΓΟΥ του ΓΑΛΑΤΑ της Κωνσταντινούπολης. Κατόπιν συνεχίζουμε για την ιστορική Ιερά Μονή Γενέσιου της ΘΕΟΤΟΚΟΥ στην ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ (1314 μ.Χ.) γνωστή λόγω της ΟΣΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ της Νέας, επίσκεψη. Θα συνεχίσουμε για τον διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό ΝΥΜΦΑΙΟ (καιρού επιτρέποντος) για τον οποίο λένε ότι είναι το ομορφότερο χωριό της ΕΛΛΑΔΑΣ. Στάση, γεύμα. Το απόγευμα επιστροφή στην ΚΟΖΑΝΗ, επίσκεψη και περιήγηση στην πόλη. Διανυκτέρευση.

2/1/2020 ΠΕΜΠΤΗ: Μπουφέ πρόγευμα και επίσκεψη στο Παλαιοντολογικό Μουσείο της Πτολεμαΐδας (έξοδα ατομικά) όπου εκτός των άλλων φιλοξενεί υπολείμματα και χαυλιόδοντες από ρινόκερους και μαμούθ, τα οποία βρέθηκαν κατά την εξόρυξη λιγνίτη στα ορυχεία της ΔΕΗ. Συνεχίζουμε για το Γεωπάρκο στο Μικρόβαλτο, όπου θα θαυμάσουμε το μοναδικό στον ελλαδικό χώρο γεωλογικό φαινόμενο των ΜΠΟΥΧΑΡΙΩΝ και των ΝΟΧΤΑΡΙΩΝ που θυμίζουν έντονα Καππαδοκία. Αργότερα θα βρεθούμε στην ΛΑΡΙΣΑ, όπου θα έχουμε χρόνο για φαγητό στα εκλεκτά τσιπουράδικα στον λόφο του Αγίου Αχιλλείου, στο φρούριο. Επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση.

Τιμή συμμετοχής: 130 ευρώ

Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν, 2 διανυκτερεύσεις σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια στο ξενοδοχείο, 2 πρωινά και το Ρεβεγιόν με ζωντανή μουσική στις 31/12.

 

31/12/2019 – 2/1/2020                                 ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ                                         3 ΗΜΕΡΕΣ

ΟΡΗ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ-ΖΑΛΟΓΓΟ-ΑΡΤΑ-ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ-ΠΡΕΒΕΖΑ

31/12/2019 ΤΡΙΤΗ: Αναχώρηση στις 07:30 από τα γραφεία μας. Στον ΙΣΘΜΟ στάση και πέρασμα από τη μεγαλύτερη καλωδιακή γέφυρα του κόσμου του ΡΙΟΥ – ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ «Χαρίλαος Τρικούπης». Στο ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ θα επισκεφθούμε τον ΚΗΠΟ των ΗΡΩΩΝ με τα κενοτάφια όλων των αγωνιστών κατά την Τρίτη έξοδο του Μεσολογγίου (10/4/1826) καθώς και το άγαλμα του μεγάλου φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα. Στάση, πιθανό γεύμα. Κατόπιν από την ΛΙΜΝΗ ΛΥΣΙΜΑΧΕΙΑΣ, τη γέφυρα του ΑΧΕΛΩΟΥ και την ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ άφιξη στην ΑΡΤΑ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα έχουμε Εορταστικό Δείπνο με πλήρες μενού και μουσική. Διανυκτέρευση

1/1/2020 ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!! Προαιρετικός εκκλησιασμός. Τη σημερινή μέρα θα την αφιερώσουμε στα ονειρεμένα ΤΖΟΥΜΕΡΚΙΩΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ με έναν πλήρη μαγευτικό γύρο. Πρώτα θα επισκεφτούμε το ΦΡΑΓΜΑ ΠΟΥΡΝΑΡΙΟΥ που με την κατασκευή του δημιουργήθηκε η τεχνητή λίμνη. Στη συνέχεια θα αρχίσουμε το γύρο ξεκινώντας από τη δυτική πλευρά της λίμνης και του ποταμού ΑΡΑΧΘΟΥ. Μετά την ΑΡΤΑ και διάφορα μικρά γραφικά χωριουδάκια, όπως τη ΓΡΑΜΜΕΝΙΤΣΑ, τον ΕΛΑΤΟ και τη ΔΑΦΝΙΩΤΗ θα σταματήσουμε στο ιστορικό ΓΕΦΡΥΙ ΠΛΑΚΑΣ πάνω από τον ποταμό ΑΡΑΧΘΟ, το οποίο δυστυχώς καταστράφηκε. Θα περάσουμε από τα ΑΓΝΑΝΤΑ κεφαλοχώρι με απεριόριστη θέα στους γύρω λόφους και στα ΠΡΑΜΑΝΤΑ ένα από τα χαρακτηριστικότερα Τζουμερκιώτικα χωριά χτισμένο αμφιθεατρικά. Χρόνος για γεύμα και περιπάτους μέσα στο οξυγόνο της μαγευτικής φύσης. Κατόπιν επίσκεψη στους ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΥΣ με πετρόχτιστα σπίτια, τρεχούμενα νερά, πλατάνια και ελατοδάση όλόγυρα. Θα περάσουμε από το χωριό ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ που πήρε το όνομά του από τους δύο καταρράκτες με νερά να πέφτουν από ύψος 125 μέτρων και στη συνέχεια επίσκεψη στο ορεινό κεφαλοχώρι ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΙ με πετρόχτιστα παραδοσιακά σπίτια και τρεχούμενα νερά, στάση για καφέ ή γλυκό του κουταλιού. Από ΜΕΛΑΤΕΣ άφιξη στην ΑΡΤΑ και σχετική ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

2/1/2020 ΠΕΜΠΤΗ: Μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε την περίφημη βυζαντινή εκκλησία της ΑΡΤΑΣ, την ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΙΣΣΑ του 13ου αιώνα. Ιδιαίτερα αξιόλογα είναι τα αρχιτεκτονικά μέλη, ο πλούσιος γλυπτός διάκοσμος, τα ψηφιδωτά του Παντοκράτορα στον τρούλο του ναού καθώς και οι αγιογραφίες της. Ακόμη θα δούμε το ξακουστό γεφύρι πάνω από τον ποταμό ΑΡΑΧΘΟ. Συνεχίζουμε για το ιστορικό ΖΑΛΟΓΓΟ (ΚΑΜΑΡΙΝΑ) με επίσκεψη στο γυναικείο μοναστήρι του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, όπου θα δούμε το βράχο από τον οποίο έπεσαν οι Σουλιώτισσες με τα παιδιά τους κυνηγημένες από τον Αλή Πασά. Προαιρετικά όσοι θέλουν μπορούν με 15 λεπτά περπάτημα να φθάσουν από το μοναστήρι στο βράχο. Στην ΠΡΕΒΕΖΑ πιθανή στάση και με πέρασμα της υποθαλάσσιας σήραγγας, θα βγούμε στο ΑΚΤΙΟ. Στη ΒΟΝΙΤΣΑ πιθανή στάση και από την ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ και το ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ με γεύμα καθοδόν θα περάσουμε τη γέφυρα του ΡΙΟΥ – ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ. Στον ΙΣΘΜΟ στάση και άφιξη στην ΑΘΗΝΑ.

Τιμή συμμετοχής: 135 ευρώ

Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν, 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό, 2 δείπνα ένα εκ των οποίων το πλούσιο εορταστικό ρεβεγιόν με μουσική 31/12.

 

31/12/2019 – 2/1/2020                                 ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ                                    3 ΗΜΕΡΕΣ

ΣΠΑΡΤΗ – ΜΥΣΤΡΑΣ – ΜΟΝΗ  ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΤΑ  

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ – ΑΡΕΟΠΟΛΗ - ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΥΡΟΥ - ΓΥΘΕΙΟ

31/12/2019 ΤΡΙΤΗ: Αναχώρηση στις 07:30 για ΑΡΤΕΜΗΣΙΟ στάση, ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ και από εκεί για την ιστορική (1305) Μονή Τεσσαράκοντων μαρτύρων η οποία είναι κτισμένη σε μία περιοχή με σπάνιο φυσικό κάλος στα πρότυπα μοναστικής πολιτείας. Κατόπιν θα επισκεφτούμε την επιβλητική καστροπολιτεία του Μυστρά, σύμβολο της βυζαντινής αυτοκρατορίας και έδρα του περίφημου Δεσποτάτου της Ηπείρου. Από εκεί για την όμορφη τοποθεσία του ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ για γεύμα και στη συνέχεια για ΣΠΑΡΤΗ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ εορταστικό ρεβεγιόν συνοδεία μουσικής. Διανυκτέρευση.

1/1/2020 ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!! Μετά το πρωινό αναχώρηση για τον ιστορικό βράχο-φρούριο της Πελοποννήσου, την επιβλητική ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Επίσκεψη στην μεσαιωνική καστροπολιτεία με τα σπουδαία βυζαντινά μνημεία και την μοναδική θέα και στη συνέχεια παραμονή στη παραλία της για γεύμα. Κατόπιν επιστροφή στη ΣΠΑΡΤΗ. Δείπνο, διανυκτέρευση.

2/1/2020 ΠΕΜΠΤΗ: Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για τον γύρο της ΜΕΣΑ ΜΑΝΗΣ. Διασχίζοντας την αποσκιερή ΜΑΝΗ θα επισκεφθούμε τον γραφικό ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΑ στάση. Κατόπιν στην ΑΡΕΟΠΟΛΗ θα επισκεφθούμε την εκκλησία των ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ και το αρχοντικό των ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΕΩΝ και θα σταθούμε για το γεύμα μας. Συνεχίζουμε για την ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ.

Τιμή συμμετοχής: 130 ευρώ

Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν, 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό, 2 δείπνα ένα εκ των οποίων το πλούσιο εορταστικό ρεβεγιόν με μουσική 31/12.

 

31/12/2019 – 1/1/2020                                       ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ                                      2 ΗΜΕΡΕΣ

31/12/2019 ΤΡΙΤΗ: Αναχώρηση στις 07:30 από το γραφείο μας. Στο ύψος της ΛΑΜΙΑΣ στάση καθ’οδόν. Κατόπιν για ΣΤΥΛΙΔΑ - ΑΛΜΥΡΟ, ΑΓΧΙΑΛΟ, ΒΟΛΟ, ΠΟΡΤΑΡΙΑ – ΧΑΝΙΑ, γεύμα. Επιστρέφουμε στο ΒΟΛΟ για την διανυκτέρευσή μας με ενδιάμεση στάση στην ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ (το μπαλκόνι του ΠΗΛΙΟΥ) για τον καφέ μας. Το βράδυ Ρεβεγιόν (δείπνο) σε ταβέρνα με μουσική. Διανυκτέρευση.

1/1/2020 ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΟΛΛΑ!!! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!! Μετά το πρωινό αναχώρηση για τις ΜΗΛΙΕΣ όπου θα επισκεφθούμε την ΕΚΚΛΗΣΙΑ των ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ και τη βιβλιοθήκη. Συνεχίζουμε για ΒΥΖΙΤΣΑ (περιήγηση) και από εκεί στα ΚΑΛΑ ΝΕΡΑ, παραμονή, γεύμα. Επιστροφή το βράδυ στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ.

Τιμή συμμετοχής: 85 ευρώ

Περιλαμβάνει: Μεταφορά, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και το Εορταστικό Δείπνο στις 31/12.

 

31/12/19 – 1/1/2020                            ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ  ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ                                          2 ΗΜΕΡΕΣ

ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ-ΜΥΛΟΣ ΞΩΤΙΚΩΝ-ΤΡΙΚΑΛΑ-

ΕΛΑΤΗ-ΠΕΡΤΟΥΛΙ-ΝΕΡΑΪΔΟΧΩΡΙ

31/12/2019 ΤΡΙΤΗ: Αναχώρηση στις 07:30 για ΛΑΜΙΑ στάση στην Εθνική Οδό, ΔΟΜΟΚΟ και αναχωρούμε για τα ΤΡΙΚΑΛΑ όπου μας περιμένουν ο Τρικαλένιος και η Ληθένια για να μας ξεναγήσουν στον «ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ», στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών όπου τα παλιά φουγάρα παίρνουν μπροστά και σκορπίζουν απίστευτες μυρωδιές. Οι Μύλοι ξεκινούν να δουλεύουν και παράγουν το πολυπόθητο υλικό για όλες τις γευστικές Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες. Εδώ θα ετοιμαστούν όλα τα δώρα που θα μοιράσει φέτος ο Άι Βασίλης και τα ξωτικά του και σας περιμένουν στο ομορφότερο Χωριό και μεγαλύτερο Εργοστάσιο του Άι Βασίλη, που όμοιό του δεν είδατε ποτέ. Στη γιορτινή πόλη των ΤΡΙΚΑΛΩΝ θα έχουμε παραμονή για γεύμα σε ένα από τα πολλά εστιατόρια της παλιάς πόλης. Το απόγευμα αναχώρηση για την ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ πλούσιο Εορταστικό Ρεβεγιόν με μουσική. Διανυκτέρευση.

1/1/2020 ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!! Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για επίσκεψη σε μια από τις πιο ιστορικές και παράλληλα χαρακτηριστικές ΜΟΝΕΣ των ΜΕΤΕΩΡΩΝ, την ΜΟΝΗ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ η οποία δεσπόζει σε έναν από τους βράχους των ΜΕΤΕΩΡΩΝ που φθάνουν τα 400μ. σε ύψος. Συνεχίζουμε μέσω όμορφης διαδρομής για το ορεινό παραθεριστικό κέντρο ΝΕΡΑΪΔΟΧΩΡΙ στάση και στη συνέχεια για ΠΕΡΤΟΥΛΙ στάση στο ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο και μετά για ΕΛΑΤΗ, όμορφο ορεινό χωριό χτισμένο αμφιθεατρικά μέσα σε δάσος από έλατα, παραμονή, γεύμα. Κατόπιν για ΤΡΙΚΑΛΑ, ΔΟΜΟΚΟ, ΛΑΜΙΑ Εθνική Οδός στάση, ΤΑΝΑΓΡΑ Εθνική Οδός στάση, ΑΘΗΝΑ.

Τιμή συμμετοχής: 80 ευρώ

Περιλαμβάνει: Μεταφορές, εκδρομές με κλιματιζόμενο πούλμαν, 1 διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο FAMISSI ή REX, μπουφέ πρόγευμα και Εορταστικό Δείπνο / Ρεβεγιόν με συνοδεία ζωντανής μουσικής.

 

1/1/2020 ΤΕΤΑΡΤΗ                                           ΑΓΟΡΙΑΝΗ – ΑΡΑΧΩΒΑ                                         ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση στις 08:30 για περιοχή ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ στάση, ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ, ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ, ΑΓΟΡΙΑΝΗ παραμονή για γεύμα στο όμορφο ορεινό χωριό χτισμένο σε ελατοσκέπαστη πλαγιά του ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ σε υψόμετρο 830μ. σε μια από τις πολλές ταβέρνες της κεντρικής πλατείας. Εν συνεχεία μέσω ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ για  ΑΡΑΧΩΒΑ στάση στη γραφική ορεινή κωμόπολη, χτισμένη στο σκαλί μιας ράχης που κατεβαίνει από τις κορυφές του Παρνασσού προς την κοιλάδα του Πλειστού. Έπειτα για ΤΑΝΑΓΡΑ (ΕΟ) στάση και από εκεί για ΑΘΗΝΑ.

Τιμή συμμετοχής: 18 ευρώ

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

4-6/1/2020                           ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ  (ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ)                      3 ΗΜΕΡΕΣ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΡΕΣΠΕΣ – ΦΛΩΡΙΝΑ – ΝΥΜΦΑΙΟ – ΠΑΝ. ΣΟΥΜΕΛΑ

Το πιο κεφάτο καρναβάλι του χειμώνα. Οι μπάντες  των χάλκινων πλημμυρίζουν με ήχους την πόλη και όλοι γιορτάζουν στου δρόμους. Μια εμπειρία που αξίζει να ζήσετε

 

4/1/2020 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:00 από ΑΘΗΝΑ για ΛΑΜΙΑ στάση καθοδόν. Κατόπιν για ΔΟΜΟΚΟ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ παραμονή, γεύμα. Συνεχίζουμε για ΓΡΕΒΕΝΑ και φθάνουμε στην όμορφη πόλη της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ η οποία περιβάλλεται από τη ΛΙΜΝΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ που θεωρείται μορφολογικά η ωραιότερη λίμνη της Ελλάδας και ένα από τα μαγευτικότερα σκηνικά της Δυτικής Μακεδονίας, επίσκεψη στην ΜΟΝΗ ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ που είναι χτισμένη στις όχθες της Λίμνης με μοναδική θέα στην γύρω περιοχή και στη ΣΠΗΛΙΑ του ΔΡΑΚΟΥ (πήρε το όνομά της από την είσοδο που έχει μορφή στόματος δράκου, έξοδα ατομικά). Μέσα στη σπηλιά υπάρχει πλωτή γέφυρα από την οποία μπορεί κάποιος να δει τις επτά λίμνες γλυκού νερού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5/1/2020 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για τον διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό ΝΥΜΦΑΙΟ με τα καλοδιατηρητέα πέτρινα αρχοντικά, τα πλακόστρωτα στενά δρομάκια, που βρίσκεται σε υψόμετρο1350 μ. στο Όρος Βίτσι σ’ένα παρθένο φυσικό περιβάλλον δασών, για πολλούς το ομορφότερο χωριό της Β. Ελλάδας, το Αλπικό στολίδι της Μακεδονίας, στάση. Εν συνεχεία για ΦΛΩΡΙΝΑ μέσω μιας ωραίας διαδρομής από το όρος ΒΙΓΛΑ περνάμε το ΠΙΣΟΔΕΡΙ και το ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ και καταλήγουμε στις ΠΡΕΣΠΕΣ. Την Μικρή και τη Μεγάλη που είναι μοιρασμένες ανάμεσα σε Ελλάδα –Αλβανία- Σκόπια και αποτελούν το πιο όμορφο κομμάτι των συνόρων της πατρίδας μας. Εμείς θα φτάσουμε στο τελευταίο χωριό στα σύνορα με την Αλβανία τους ΨΑΡΑΔΕΣ της Μεγάλης Πρέσπας που είναι κρυμμένο σ’ένα κολπίσκο και κερδίζει τον επισκέπτη με την μοναδική αρχιτεκτονική. Παραμονή, γεύμα. Επιστροφή για ΚΑΣΤΟΡΙΑ όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ψώνια στα περίφημα γουναράδικα της. Αργά το απόγευμα πίσω στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6/1/2020 ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! Μετά το πρωινό αναχώρηση και μέσω της Εθνικής Οδού ΕΓΝΑΤΙΑΣ – ΠΟΛΥΜΥΛΟΥ θα φτάσουμε στο Μοναστήρι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ, προσκύνημα. Εν συνεχεία για ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ παραμονή, γεύμα καθοδόν επί της Εθνικής Οδού. Κατόπιν για ΤΕΜΠΗ – ΛΑΜΙΑ στάση καθοδόν. ΑΘΗΝΑ.

Τιμή συμμετοχής:      ευρώ

Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό.

 

4-6/1/2020                                                   ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ                                         3 ΗΜΕΡΕΣ

          ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ

4/1/2020 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:30 για ΙΣΘΜΟ στάση. Κατόπιν για ΡΙΟ όπου θα περάσουμε την κρεμαστή γέφυρα για ΑΝΤΙΡΡΙΟ-ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ παραμονή, γεύμα. Εν συνεχεία για ΑΡΤΑ και φτάνουμε στο ιστορικό ΜΠΙΖΑΝΙ όπου θα επισκεφτούμε το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του φημισμένου Ηπειρώτη γλύπτη Παύλου Βρέλλη. Συνεχίζουμε και φτάνουμε στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ, μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας που σφύζει από ζωντάνια, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5/1/2020 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για το ΣΠΗΛΑΙΟ του ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, ένα από τα ωραιότερα της Ευρώπης με 14 είδη σταλακτίτες και σταλαγμίτες, επίσκεψη. Συνεχίζουμε για τα ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ, ξεκινώντας από τους ΚΗΠΟΥΣ (στη διαδρομή θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε την τέχνη της πέτρας στα σπίτια και στα γεφύρια), το ΚΑΠΕΣΟΒΟ (παρόμοιο τοπίο) το ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ ( με το ναό του Αγ. Νικολάου με επιχρυσωμένο Τέμπλο και σπάνιες τοιχογραφίες, εδώ πίνουμε καφέ στην πλατεία με τον μεγάλο πλάτανο). Επόμενη στάση γνωστό ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ. Από εκεί θα δούμε από ψηλά το φαράγγι του ΒΙΚΟΥ, το βαθύτερο του κόσμου (Guiness 1997) από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής. Περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια, για να δείτε τα αρχοντικά, το βιωματικό σχολείο και τα πανέμορφα παραδοσιακά κτίρια ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής, γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6/1/2020 ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τη ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ, που είναι γνωστή και ως λίμνη της Κυρά Φροσύνης, θα επισκεφθούμε τη Μονή Αγίου Παντελεήμονα και το σπίτι που σκοτώθηκε ο Αλή Πασάς και θα παρακολουθήσουμε την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Στη συνέχεια θα φτάσουμε με στάση στο γραφικό ορεινό ΜΕΤΣΟΒΟ, όπου θα επισκεφθούμε το αναπαλαιωμένο αρχοντικό του εθνικού μας ευεργέτη Τοσίτσα – Αβέρωφ καθώς και τη ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ της ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, γεύμα. Συνεχίζουμε περνώντας από ΚΑΤΑΡΑ και ΚΑΜΠΟ ΔΕΣΠΟΤΗ για την ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ, στάση για καφέ και από ΤΡΙΚΑΛΑ, ΚΑΡΔΙΤΣΑ, ΚΑΜΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ και με στάσεις στη διαδρομή θα καταλήξουμε στην ΑΘΗΝΑ στο γραφείο μας.

Τιμή συμμετοχής: 110 ευρώ

Περιλαμβάνει: Μεταφορά με το πούλμαν, το ξενοδοχείο σε δίκλινα δωμάτια, τα 2 πρωινά, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

 

5-6/1/2020                   ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ                                        2 ΗΜΕΡΕΣ

ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ – ΜΟΝΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ

ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ – ΑΡΑΧΩΒΑ

5/1/2020 ΚΥΡΙΑΚΗ: Αναχώρηση στις 07:30 από το γραφείο μας, ΙΣΘΜΟΣ στάση και από τη γέφυρα ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ θα φτάσουμε στη ΝΑΥΠΑΚΤΟ. Προορισμός μας τα όμορφα χωριά της ΟΡΕΙΝΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ. Μέσα από μια ονειρεμένη διαδρομή θα περάσουμε τα γραφικά χωριουδάκια ΛΙΜΝΙΤΣΑ, ΤΕΡΨΙΘΕΑ, ΕΛΑΤΟΥ για να φτάσουμε στο κεφαλοχώρι της ΟΡΕΙΝΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ την ΑΝΩ ΧΩΡΑ. Το πανέμορφο τοπίο που θυμίζει Ελβετικές Άλπεις, οι περίπατοι στο οξυγόνο του μαγευτικού βουνού και στα καλντερίμια του μικρού χωριού θα μας αναζωογονήσουν (πιθανό γεύμα). Στην ΕΛΑΤΟΥ πνιγμένη στα έλατα, θα έχουμε πιθανό γεύμα ή στάση για καφέ. Η περιήγησή μας τελειώνει με επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη ΝΑΥΠΑΚΤΟ (ΛΕΠΑΝΤΟ) με τους δύο γραφικούς πύργους στην είσοδο του λιμανιού της.

6/1/2020 ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! Μετά το πρωινό αναχώρηση για την ΜΟΝΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ του ΣΩΤΗΡΟΣ για να εκκλησιαστούμε στην ΠΑΝΑΓΙΑ την ΝΑΥΠΑΚΤΙΩΤΙΣΣΑ. Κατόπιν κατεβαίνουμε στην ΝΑΥΠΑΚΤΟ να παρακολουθήσουμε την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Συνεχίζουμε για τον γύρο του ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ. ΕΡΑΤΕΙΝΗ – ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ γεύμα και περνώντας από τους ΔΕΛΦΟΥΣ, θα απολαύσουμε το ποτό μας στην ΑΡΑΧΩΒΑ αγναντεύοντας τη θέα ως τον ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ. Από ΛΕΙΒΑΔΙΑ με πιθανή μικρή στάση στη διαδρομή, επιστρέφουμε στην ΑΘΗΝΑ.

Τιμή συμμετοχής: 80 ευρώ

Περιλαμβάνει: Μεταφορά με το πούλμαν, το ξενοδοχείο σε δίκλινα δωμάτια, το πρωινό, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

 

5-6/1/2020           ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ & ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΥΛΟ         2 ΗΜΕΡΕΣ

5/1/2020 ΚΥΡΙΑΚΗ: Αναχώρηση στις 07:30 από ΑΘΗΝΑ ημίωρη στάση στην περιοχή του ΑΡΤΕΜΙΣΙΟΥ για καφέ και συνεχίζουμε μέσω ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ με μια ευχάριστη παράκαμψη, στο ΛΟΥΣΙΟ ΠΟΤΑΜΟ για επίσκεψη στο παραδοσιακό γεφύρι και στη συνέχεια για τη γραφική και πετρόκτιστη ΚΑΡΙΤΑΙΝΑ όπου και γεύμα. Κατόπιν συνεχίζουμε για ΚΑΛΑΜΑΤΑ, άφιξη στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα και επίσκεψη στον ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

6/1/2020 ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την γραφική ΠΥΛΟ, προαιρετικός εκκλησιασμός και παρακολούθηση του αγιασμού και της καταδύσεως του ΣΤΑΥΡΟΥ, παραμονή, γεύμα. Κατόπιν επίσκεψη του ΝΙΟΚΑΣΤΡΟΥ και του ΝΕΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ των ΕΝΑΛΙΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ. Συνεχίζουμε για ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ στάση για καφέ και μέσω ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ άφιξη το βραδάκι στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση.

Τιμή συμμετοχής: 65 ευρώ

Περιλαμβάνει: Μεταφορά με το πούλμαν, το ξενοδοχείο σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

 

6/1/2020 ΔΕΥΤΕΡΑ                                 ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ!!!                                   ΗΜΕΡΗΣΙΑ

         ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΚΑΙ

 ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΙΜΟ ΓΙΑΛΑ – ΓΙΑΛΑ

Αναχώρηση στις 07:30, σύντομη στάση στον ΙΣΘΜΟ για καφέ και από εκεί θα διασχίσουμε την όμορφη ΑΡΓΟΛΙΔΑ για να φτάσουμε στην ΕΡΜΙΟΝΗ όπου υπάρχει ένα έθιμο το «γιάλα – γιάλα». Είναι ένας ξεχωριστός τρόπος εορτασμού των Θεοφανίων στην ΕΡΜΙΟΝΗ. Ντόπιοι νεαροί τραγουδώντας το «γιάλα – γιάλα» βρίσκονται μέσα σε στολισμένες βάρκες να τραγουδούν, να ταλαντεύουν τις βάρκες και να περιμένουν να πέσουν για να πιάσουν το σταυρό. Θα παραμείνουμε στην ΕΡΜΙΟΝΗ για να παρακολουθήσουμε το Έθιμο και για το μεσημεριανό μας γεύμα. Το απόγευμα αναχώρηση για την ΤΡΑΧΕΙΑ όπου θα παραμείνουμε για τον απογευματινό μας καφέ.

Τιμή συμμετοχής: 17 ευρώ

 

6/1/2020 ΔΕΥΤΕΡΑ                                       ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ                                     ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση στις 07:30 για την ΧΑΛΚΙΔΑ όπου θα παρακολουθήσουμε την κατάδυση του ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ. Κατόπιν μέσω του όρους ΔΙΡΦΥ φθάνουμε στη ΣΤΕΝΗ παραμονή, γεύμα. Επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ με στάση στη ΝΕΑ ΑΡΤΑΚΗ για καφέ.

Τιμή συμμετοχής: 15 ευρώ

 

.

Πίσω