ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΡΤΙΟΥ 2020
banner imagebanner image
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

1/3/2020 ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΣ                      ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ                                           ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση στις 10:00 από τα γραφεία μας. Στον ΙΣΘΜΟ στάση και άφιξη στην ΠΑΤΡΑ. Το καρναβάλι της Πάτρας είναι το μεγαλύτερο χειμερινό πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα και έχει παράδοση 160 χρόνων. Πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες συνωστίζονται στην πόλη τις μέρες αυτές. Τα αποκριάτικα άρματα σατιρίζουν την επικαιρότητα και προκαλούν  ποικίλου είδους σχόλια. Όλοι χορεύουν σε ξέφρενους λατινοαμερικάνικους ρυθμούς, σάμπα, ρούμπα και τσατσά. Δικαίως αποτελεί το καλύτερο καρναβάλι της Ευρώπης. Μετά την μεγάλη παρέλαση του Καρνάβαλου θα αναχωρήσουμε για την ΑΘΗΝΑ και με στάση στον ΙΣΘΜΟ άφιξη στα γραφεία μας.
Τιμή συμμετοχής: 17 ευρώ

1/3/2020 ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΣ                          ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ                                                      ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Το πρωί  της Κυριακής η στάχτη από τα πουρνάρια που κάηκαν στα Χέι αποτελούν τη βάση για να στηθεί το ατέλειωτο κοντοσούβλι γίγας. Περισσότερα από 800 κιλά νόστιμου κρέατος θα σιγοψήνονται για χάρη των επισκεπτών της ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ, κέρασμα μαζί με άφθονο κρασί και χειροποίητες τοπικές πίτες.
Αναχώρηση για ΦΘΙΩΤΙΔΑ, ενδιάμεση στάση και άφιξη στην ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ, παραδοσιακός οικισμός με πέτρινα σπίτια, γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια, βρύσες και όμορφες πλατείες. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το θρυλικό κοντοσούβλι γίγας έχει καθιερωθεί να ψήνεται στο κέντρο της πόλης, μέσω παραδοσιακών χορών και αποκριάτικων εκδηλώσεων. Φυσικά δεν λείπει η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση με σατυρικά τραγούδια, χορογραφίες από τα σχολεία, πεζοπόρα τμήματα και άρματα. Αφού χορτάσουμε από εικόνες και γεύσεις, θα γλεντήσουμε και θα χορέψουμε με την ψυχή μας στην πλατεία της ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ με ζωντανή παραδοσιακή μουσική. Το απόγευμα επιστροφή με ενδιάμεση στάση στα ίδια σημεία που επιβιβαστήκαμε.
Τιμή συμμετοχής: 17 ευρώ

2/3/2020 ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ                                                                                                             ΗΜΕΡΗΣΙΑ
ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ  «ΑΛΕΥΡΟΜΟΥΝΤΖΟΥΡΩΜΑΤΑ» - ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ - ΙΤΕΑ
Αναχώρηση στις 08:00 από τα γραφεία μας. Στον ΙΣΘΜΟ στάση και με πέρασμα από τη γέφυρα του ΡΙΟΥ – ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ, θα φθάσουμε στην όμορφη ΝΑΥΠΑΚΤΟ με τους δύο γραφικούς πύργους στην είσοδο του λιμανιού της. Πιθανή στάση. Κατόπιν στο ΓΑΛΑΞΙΔΙ θα γιορτάσουμε τα κούλουμα. Από τις 11:00 στην πλατεία Μάμας έχουν αρχίσει τη γιορτή με προσφερόμενα σαρακοστιανά και μουσική, ενώ στη συνέχεια (5 λεπτά πεζοπορία) στον παραλιακό δρόμο θα απολαύσουμε τα «αλευρομουντζουρώματα». Στην ΙΤΕΑ στάση και από ΔΕΣΦΙΝΑ, ΔΙΣΤΟΜΟ, ΛΕΙΒΑΔΙΑ με στάση καθοδόν, ΟΡΧΟΜΕΝΟ, ΚΑΣΤΡΟ άφιξη στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 17 ευρώ

2/3/2020 ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ                                                                                                             ΗΜΕΡΗΣΙΑ
ΠΛΑΤΑΙΕΣ – ΘΗΒΑ – ΦΑΣΟΛΑΔΑ – ΒΛΑΧΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ
Αναχώρηση στις 07:30, σύντομη στάση για καφέ και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για τις ΠΛΑΤΑΙΕΣ, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε τα κούλουμα που οργανώνει ο δήμος με φασολάδα και άλλες λιχουδιές. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για να πάμε στη ΘΗΒΑ όπου είμαστε καλεσμένοι όλοι στον ΒΛΑΧΙΚΟ ΓΑΜΟ, είναι κατάλοιπο της πανάρχαιας λατρείας του Θεού Διονύσου που διαιωνίζει την οργιαστική θρησκεία του γιου της Σεμέλης στη χώρα των μεγάλων θρύλων. Το απόγευμα αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 15 ευρώ

6/3/2020 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                                         ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ                                       ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
Αναχώρηση στις 18:00 για το θέατρο «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» για να παρακολουθήσουμε τη θεατρική παράσταση «KI’ ΑΠΟ ΣΜΥΡΝΗ… ΣΑΛΟΝΙΚΗ», με τους Μ. Ντενίση, Αλ. Αντωνόπουλο, Γ. Αρμένη, Ν. Βλαβιανού, Κ. Γερονικολού, Γ. Τσιμιτσέλη, Αντ. Ψυχράμη.
Τιμή συμμετοχής: 23  ευρώ

6/3/2020 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                                  A΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ                                         ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΑΚΡΙΝΟΥ – ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ
Αναχώρηση στις 16:00 για την ΜΟΝΗ του ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ του ΜΑΚΡΙΝΟΥ η οποία βρίσκεται στους πρόποδες των ΓΕΡΑΝΕΙΩΝ, βορειοδυτικά των ΜΕΓΑΡΩΝ. Η Μονή σήμερα είναι γυναικεία με πολλές μοναχές, πνευματική άνθηση & πανελλήνια ακτινοβολία. Παρακολούθηση των Α΄ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ. Επιστροφή το βράδυ στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 8 ευρώ

6/3/2020 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                               Α΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ                                      ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
        ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΩ – ΚΟΡΩΠΙ
Αναχώρηση για το μοναστήρι της ΑΓ. ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΩ, παρακολούθηση των Α΄ Χαιρετισμών. Επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ το βραδάκι.
Τιμή συμμετοχής: 7 ευρώ 

8/3/2020 ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ                                                                                           ΗΜΕΡΗΣΙΑ
ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ-ΜΑΨΟΣ-ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΛΟΥΤΡΑΚΙ
Αναχώρηση στις 07:30 για τον ΙΣΘΜΟ, μικρή στάση και από εκεί για το Μοναστήρι για να παρακολουθήσουμε την λειτουργία της αναστηλώσεως των εικόνων, παραμονή. Συνεχίζουμε για την ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟ, επίσκεψη του Αρχαιολογικού Μουσείου και των αρχαιολογικών χώρων. Κατόπιν στο ΛΟΥΤΡΑΚΙ θα έχουμε το γεύμα μας, και το βραδάκι επιστρέφουμε στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 13 ευρώ

8/3/2020 ΚΥΡΙΑΚΗ         ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ- ΠΥΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ - ΧΑΣΙΑ             ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση για μία ιδιαίτερη ξενάγηση στo κτήμα του Πύργου Βασιλίσσης . Το κτήμα γεννήθηκε από το όραμα της βασίλισσας Αμαλίας για την δημιουργία μιας πρότυπης αγροτικής εγκατάστασης, στην οποία θα δοκιμάζονται καινούριες παραγωγικές μέθοδοι για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής γεωπονίας και οινοποιίας . Θα ξεναγηθούμε στους χώρους και στο τέλος θα έχουμε γευστική δοκιμή των κρασιών που παράγονται εκεί. Το μεσημέρι θα καταλήξουμε για γεύμα και χορό στην Χασιά. Επιστροφή το βραδάκι Αθήνα.
Τιμή συμμετοχής: 10 ευρώ

13/3/2020 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ           Β’ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ                     ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ – ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ
Αναχώρηση στις 15:30 για τον ΟΣΙΟ ΕΦΡΑΙΜ για να παρακολουθήσουμε την ακολουθία των Β’ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ. Επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ με στάση στην ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.
Τιμή συμμετοχής: 8 ευρώ        

13/3/2020 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ           Β’ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ                     ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
ΟΣΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ – ΜΕΓΑΡΑ
Αναχώρηση στις 16:30 για το Μοναστήρι του ΟΣΙΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟΥ στα ΜΕΓΑΡΑ, παρακολούθηση των B΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ. Επιστροφή το βράδυ στην ΑΘΗΝΑ μετά το τέλος των Χαιρετισμών.
Τιμή συμμετοχής: 7 ευρώ        

14-15/3/2020                       ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ (ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ – ΚΗΠΟΙ)                    2 ΗΜΕΡΕΣ
14/3/2020 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:30 μέσω της γέφυρας ΡΙΟΥ. Στάση στο Αντίρριο για επίσκεψη στο μουσείο δημιουργίας της γέφυρας και συνεχίζουμε για το παραθαλάσσιο ΜΕΝΙΔΙ όπου θα έχουμε χρόνο για γεύμα. Λίγο έξω από τα ΓΙΑΝΝΕΝΑ επίσκεψη στο Μουσείο Π. Βρέλλη (έξοδα ατομικά) με τα καταπληκτικά κέρινα ομοιώματα. Κατόπιν άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
15/3/2020 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τα περίφημα ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ. Πρώτη επίσκεψη στο πολυφωτογραφημένο γεφύρι του Κόκορη και του Καλογήρου, τους ΚΗΠΟΥΣ με τα περίφημα αρχοντικά. Αργότερα περίπατος στο κεφαλοχώρι ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ και συνεχίζουμε για το υπαίθριο μουσείο «Σαρακατσάνικη στάνη» λίγο μετά το ΣΚΑΜΝΕΛΙ. Θα εντυπωσιαστούμε από τον χώρο και τα χαρακτηριστικά καλύβια – σπιτάκια που αναπαριστούν με μοναδικό τρόπο τον παλιό τρόπο ζωής τους. Κατόπιν συνεχίζουμε για τα ΓΙΑΝΝΕΝΑ και από εκεί για το περίφημο ΧΑΝΙ του ΤΕΡΟΒΟΥ όπου θα έχουμε το γεύμα μας. Το βράδυ επιστρέφουμε στην ΑΘΗΝΑ αφού κάνουμε ενδιάμεσες στάσεις για καφέ.
Τιμή συμμετοχής:      ευρώ
Περιλαμβάνει: Μεταφορά με το πούλμαν, διαμονή στο ξενοδοχείο σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό

15/3/2017 ΚΥΡΙΑΚΗ                                 ΑΜΦΙΣΣΑ – ΑΡΑΧΩΒΑ - ΙΤΕΑ                                     ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση στις 07:30, στάση στο ύψος της ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ και από εκεί μέσω ΑΡΑΧΩΒΑΣ και ΔΕΛΦΩΝ άφιξη στην ΑΜΦΙΣΣΑ. Θα παραμείνουμε για να περπατήσουμε και να φθάσουμε στο ΚΑΣΤΡΟ των ΣΑΛΩΝΩΝ ή ΚΑΣΤΡΟ της ΩΡΙΑΣ. Είναι χτισμένο εν μέρει με αρχαίο υλικό με προσθήκες ελληνιστικές, βυζαντινές, φραγκικές, ενώ σώζονται ο ελληνικός περίβολος, η εσωτερική πύλη, ο βυζαντινός Πύργος της Βασίλισσας και η Φράγκικη Εκκλησία. Θα περπατήσουμε για να δούμε την φημισμένη «ΧΑΡΜΑΙΝΑ», συνοικία της ΑΜΦΙΣΣΑΣ, στην οποία από πολλών αιώνων ήταν συγκεντρωμένα όλα τα εργαστήρια που ασχολούνταν με την κατεργασία του, το Αρχαιολογικό Μουσείο που προσφέρει στον επισκέπτη την πλήρη εικόνα και την ιστορική εξέλιξη της αρχαίας ΦΩΚΙΔΑΣ. Συνεχίζουμε για την ΙΤΕΑ, όπου θα έχουμε το φαγητό μας. Το βράδυ επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση για καφέ.
Τιμή συμμετοχής: 17 ευρώ

15/3/2020 ΚΥΡΙΑΚΗ                                             ΣΑΛΑΜΙΝΑ                                                            ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση το πρωί για να πάμε στο ΠΕΡΑΜΑ να πάρουμε το πλοίο και να πάμε στην όμορφη ΣΑΛΑΜΙΝΑ. Πρώτος μας σταθμός το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ που περιλαμβάνει εκθέματα της προϊστορικής περιόδου, όπως και κεραμικά ευρήματα από τη γεωμετρική έως και την πρωτοβυζαντινή περίοδο. Επίσης στο μουσείο εκτίθενται το Μετρολογικό ανάγλυφο της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, μαρμάρινα επιτύμβια ανάγλυφα του 4ου κυρίως αιώνα, πλούσιο εποπτικό υλικό και εκθέματα που σχετίζονται με την ιστορία της πόλης, όπως ανάγλυφα και σχεδιαστικές αναπαραστάσεις της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή Φανερωμένης του 17ου αιώνα και έπειτα θα καταλήξουμε στη πόλη της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ όπου θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας φαγητό. Το απόγευμα επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής:      ευρώ

20/3/2020 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ           Γ’ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ                     ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΟΣΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ  - ΜΗΛΕΣΙ ΩΡΩΠΟΥ
Αναχώρηση στις 15:30 για τον ΟΣΙΟ ΠΟΡΦΥΡΙΟ για να παρακολουθήσουμε την ακολουθία των Γ’ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ. Επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ με στάση στον ΩΡΩΠΟ.
Τιμή συμμετοχής: 8 ευρώ        

20/3/2020 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                                      Γ΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ                                     ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟΥ ή ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ – ΜΕΓΑΡΑ
Αναχώρηση στις 15:30 για την Ι.Μ. ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟΥ για να παρακολουθήσουμε τη λειτουργία των Γ΄ Χαιρετισμών. Μετά το τέλος της ακολουθίας επιστρέφουμε στην ΑΘΗΝΑ με μια μικρή στάση.
Τιμή συμμετοχής: 7 ευρώ

22/3/2020 ΚΥΡΙΑΚΗ                          ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ                                         ΗΜΕΡΗΣΙΑ
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ - ΜΕΤΕΩΡΑ
Αναχώρηση στις 07:00, στάση για καφέ κοντά στη ΛΑΜΙΑ και στη συνέχεια, αφού περάσουμε την ΚΑΡΔΙΤΣΑ και τα ΤΡΙΚΑΛΑ, άφιξη στα επιβλητικά σε όλο τον κόσμο ΜΕΤΕΩΡΑ. Επίσκεψη στη ΜΟΝΗ Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΤΕΩΡΟ) και στη γυναικεία ΜΟΝΗ του ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ. Συνεχίζουμε για την ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό. Το βράδυ επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ με στάσεις για καφέ.
Τιμή συμμετοχής: 26 ευρώ

22/3/2020 ΚΥΡΙΑΚΗ                             ΤΗΣ  ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ                                   ΗΜΕΡΗΣΙΑ
       ΜΟΝΗ ΘΕΟΓΕΝΝΗΤΩΡΟΣ-ΝΕΑ ΕΡΕΤΡΙΑ-ΧΑΛΚΙΔΑ
ΦΡΟΥΡΙΟ ΚΑΝΗΘΟΣ (ΚΑΡΑΜΠΑΜΠΑ)
Αναχώρηση στις 07:30 για το Μοναστήρι της ΘΕΟΓΕΝΝΗΤΩΡΟΣ στον ΑΥΛΩΝΑ ΑΤΤΙΚΗΣ για να παρακολουθήσουμε την Συνοδική Θεία Λειτουργία και την Λιτάνευση του Μυροβλίζοντος ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ. Συνεχίζοντας θα περάσουμε την μεγάλη γέφυρα της Χαλκίδας και θα φτάσουμε στην ΑΡΧΑΙΑ και ΝΕΑ ΕΡΕΤΡΙΑ. Θα επισκεφθούμε το εξαιρετικό μουσείο της με αριστουργήματα πολλών εποχών, το Θέατρο, το Γυμνάσιο (Γυμναστήριο), την οικία των Μωσαϊκών και άλλες αρχαιότητες. Θα γευματίσουμε στην ΕΡΕΤΡΙΑ. Αναχώρηση για ΧΑΛΚΙΔΑ, όπου θα πιούμε τον καφέ μας και τελευταίος μας σταθμός θα είναι το ΦΡΟΥΡΙΟ ΚΑΝΗΘΟΣ (ΚΑΡΑΜΠΑΜΠΑ), τούρκικο οχυρωματικό, με εκπληκτική θέα. Επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 13 ευρώ 

22-25/3/2020                                    ΧΙΟΝΟΓΙΟΡΤΕΣ  ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ                                  4 ΗΜΕΡΕΣ
ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
ΜΠΑΝΣΚΟ – ΣΟΦΙΑ - ΜΟΝΗ ΡΙΛΑΣ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ
22/3/2020 ΚΥΡΙΑΚΗ: ΑΘΗΝΑ-ΜΠΑΝΣΚΟ
Αναχώρηση στις 06:20 από  ΑΘΗΝΑ για ΛΑΜΙΑ (Ε.Ο.)στάση και ύστερα για ΛΑΡΙΣΑ (ΕΟ)γεύμα και εν συνεχεία για ΣΕΡΡΕΣ, ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ και τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Κατόπιν θα ανηφορίσουμε προς την οροσειρά του ΠΙΡΙΝ για να φτάσουμε στο σπουδαίο χειμερινό θέρετρο του ΜΠΑΝΣΚΟ το οποίο προσελκύει όλο και περισσότερους επισκέπτες κάθε χρόνο χάρη στον συνδυασμό παράδοσης και σύγχρονων τουριστικών εγκαταστάσεων. Η πόλη είναι γνωστή για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική  με τα γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια  αλλά και την φιλόξενη ατμόσφαιρα της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση
23/3/2020 ΔΕΥΤΕΡΑ: ΜΠΑΝΣΚΟ-ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ-ΜΠΑΝΣΚΟ
Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε τις εντυπωσιακές υποδομές του Μπάνσκο που αναπτύσσεται στις δύο όχθες του ποταμού ΓΚΛΑΖΝΕ  και φημίζεται για τις ιδανικές πίστες σκι που απλώνονται στις πλαγιές της οροσειράς ΠΙΡΙΝ η οποία πλησιάζει τα 3000μ. υψόμετρο. Εναλλακτικά για όσους το επιθυμούν αναχώρηση για προαιρετική εκδρομή (20 €) που θα μας οδηγήσει στη  σπουδαία πόλη της Ανατολικής Ρωμυλίας, την ιστορική ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ. Άφιξη και πεζή περιήγηση στην παλαιά  πόλη με τα γραφικά δρομάκια και τα παλιά αρχοντικά.  Η ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΛΗ, οι ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ  ΝΤΖΟΥΜΑΓΙΑ και ΙΜΑΡΕΤ, το ΑΡΧΑΙΟ ΡΩΜΑΪΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ, το  ΣΠΙΤΙ  -  ΜΟΥΣΕΙΟ  ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ  και  η εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης είναι τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης,. Γεύμα προαιρετικά στον όμορφο πεζόδρομο της πόλης  και  επιστροφή νωρίς το βράδυ στο ΜΠΑΝΣΚΟ. Δείπνο. Διανυκτέρευση
24/3/2020 ΤΡΙΤΗ: ΜΠΑΝΣΚΟ-ΜΟΝΗ ΡΙΛΑΣ-ΣΟΦΙΑ-ΜΠΑΝΣΚΟ
Πρωινό και μια όμορφη εκδρομή ξεκινάει με προορισμό αρχικά το ιστορικό μοναστήρι Αγίου Ιωάννη της Ρίλα του 10ου – 11ου αιώνα χτισμένο στην ομώνυμη κοιλάδα και σε υψόμετρο 1147μ.στο μουσείο του οποίου φυλάσσεται ο περίφημος σταυρός του μοναχού Ραφαήλ με τις 10.000 διαφορετικές παραστάσεις από την Αγία Γραφή. Επίσκεψη στους Χρυσούς επιτάφιους με δεκάδες πολύτιμες πέτρες και εικόνες. Κατόπιν για τη πρωτεύουσα ΣΟΦΙΑ. Θα περιηγηθούμε στην όμορφη πόλη με τα σημαντικά αξιοθέατα όπως ο καθεδρικός ναός του Αλεξάνδρου Νεφσκι, το Εθνικό θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το τζαμί Μπάνια, την άσβεστη φλόγα του άγνωστου στρατιώτη και τον ναό της Αγίας Σοφίας, τη Ροτόντα του Αγίου Δημητρίου, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Ναό του Αγίου Νικολάου (Ρωσική εκκλησία). Χρόνος ελεύθερος στο εμπορικό κέντρο της πόλης και στη συνέχεια επιστροφή στο ΜΠΑΝΣΚΟ. Δείπνο, διανυκτέρευση.
25/3/2020 ΤΕΤΑΡΤΗ: ΜΠΑΝΣΚΟ-ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ-ΑΘΗΝΑ
Πρωινό και αναχώρηση με ενδιάμεση στάση στη  λουτρόπολη  του  ΣΑΝΤΑΣΚΙ. Κτισμένη ανάμεσα σε δύο ποταμούς τον ΜΠΑΝΣΚΑ και ΜΠΡΣΤΙΤΖΑ  και θεωρείται  γενέτειρα του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ. Θα περιηγηθούμε στο κέντρο της πόλης όπου και δεσπόζει ο γιγαντιαίος πλάτανος 500 ετών δίπλα στο αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι . Το υγρό στοιχείο είχε ανέκαθεν σημαντικό ρόλο στη ζωή της πόλης και σήμερα αναβλύζουν ιαματικές πηγές  τα νερά των οποίων χρησιμοποιούνται στην θεραπεία διαφόρων  παθήσεων. Κατόπιν για τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και από εκεί για ΛΑΡΙΣΑ(ΕΟ)γεύμα, ΛΑΜΙΑ(ΕΟ) στάση και στη συνέχεια για  ΑΘΗΝΑ.
*Η προαιρετική εκδρομή στη Φιλιππούπολη προπληρώνεται στο γραφείο μας.
* Απαραίτητη ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο*
Τιμή συμμετοχής: 160 ευρώ 
Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν, 3 διανυκτερεύσεις σε  ξενοδοχείο  4*, 3 πρωινά μπουφέ  & 3 δείπνα

25-27/3/2020                                      ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ - ΜΕΤΕΩΡΑ                               3 ΗΜΕΡΕΣ
     ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ –– ΕΛΑΤΗ – ΠΕΡΤΟΥΛΙ
25/3/2020 ΤΕΤΑΡΤΗ: Αναχώρηση στις 07:30 για την ΛΑΜΙΑ στάση. Κατόπιν για ΚΑΡΔΙΤΣΑ και αναχώρηση για το γύρο της τεχνητής λίμνης ΠΛΑΣΤΗΡΑ, περνώντας διάφορα χωριά όπως ΝΕΟΧΩΡΙ φαγητό, ΦΡΑΓΜΑ στάση, ΜΟΝΗ ΠΕΛΕΚΗΤΗΣ επίσκεψη, ΠΕΖΟΥΛΑ, ΚΑΡΔΙΤΣΑ και συνεχίζουμε για την ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
26/3/2020 ΠΕΜΠΤΗ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΜΕΤΕΩΡΑ και επίσκεψη στην ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ. Εν συνεχεία μέσω της Εγνατίας Οδού φθάνουμε στο όμορφο ΜΕΤΣΟΒΟ. Παραμονή, γεύμα και επίσκεψη στο Αρχοντικό του Τοσίτσα και την Πινακοθήκη Αβέρωφ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
27/3/2020 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΜΕΤΕΩΡΑ και επίσκεψη στην ΜΟΝΗ ΡΟΥΣΑΝΟΥ και ΜΟΝΗ ΒΑΡΛΑΑΜ. Συνεχίζουμε για ΤΡΙΚΑΛΑ και για επίσκεψη στα όμορφα χωριά του ΚΟΖΙΑΚΑ, ΕΛΑΤΗ, ΠΕΡΤΟΥΛΙ, ΝΕΡΑΪΔΟΧΩΡΙ. Φαγητό στην ΕΛΑΤΗ. Επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση στη ΛΑΜΙΑ.
Τιμή συμμετοχής:      ευρώ 
Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, 2  διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια, 2 πρωινά.

24-26/3/2020                                  ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ -ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ                                   3 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΔΕΣΣΑ-ΛΙΜΝΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ-ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ
24/3/2020 ΤΡΙΤΗ: Αναχώρηση στις 07:00 για ΛΑΜΙΑ Ε.Ο. στάση, ΤΕΜΠΗ, και από εκεί για περιοχή ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ  όπου και παραμονή για γεύμα. Κατόπιν κατευθυνόμαστε προς τη Κεντρική Μακεδονία και τη ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ, επίσκεψη στις εγκαταστάσεις  του Ιερού Προσκυνήματος που βρίσκεται στις πλαγιές του Βερμίου όρους κοντά στο χωριό Καστανιά. Το σημερινό μοναστήρι  αποτελεί αναβίωση της περίφημης ομώνυμης Μονής  τα ερείπια της οποίας σώζονται στο όρος Μελά, κοντά στην Τραπεζούντα του Πόντου και θεωρείται ορόσημο ιδιαιτέρως για τον ποντιακό Ελληνισμό. Συνεχίζουμε για ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΡΙΔΑΙΑΣ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στην επαρχία Αλμωπίας στους πρόποδες του όρους  Καϊμακτσαλάν , δίπλα στις όχθες του θερμοπόταμου που διασχίζει την περιοχή και αποτελεί τη πηγή των φημισμένων ιαματικών Λουτρών Πόζαρ τα οποία με σταθερή θερμοκρασία 37οC, αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από  το βουνό δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς που συνδυάζει το υγρό στοιχείο με το πυκνό πράσινο της περιοχής.Διανυκτέρευση.
25/3/2020 ΤΕΤΑΡΤΗ: Μετά το πρωινό μας χρόνος ελεύθερος για  να απολαύσουμε τη λουτροθεραπεία μας στις μικρές   κλειστές  πισίνες,  στον  καταρράκτη  η  στη  μεγάλη  πισίνα  και  να επωφεληθούμε από τις ευεργετικές ιδιότητες των νερών. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον γραφικό ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟ και από εκεί  θα κάνουμε τον γύρο της όμορφης Λίμνης Βεγορίτιδας η οποία θεωρείται ιδανικό καταφύγιο για πλήθος άγριων πουλιών αλλά και σπουδαίος ψαρότοπος. Στο χωριό ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ με πανοραμική θέα της λίμνης θα έχουμε παραμονή για φαγητό και το απόγευμα θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
26/3/2020 ΠΕΜΠΤΗ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για την πόλη της ΕΔΕΣΣΑΣ και επίσκεψη στο πάρκο των ορμητικών καταρρακτών   που βρίσκονται στην άκρη ενός σμιλευμένου από το νερό βράχου που λέγεται και «φρύδι της πόλης» είναι και οι μεγαλύτεροι στα Βαλκάνια  Κατόπιν για την όμορφη ΝΑΟΥΣΑ η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες του όρους Βέρμιο και διασχίζεται από τον ποταμό Αραπίτσα. Παραμονή στην όμορφη πόλη με το καταπράσινο δημοτικό πάρκο και το σημαντικό ιστορικό και λαογραφικό Μουσείο της και από εκεί για το άλσος του ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ,ένας επίγειος παράδεισος με άφθονα τρεχούμενα νερά και αιωνόβια πλατάνια σε μια σπάνια συμφωνία ήχων και χρωμάτων η οποία συνεπαίρνει τον επισκέπτη. Παραμονή για γεύμα   στην όμορφη τοποθεσία και στη συνέχεια με ενδιάμεσες στάσεις θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής:      ευρώ
Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, 2  διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια, 2 πρωινά.

24-25/3/2020                                                         ΠΗΛΙΟ – ΒΟΛΟΣ                                                       2 ΗΜΕΡΕΣ
24/3/2020 ΤΡΙΤΗ: Αναχώρηση στις 07:30 από το γραφείο μας για ΛΑΜΙΑ, ΑΛΜΥΡΟ, ΑΓΧΙΑΛΟ. Πρώτη μας στάση τα ΚΑΛΑ ΝΕΡΑ, μπάνιο, γεύμα. Το απογευματάκι ανεβαίνουμε στις ΜΗΛΙΕΣ στάση, επίσκεψη στην εκκλησία των ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ και στην αξιόλογη Βιβλιοθήκη, καφές κάτω από τα πλατάνια. Επιστροφή στο ΒΟΛΟ με το πούλμαν και όσοι επιθυμούν μπορούν να επιστρέψουν με τον μουτζούρη (το τραινάκι του ΠΗΛΙΟΥ). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση
25/3/2020 ΤΕΤΑΡΤΗ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για την ΠΟΡΤΑΡΙΑ και ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ (το μπαλκόνι του ΠΗΛΙΟΥ) όπου θα έχουμε τον καφέ μας στην όμορφη πλατεία με τον αιωνόβιο πλάτανο. Συνεχίζουμε για τα ΧΑΝΙΑ, στάση και κατόπιν κατεβαίνουμε προς το ΒΟΛΟ, ΚΑΛΑ ΝΕΡΑ (φαγητό). Το απόγευμα αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση.
Τιμή συμμετοχής:      ευρώ
Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, μια διανυκτέρευση σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό

25-26/3/2020                         ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΣΟΥ - ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ              2 ΗΜΕΡΕΣ
25/3/2020 ΤΕΤΑΡΤΗ: Αναχώρηση στις 07:30 για την ΛΑΜΙΑ, στάση στην Εθνική Οδό, ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΣ, ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ και φθάνουμε στο Μοναστήρι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΡΟΥΣΣΙΩΤΙΣΣΑΣ, προσκύνημα στην θαυματουργή εικόνα. Συνεχίζουμε για την διασταύρωση του ΜΙΚΡΟΥ – ΜΕΓΑΛΟΥ ΧΩΡΙΟΥ όπου θα έχουμε το γεύμα μας. Επιστροφή στο ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
26/3/2020 ΠΕΜΠΤΗ: Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ, παραμονή στον όμορφο και διατηρητέο οικισμό. Επόμενη στάση μας το ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ με τα πετρόχτιστα  σπίτια του και συνεχίζουμε για τους ΚΟΡΙΑΝΑΔΕΣ , άλλο ένα χωριουδάκι της ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ όπου θα έχουμε το γεύμα μας. Το βραδάκι επιστρέφουμε στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση στη ΛΑΜΙΑ, στην Εθνική Οδό.
Τιμή συμμετοχής:      ευρώ 
Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, μια διανυκτέρευση σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό

25/3/2020 ΤΕΤΑΡΤΗ                                           (ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ)                                                 ΗΜΕΡΗΣΙΑ
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ-ΑΓ. ΛΑΥΡΑ – ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Αναχώρηση στις 07:30. Πρώτη μας στάση στην ΑΚΡΑΤΑ για καφέ και συνεχίζουμε μέσα από μια όμορφη διαδρομή πλάι στο ΒΟΥΡΑΪΚΟ ποταμό και το ομώνυμο φαράγγι για να καταλήξουμε στην ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ της ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ, ένα μοναστήρι με πολύτιμους θησαυρούς όπου βρίσκεται το Λάβαρο της ορκωμοσίας των αγωνιστών του 1821, η πρώτη δηλαδή σημαία του Ελληνικού Έθνους. Επιπλέον θα παραμείνουμε για να παρακολουθήσουμε τις εορταστικές εκδηλώσεις και την Αναπαράσταση Ορκωμοσίας των Αγωνιστών και της κήρυξης της Επανάστασης του 1821. Από εκεί αναχώρηση για τα ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ, όπου θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας φαγητό. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τη ΜΟΝΗ του ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟΥ, που είναι χτισμένη σε ένα εντυπωσιακό τοπίο, στην είσοδο μιας φυσικής σπηλιάς, χτίστηκε το 362. Η ΜΟΝΗ διαθέτει μεγάλο πλούτο κειμηλίων, μεταξύ των οποίων, εξαιρετική θέση κατέχει η εικόνα της Παναγίας, που φιλοτέχνησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Επίσης, διαθέτει ένα σπάνιο λάβαρο με τις μορφές τριών βυζαντινών αυτοκρατόρων, εθνικές στολές, ένα πολύτιμο σταυρό με Τίμιο Ξύλο, λειψανοθήκες με οστά Αγίων και των ιδρυτών της Μονής, Ευαγγέλια σε περγαμηνές και άλλα. Θα παραμείνουμε στη Μονή να προσκυνήσουμε και από εκεί αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ με σύντομη στάση στον ΙΣΘΜΟ.
Τιμή συμμετοχής: 26 ευρώ με οδοντωτό / 16 ευρώ χωρίς τον οδοντωτό

25/3/2020 ΤΕΤΑΡΤΗ          ΜΟΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ–ΑΓ. ΑΝΝΑ–ΛΕΙΒΑΔΙΑ (ΚΡΥΑ)           ΗΜΕΡΗΣΙΑ  
Αναχώρηση στις 08:00 και με μια στάση στην ΘΗΒΑ, φθάνουμε στην ΜΟΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ όπου γιορτάζει. Θα δούμε το καθολικό της, με τις αγιογραφίες, την μικρή βιβλιοθήκη, τον ξενώνα και το εργαστήριο υφαντών. Συνεχίζουμε για τις πλαγιές του ΕΛΙΚΩΝΑ, όπου θα συναντήσουμε τα χωριά ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ και θα καταλήξουμε στο χωριουδάκι, την ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ όπου θα έχουμε το γεύμα μας. Κατά την επιστροφή θα κάνουμε στάση στην ΛΕΙΒΑΔΙΑ και θα απολαύσουμε τον καφέ μας στην τοποθεσία ΚΡΥΑ με τους νερόμυλους και τις πηγές. Άφιξη στην ΑΘΗΝΑ το βραδάκι.
Τιμή συμμετοχής: 16 ευρώ 

27/3/2020 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                                      Δ΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ                                      ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
        ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ (ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ)
Αναχώρηση στις 15:30 για το Μοναστήρι της ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ. Παρακολούθηση των Δ΄ χαιρετισμών. Επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ με μικρή στάση στα ΣΚΟΥΡΤΑ.
Τιμή συμμετοχής: 8 ευρώ

27/3/2020 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                                       Δ΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ                                    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
             ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑΣ – ΚΕΡΑΤΕΑ
Αναχώρηση 16:30 για την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ της ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑΣ η οποία βρίσκεται στην ΚΕΡΑΤΕΑ. Παρακολούθηση των Δ΄ Χαιρετισμών. Επιστροφή το βραδάκι στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 8 ευρώ

29/3/2020 ΚΥΡΙΑΚΗ                                ΑΡΧΑΙΑ ΣΙΚΥΩΝΑ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ                               ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση στις 08:00 για τον ΙΣΘΜΟ στάση και από εκεί για την ΑΡΧΑΙΑ ΣΙΚΥΩΝΑ, επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου και του ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ που στεγάζεται σε τμήμα των Ρωμαϊκών Λουτρών και φυλάσσονται τα ευρήματα των ανασκαφών της Αρχαίας Σικυώνας. Στα εκθέματα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων γλυπτά της ελληνιστικής και ρωμαϊκής περιόδου, αγγεία, πήλινα ειδώλια, ψηφιδωτά, παλαιοχριστιανικά και βυζαντινά γλυπτά και συνεχίζουμε για την ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ. Μετά από μια διαδρομή ανάμεσα στους ελαιώνες και σε πευκοδάσος εμφανίζεται το οροπέδιο της ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ή ΖΑΧΟΛΗΣ, εκεί που βρίσκεται ο ομώνυμος οικισμός. Από τα δύο βουνά που δεσπόζουν πάνω από το χωριό, το ΜΑΥΡΟ ΟΡΟΣ ή ΜΑΥΡΙΟΡΟΣ και την ΕΥΡΩΣΤΙΝΑ, το πρώτο έχει άμεση μυθολογική σχέση με τη ΖΗΡΕΙΑ, μια και στο ΜΑΥΡΙΟΡΟΣ κατασκευάστηκε η πρώτη λύρα του κόσμου από τον Ερμή, μόλις αυτός γεννήθηκε. Η θέα προς τον Κορινθιακό είναι μαγευτική. Στην είσοδο του χωριού δεσπόζει ο μεγαλοπρεπής Ναός του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ακριβό κειμήλιο και καμάρι όλης της περιοχής, χτισμένος το 1811, με τους δεκαεπτά τρούλους, τις παραδοσιακές βρύσες και τα επτά κυπαρίσσια που στολίζουν την αυλή του. Μια μαρμάρινη ομορφοσκαλισμένη πινακίδα στον περίβολο του ναού αποκαλύπτει στον επισκέπτη την ιστορία των 7 κυπαρισσιών, που εντοπίζεται στα χρόνια λίγο πριν την Επανάσταση του ’21. Θα παραμείνουμε στο όμορφο χωριό και για το μεσημεριανό μας φαγητό και από εκεί αναχώρηση για το ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ όπου θα παραμείνουμε για τον απογευματινό μας καφέ. Επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 14 ευρώ

29/3/2020 ΚΥΡΙΑΚΗ                               ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΙΜΝΩΝ – ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ                             ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση για τον Ισθμό, στάση για καφέ και κατευθυνόμαστε στο Σπήλαιο των Λιμνών (προαιρετική επίσκεψη). Υπάρχουν 13 κλιμακωτές λίμνες και σταθερή θερμοκρασία 13-16 βαθμών Κελσίου. Στη διαδρομή των 500 μέτρων μέσα στο σπήλαιο θα θαυμάσουμε αυτές τις πανέμορφες λίμνες που ξεχειλίζουν δημιουργώντας μικρούς καταρράκτες , εκπληκτικούς σχηματισμούς φωτισμένων σταλακτιτών και σταλαγμιτών με διάφορα σχέδια και μορφές, καθώς και τους εντυπωσιακούς χρωματισμούς των τοιχωμάτων του. Συνεχίζουμε για το Πλανητέρο είναι ένα χωριό σε υψόμετρο 700 μέτρων σε ένα μοναδικό τοπίο που κυριαρχούν οι καρυδιές και πλατάνια και τα ορμητικά νερά γύρω από τις πηγές του Aροάνιου ποταμού. Το απόγευμα αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ.
Τιμή συμμετοχής: 17 ευρώ

 

Πίσω