NOVEMBER 2021
banner imagebanner image
NOVEMBER 2021

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

 

3/11/2021  ΤΕΤΑΡΤΗ                                  ΑΓΙΟΣ  ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ – ΧΑΣΙΑ                        ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Αναχώρηση στις 16:00 για τον Άγιο Κυπριανό, όπου θα παρακολουθήσουμε τον εσπερινό και κατόπιν θα συνεχίσουμε για καφέ ή φαγητό στη Χασιά. Επιστροφή το βραδάκι στην Αθήνα.

Τιμή συμμετοχής: 7 ευρώ  

 

6/11/2021 ΣΑΒΒΑΤΟ                                                   ΤΗΝΟΣ                                                           ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση στις 06:00 για το λιμάνι της Ραφήνας, απ’ όπου θα πάρουμε το πλοίο για το  νησί της Μεγαλόχαρης. Άφιξη στην Τήνο γύρω στις 11:15, πρώτη στάση στη Μονή Κεχροβουνίου, την Αγία Πελαγία όπως ονομάζεται, λόγω της Μοναχής που κατοίκησε στη Μονή. Επόμενη στάση, στη Μεγαλόχαρη, στο κέντρο της χώρας της Τήνου, για να προσκυνήσουμε τη θαυματουργή εικόνα και να πάρουμε το γεύμα μας. Αναχώρηση το απόγευμα για Ραφήνα, και επιστροφή στην Αθήνα.  

Τιμή συμμετοχής: 60 ευρώ

 

7/11/2021 ΚΥΡΙΑΚΗ                   ΜΟΝΗ ΜΑΛΕΒΗΣ – ΑΓ. ΠΕΤΡΟΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ                     ΗΜΕΡΗΣΙΑ

           ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟΥ

Αναχώρηση στις 07:30 για το Αρτεμίσιο, στην καρδιά της Αρκαδίας, όπου θα έχουμε στάση για καφέ. Συνεχίζουμε  για τις πλαγιές του Πάρνωνα και την ιστορική Μονή Μαλεβής, που είναι από τις πιο φημισμένες της Κυνουρίας. Στη μονή βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα της Κοίμησης της Θεοτόκου, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά, από την οποία λέγεται ότι αναβλύζει μύρο και την οποία θα δούμε από κοντά. Επόμενος σταθμός, ο Άγιος Πέτρος, ένα χωριό γεμάτο καστανιές, πλατάνια και κερασιές σε υψόμετρο 950 μέτρων. Θα παραμείνουμε για να παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις για τη γιορτή της γης και του κάστανου, που διοργανώνει ο σύλλογος του χωριού με χορούς και κεράσματα. Το απόγευμα αναχωρούμε για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

Τιμή συμμετοχής: 17 ευρώ

 

7/11/2021 ΚΥΡΙΑΚΗ               ΝΕΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΗΒΑΣ – ΑΛΙΑΡΤΟΣ                 ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση στις 08:00 για τη Θήβα. Επίσκεψη στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών (δωρεάν είσοδος), το οποίο στεγάζει σπάνιες συλλογές και σπουδαία ευρήματα, αντιπροσωπευτικά της μακραίωνης ιστορίας του Βοιωτικού πολιτισμού. Επόμενος σταθμός, ο Ιερός Ναός και ο τάφος του Ευαγγελιστή Λουκά, ο οποίος έζησε στη Θήβα τον 1ο αι. μ.X. Συνεχίζουμε για την Αλίαρτο, όπου θα παραμείνουμε για μεσημεριανό γεύμα. Το βραδάκι επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ.

Τιμή συμμετοχής: 15 ευρώ

 

8/11/2019 ΔΕΥΤΕΡΑ                                    ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ – ΛΑΥΡΙΟ                           ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Αναχώρηση στις 15:30 για την εκκλησία του Αγίου Νεκτάριου, προσκύνημα και παρακολούθηση του εσπερινού. Συνεχίζουμε για το Λαύριο, όπου θα κάνουμε στάση για καφέ. Επιστροφή το βράδυ στην Αθήνα.

Τιμή συμμετοχής: 10 ευρώ

 

9/11/2021 ΤΡΙΤΗ                                                       ΑΙΓΙΝΑ                                                               ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση στις 07:30 για Πειραιά, απ’ όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο με προορισμό την Αίγινα. Πρώτη στάση, στην εκκλησία του Άγιου Νεκτάριου, και κατόπιν στον αρχαιολογικό χώρο της Αθηνάς Αφαίας. Συνεχίζουμε για την Αγία Μαρίνα, όπου θα παραμείνουμε για φαγητό. Το απόγευμα θα περιηγηθούμε στην πόλη της Αίγινας, και θα έχουμε χρόνο για καφέ και βόλτα, μέχρι την επιβίβασή μας στο πλοίο. Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά και επιστροφή με το πούλμαν στην Αθήνα.

Τιμή συμμετοχής: 28 ευρώ

 

 

13-14/11/2021                      ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ (ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ – ΚΗΠΟΙ)                      2 ΗΜΕΡΕΣ

13/11/2021 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:30 για τα Γιάννενα. Πρώτη στάση στο Μουσείο Βρέλλη με τα καταπληκτικά κέρινα ομοιώματα. Συνεχίζουμε για τη Λίμνη Παμβώτιδα, το καμάρι των Ιωαννίνων, η οποία τροφοδοτεί τη μυστηριακή ατμόσφαιρα της πόλης με τη μοναδική ομορφιά και τους προαιώνιους μύθους της. Από το Μώλο θα πάρουμε το καραβάκι (έξοδα ατομικά) για να επισκεφθούμε το καταπράσινο Νησάκι της Λίμνης, με τον υπέροχο πέτρινο οικισμό και τα επτά μοναστήρια. Εδώ θα επισκεφθούμε και το μουσείο του Αλή Πασά, που στεγάζεται σε κελιά της Μονής του Αγίου Παντελεήμονα. Επιστρέφουμε στην πόλη και συνεχίζουμε την περιήγησή μας στο κάστρο και στα αξιοθέατα των Ιωαννίνων. Άφιξη στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

14/11/2021 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τα Ζαγοροχώρια. Πρώτος σταθμός, το πολυφωτογραφημένο Γεφύρι του Κόκκορη και του Καλογήρου. Συνεχίζουμε για τους Κήπους με τα παλιά αρχοντικά, και κατόπιν για το Τσεπέλοβο στην κορυφή του όρους Τύμφη, με τα λιθόστρωτα σοκάκια και την εντυπωσιακή χλωρίδα. Επόμενος σταθμός της μαγευτικής διαδρομής είναι η Σαρακατσάνικη Στάνη. Μέσα σε κατάφυτο χώρο από έλατα και πεύκα, η Αδελφότητα των Σαρακατσαναίων έχει κατασκευάσει τα χαρακτηριστικά καλύβια-σπιτάκια των παλαιών κτηνοτρόφων που αναπαριστούν τον νομαδικό και ορεινό τους πολιτισμό, καθώς και αίθουσα μουσείου. Συνεχίζουμε για το περίφημο Χάνι του Τερόβου, όπου θα έχουμε το γεύμα μας. Το βράδυ επιστρέφουμε στην Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ.

Τιμή συμμετοχής: 80 ευρώ

Περιλαμβάνει: Μεταφορά με το πούλμαν, διαμονή στο ξενοδοχείο σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό

 

14/11/2021 ΚΥΡΙΑΚΗ                  ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ - ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ                 ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση στις 07:30 για την Ακράτα, όπου θα κάνουμε στάση για καφέ, και κατόπιν για το Διακοφτό. Όσοι επιθυμούν μπορούν να επιβιβαστούν στον Οδοντωτό και να φθάσουν στα Καλάβρυτα ακολουθώντας την υπέροχη διαδρομή του μικρού τρένου μέσα από το Βουραϊκό ποταμό και το ομώνυμο φαράγγι (αναχώρηση στις 11:15, εισιτήριο 9,50 ευρώ). Την ίδια μαγευτική διαδρομή θα ακολουθήσουν και όσοι συνεχίσουν για τα Καλάβρυτα με το πούλμαν, ενώ από εκεί θα συνεχίσουμε όλοι μαζί για την ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας. Μετά την επίσκεψή μας στη μονή, επιστρέφουμε στα Καλάβρυτα, όπου θα παραμείνουμε για μεσημεριανό φαγητό. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Μέγα Σπήλαιο και την ομώνυμη μονή που θεωρείται η αρχαιότερη στην Ελλάδα (362 μ.Χ). Το βράδυ επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση στον Ισθμό.

Τιμή συμμετοχής: 17 ευρώ (τα εισιτήρια του οδοντωτού δεν περιλαμβάνονται στην τιμή)

 

17/11/2021 ΤΕΤΑΡΤΗ                                    ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο Βεάκη «Κάποτε στον Βόσπορο»

Ερμηνεύουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Δημήτρης Πιατάς, Γιώργος Αρμένης, Θεοφανία Παπαθωμά, Ευαγγελία Μουμούρη, Ελένη Καρακάση, Παρθένα Χοροζίδου, Ντίνος Σπυρόπουλος, Νεφέλη Κουλούρη, Χλόη Μάντζαρη.

Τιμή συμμετοχής: 23 ευρώ (στην τιμή περιλαμβάνεται η μεταφορά με το πούλμαν)

 

20/11/2021 ΣΑΒΒΑΤΟ                   ΕΙΣΟΔΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (ΕΟΡΤΗ) – ΩΡΩΠΟΣ             ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Αναχώρηση στις 15:30 για τη Μονή των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Μαρκόπουλο, όπου θα παρακολουθήσουμε τον εσπερινό. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον  Ωρωπό, όπου θα παραμείνουμε για φαγητό ή καφέ. Επιστροφή το βραδάκι στην Αθήνα.

Τιμή συμμετοχής: 10 ευρώ  

 

21/11/2021 ΚΥΡΙΑΚΗ                                                  ΤΗΝΟΣ                                                           ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση στις 06:00 για το λιμάνι της Ραφήνας, απ’ όπου θα πάρουμε το πλοίο για το  νησί της Μεγαλόχαρης. Άφιξη στην Τήνο γύρω στις 11:15, πρώτη στάση στη Μονή Κεχροβουνίου, την Αγία Πελαγία όπως ονομάζεται, λόγω της Μοναχής που κατοίκησε στη μονή. Επόμενη στάση, στη Μεγαλόχαρη, στο κέντρο της χώρας της Τήνου, για να προσκυνήσουμε τη θαυματουργή εικόνα και να πάρουμε το γεύμα μας. Αναχώρηση το απόγευμα για Ραφήνα, και επιστροφή στην Αθήνα.  

Τιμή συμμετοχής: 60 ευρώ

 

21/11/2021 ΚΥΡΙΑΚΗ                      ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ – ΠΕΣΤΡΟΦΕΙΟ – ΛΕΙΒΑΔΙΑ                                 ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση στις 08:00 για τη Χαιρώνεια, με ενδιάμεση στάση. Στην είσοδο της πόλης θα επισκεφθούμε τον Λέοντα, το μαρμάρινο επιτύμβιο μνημείο των Θηβαίων ιερολοχιτών που έπεσαν στη μάχη της Χαιρώνειας (338 π.Χ.)  πολεμώντας τους Μακεδόνες του Φιλίππου Β΄. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, με σημαντικά ευρήματα από τους προϊστορικούς έως τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους. Επόμενος σταθμός, ο Ορχομενός με την πλούσια ιστορία και τα ποικίλα αξιοθέατα. Εδώ θα βρούμε το «θησαυρό του Μινύα», όπως ονομάζεται ο μυκηναϊκός θολωτός τάφος του μυθικού βασιλιά, το αρχαίο θέατρο-ωδείο, που χτίστηκε στα τέλη του 4ου αι. π.Χ., και τον βυζαντινό ναό της Παναγίας Σκριπούς, με εντοιχισμένες επιγραφές και τοιχογραφίες διαφόρων εποχών. Συνεχίζουμε για το περίφημο εκτροφείο πέστροφας στο Μέλανα ποταμό, κοντά στις Πηγές των Χαρίτων, με τα τρεχούμενα νερά από τις πλαγιές του Παρνασσού. Από εδώ μπορούμε να προμηθευτούμε καπνιστά φιλέτα, και να συνεχίσουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής. Στην κοντινή Λειβαδιά θα κάνουμε στάση καφέ και βόλτα στον ποταμό Έρκυνα, όπου θα ανακαλύψουμε το ειδυλλιακό τοπίο των πηγών της Κρύας,  με τους νερόμυλους, τους μικρούς καταρράκτες, τα πλατάνια και τα πέτρινα γεφύρια. Επιστροφή στην Αθήνα το βράδυ.

Τιμή συμμετοχής: 16 ευρώ  

 

25/11/2021 ΠΕΜΠΤΗ              ΑΓ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΤΡΑΓΑΝΑ – ΘΕΟΛΟΓΟΣ                           ΗΜΕΡΗΣΙΑ                                                                                                            

Αναχώρηση στις 07:30 για τη Θήβα, στάση στην Εθνική Οδό, και στη συνέχεια για την περιοχή της Τραγάνας, όπου βρίσκεται ο ναός της Αγ. Αικατερίνης. Ο ναός είναι ιδιοκτησία της Ιεράς Μονής του Θεοβαδίστου Όρους Σινά, και στον χώρο του βρίσκονται τα λείψανα της Αγίας Αικατερίνης. Συνεχίζουμε για  την παραλία του Θεολόγου για φαγητό και περίπατο. Επιστροφή το βραδάκι στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ.

Τιμή συμμετοχής: 15 ευρώ  

 

27-28/11/2021                                                 ΠΥΛΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ                                                2 ΗΜΕΡΕΣ

27/11/2021 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 08:00 για την Καλαμάτα, με ενδιάμεση στάση στο Αρτεμίσιο. Περνώντας από Τρίπολη και Μεγαλόπολη, φθάνουμε στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, με την ατελείωτη παραλία, τις υπέροχες φυσικές ομορφιές και τα αμέτρητα αξιοθέατα.  Θα περιηγηθούμε στην όμορφη πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα  επισκεφθούμε το μεγαλοπρεπή ναό της Υπαπαντής του 19ου αιώνα και τη Μονή Καλογραιών, και κατόπιν θα γευματίσουμε. Στη συνέχεια μας περιμένει η Μεθώνη με τη θαυμάσια παραλία των 3χλμ. και το επιβλητικό κάστρο. Το απόγευμα θα φθάσουμε στην Πύλο, πατρίδα του Νέστορα, με τον κόλπο του Ναβαρίνου και το Κάστρο που της δίνουν ένα ξεχωριστό χρώμα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

28/11/2021 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε το Νιόκαστρο, που βρίσκεται στη νότια πλευρά της Πύλου, επάνω στη θάλασσα. Το κάστρο κτίστηκε το 1573 από τους Οθωμανούς Τούρκους, για να ελέγχουν την είσοδο στον Κόλπο του Ναβαρίνου και το θαλάσσιο εμπορικό δρόμο από Δύση προς Ανατολή. Εκτός από τη μαγευτική θέα σε όλο τον Κόλπο, θα θαυμάσουμε την Ακρόπολη, τον οχυρωματικό περίβολο, τον Ιερό Ναό του Σωτήρα, που αρχικά ιδρύθηκε ως μουσουλμανικό τέμενος, και την κεντρική πυριτιδαποθήκη. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο στη Χώρα Τριφυλίας με ευρήματα από τη Μυκηναϊκή Περίοδο και αγγεία όλων των εποχών. Στην παραλιακή Κυπαρισσία θα πιούμε τον καφέ μας και στο γραφικό Κατάκολο θα γευματίσουμε. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, θα κάνουμε σύντομη στάση στην Πάτρα για καφέ και επίσκεψη στον πολιούχο Άγιο Ανδρέα. Άφιξη στην Αθήνα το βράδυ, με ενδιάμεση στάση στον Ισθμό.

Τιμή συμμετοχής:      ευρώ  

Περιλαμβάνει: Διανυκτέρευση σε δίκλινα δωμάτια, πρωινό, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα, αρχηγός, οδηγός.

 

28/11/2021 ΚΥΡΙΑΚΗ                 ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ – ΝΑΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ           ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση στις 07:30 για το Αρτεμίσιο, όπου θα κάνουμε στάση για τον πρωινό μας καφέ. Συνεχίζουμε για το παραδοσιακό χωριό της Καρύταινας και κατόπιν για την Ανδρίτσαινα και τον περίφημο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, τον Παρθενώνα της Πελοποννήσου, όπως ονομάζεται. Από τα καλύτερα σωζόμενα μνημεία της κλασικής αρχαιότητας, ο ναός είναι έργο του αρχιτέκτονα Ικτίνου, κτίστηκε τον 5ο αιώνα π.Χ. σε κομβικό σημείο και έχει θέα σε ολόκληρη την Πελοπόννησο. Το 1986, κηρύχθηκε «Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς», ενώ οι ενδιαφέρουσες ιδιορρυθμίες του πιθανόν σχετίζονται με αρχαία αρκαδική λατρευτική παράδοση. Στην Ανδρίτσαινα θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας φαγητό, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Λαογραφικό της Μουσείο και η Βιβλιοθήκη.  Επιστροφή το βράδυ στην Αθήνα, με ενδιάμεση στάση για καφέ στην πλατεία της Μεγαλόπολης.

Τιμή συμμετοχής: 18 ευρώ

 

28/11/2021 ΚΥΡΙΑΚΗ                     ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ – ΜΟΝΗ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ              ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Αναχώρηση στις 12:00 για τα Δερβενοχώρια, όπου θα παραμείνουμε για φαγητό. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τη Μονή της Αναλήψεως στο Κλειδί Βοιωτίας για προσκύνημα και καφεδάκι. Επιστροφή το βράδυ στην Αθήνα.

Τιμή συμμετοχής: 10 ευρώ

 

1/12/2021 ΤΕΤΑΡΤΗ                                 ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο Βέμπο «Η κυρία Επιθεώρηση»

Ερμηνεύουν: Γιάννης Ζουγανέλης, Ελένη Καστάνη, Ζέτα Δούκα, Νίνα Λοτσάρη, Παναγιώτης Πετράκης και Πηνελόπη Αναστασοπούλου. Σε ρόλο έκπληξη, ο Κώστας Μακεδόνας.

Τιμή συμμετοχής: 23 ευρώ (στην τιμή περιλαμβάνεται η μεταφορά με το πούλμαν)

Πίσω