ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
banner imagebanner image
ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Χριστούγεννα  στην Καστοριά

 

 

23/12/2021

Αναχώρηση από το κέντρο της Αθήνας με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και μεσημεριανό φαγητό στην Καλαμπάκα άφιξη στην Καστοριά Τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος Χρόνος. Διανυκτέρευση.

 

24/12 ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΡΑΚΟΥ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑ-ΝΥΜΦΑΙΟ

Παραμονή Χριστουγέννων. Πρωινό και άμεση Επιβίβαση στο πούλμαν για περιήγηση της πόλης της Καστοριάς Πρώτη επίσκεψη στο ΦΗΜΙΣΜΕΝΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ Δράκου. Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε τυχαία από ντόπιους τη δεκαετία του 1940 όταν και διανοίχτηκε ο παραλίμνιος δρόμος από τον στρατηγό Σουγγαρίδη, στον οποίο αποδόθηκε και το όνομα της παραλίμνιας οδού. Αργότερα (1954) ο Σουηδός εξερευνητής Linberg αφού περιηγήθηκε στο σπήλαιο, ενημέρωσε την τοπική κοινωνία για τον πλούσιο και αξιοθαύμαστο εσωτερικό του διάκοσμο. Προαιρετική Ξενάγηση στο εσωτερικό του Σπήλαιου Ατομικά Έξοδα .Σε κοντινή απόσταση θα βρεθούμε στην Παναγιά της Μαυριωτισας οπού θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για προσκύνημα. Αναχώρηση για τον πανέμορφο οικισμό Νυμφαίο σε υψόμετρο 1350,ΤΟ Παραδοσιακό Κεφαλωχορι πατρίδα του Νυμφαιωτη ευεργέτη Ιωάννη Ζαν Νίκου (1876-1931) που ίδρυσε την Νικειος Σχολη. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση της περιοχής & Μεσημεριανό φαγητό. Επιστροφή το απόγευμα στην πόλη της Καστοριάς και επίσκεψη στα φημισμένα γουναράδικα της πόλης και βόλτα στην Λιμνη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας Ξεκούραση & Προετοιμασία στο βραδινό Ρεβεγιόν μας σε κοσμική ταβέρνα της περιοχής με πλούσιο Δείπνο συνοδεία Ζωντανής Μουσικής με όλα τα προβλεπόμενα μετρά κατά του covid-19 Eπιστροφη στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

25/12 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ ΛΙΜΝΕΣ ΠΡΕΣΠΕΣ

Άγιος Αχίλλειος Πρεσπών-Χωριό των Ψαράδων

Μετά το πρωινό μας Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας στης Λίμνες Πρεσπες. Ένας υδάτινος παράδεισος. Η ανεκτίμητη αξία της φύσης, τα συννεφιασμένα τοπία, ο ήλιος στις χιονισμένες κορυφές των βουνών, τα δάση οξιάς, οι καλαμιώνες, τα 260 είδη πουλιών, τα 23 είδη ψαριών και τα 1.300 είδη φυτών, οι πελεκάνοι, τα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος ιστορικά μνημεία της, τα βοσκοτόπια, η καλλιέργεια των φασολιών και το μωσαϊκό πολιτισμών καθιστούν την ακριτική περιοχή της Πρέσπας έναν υγροβιότοπο διεθνούς ενδιαφέροντος. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση της περιοχής & Επίσκεψη στην Νησίδα του Αγ Αχίλλειου περπατώντας στην ξύλινη γέφυρα με θέα την Λίμνη θα θαυμάσουμε  οικήματα Ρωμαϊκού & Βυζαντινού ρυθμού. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση & καφέ στα γραφικά μαγαζάκια της περιοχής. Αναχώρηση για το γραφικό χωριό Ψαράδες με την Ιδιαίτερη Ιστορία. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό φαγητό & περιήγηση της περιοχής. Αργά το απόγευμα Επιστροφή στο Ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

.

26/12 Μετέωρα- Μύλος των Ξωτικών

ΤΡΙΚΑΛΑ ΜΥΛΟΣ ΞΩΤΙΚΩΝ-Παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό.

Μετά το πρόγευμα μας και με τις βαλίτσες μας, αναχωρούμε. Μέσω της Εγνατίας Οδού, φτάνουμε στα μαγευτικά Μετέωρα. Επίσκεψη για προσκύνημα. Συνεχίζουμε για την πόλη των Τρικάλων. Ώρα για διασκέδαση. Μικροί και μεγάλοι, όλοι στο Φανταστικό Μύλο των Ξωτικών!!!! Το σπίτι του Άη Βασίλη, Το Παραμυθόσπιτο των Ξωτικών, η Αιώνια Πηγή Σοκολάτας και άλλα πολλά, μας περιμένουν για να μας ξεναγήσουν σε έναν κόσμο φανταστικό!!! Αναχώρηση για την Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις, φτάνουμε στον τόπο αναχώρησής μας, με τις καλύτερες εντυπώσεις από την όμορφη Χριστουγεννιάτικη εκδρομή μας!!!

 

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Οποιοδήποτε γεύμα εκτός ξενοδοχείου
  • Είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Φόρος διανυκτέρευσης : ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση

 

Περιλαμβάνονται:

  • 3 διανυκτερεύσεις στο Byzantium Hotel Καστοριά
  • Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ.
  • 1 Δείπνο  Σε ταβέρνα της Περιοχής  (Μενού Σαλάτες -Ορεκτικά -Κυρίος Πιατο)
  • Εορταστικό ΡΕΒΕΓΙΟΝ Σε ταβέρνα της Περιοχής συνοδεία Ζωντανής Μουσικής.
  • Έμπειρος αρχηγός εκδρομής.
  • Όλες οι μεταφορές με ιδιόκτητα λεωφορεία.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

 

220,00  € το άτομο

Πίσω