ΕΔΕΣΣΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ
banner imagebanner image
ΕΔΕΣΣΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Έδεσσα-Αγ Αθανάσιος Καϊμακτσαλάν-Λουτρά Ποζαρ- Πανάγια Σουμελά Θεσσαλονίκη

3ήμερη Πρωτοχρονιάτικη Εκδρομή

 

 
 
 

 

   

31 Δεκεμβρίου: Αθήνα – Έδεσσα 

Αναχώρηση από το κέντρο της Αθηνάς και μέσω της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στην  στις καταπράσινες πλαγιές του όρους Βέρμιο κοντά στο χωριό Καστανιά θα συναντήσουμε την φημισμένη Μονή Παναγία Σουμελά ιερό κέντρο ανά το κόσμο ποντιακού ελληνισμού Θεμελιώθηκε το 1951 σε έκταση που παραχώρησαν οι κάτοικοι του χωρίου Καστανιά που κατάγονται από το Πόντο. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα & μεσημεριανό φαγητό. Αναχώρηση για την  πόλη της Έδεσσας. Τακτοποίηση στα δωμάτια του Ξενοδοχείου μας. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Προετοιμασία για το Εορταστικό δείπνο μας συνοδεία μουσικής με πολύ χορό & διασκέδαση στην Παραδοσιακή ταβέρνα Αρχοντικό για να χαρούμε την αλλαγή του Χρόνου. Διανυκτέρευση.

 

1 Ιανουαρίου: Λουτρά Ποζάρ -Παλαιός Αγ Αθανάσιος Καιμακτσαλάν

Πρωινό & αναχώρηση για την περιήγηση μας στο νόμο Πέλλας Αναχώρηση για τον Άγιο Αθανάσιο  30 χλμ. από την πόλη της Έδεσσας και σε πολύ κοντινή απόσταση.  Το χωριό είναι κτισμένο από τα τέλη του 16ου αιώνα στους πρόποδες του βουνού. Εκεί θα συναντήσετε και το μαγευτικό παλιό χωριό του Αγίου Αθανασίου που είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1200 μ. εγκαταλελειμμένο κάποτε, κηρύχθηκε διατηρητέο από το Υπουργείο Πολιτισμού και είναι έτοιμο να ενθουσιάσει τον περιηγητή του. Μετά από την εποχή του μαρασμού του, άρχισε και πάλι να ανθίζει και να αποτελεί πλέον έναν από τους καλύτερους χειμερινούς προορισμούς έχοντας σύμμαχό του & το χιονοδρομικό κέντρο. Περιήγηση στην περιοχή & Ελεύθερος χρόνος. Πρώτη αναχώρηση για τα  Λουτρά Ποζάρ μεταλλικές πήγες που αναβλύζουν σε θερμοκρασία 37C με αξιόλογη χημική σύσταση. Το νερό έχει ιαματική δράση και είναι πόσιμο. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην περιοχή & Μπάνιο. Επίσκεψη στο χωριό Ορμά Ποντιακό χωριού & στάση   για μεσημεριανό φαγητό σε παραδοσιακές ταβέρνες του χωρίου. Το απόγευμα Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2 Ιανουαρίου : Θεσσαλονίκη – Αθηνά

Πρωινό & Επιβίβαση στο πούλμαν  Αναχώρηση για την Πανέμορφη  γιορτινής πόλης της Θεσσαλονίκης Επίσκεψη στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ Δημήτριου στο Λευκό Πύργο & στάση στην κοσμοπολιτική Λεωφόρο Νίκης για ψώνια –Βόλτα & καφέ με θεά τον Θερμαϊκό Κόλπο. Επιστροφή στην Αθηνά με ενδιάμεσες στάσεις. Τέλος Εκδρομής.

 

 

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Οποιοδήποτε γεύμα εκτός ξενοδοχείου.
  • Είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Φόρος διανυκτέρευσης : ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

 

Περιλαμβάνονται:

  • 2 διανυκτερεύσεις στο Αλφα Hotel Εδεσσα.
  • Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ.
  • Εορταστικό ΡΕΒΕΓΙΟΝ Σε ταβέρνα της Περιοχής συνοδεία Ζωντανής Μουσικής.
  • Έμπειρος αρχηγός εκδρομής.
  • Όλες οι μεταφορές με ιδιόκτητα λεωφορεία.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Δίκλινο Δωμάτιο                          149,00 € το άτομο

 

Δωμάτιο με παιδί έως 12 ετών    105,00 € το άτομο

 

Μονόκλινο Δωμάτιο                     169,00 € το άτομο

 
Πίσω