ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021
banner imagebanner image
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

 

5/12/2021 ΚΥΡΙΑΚΗ                         ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ – ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ – ΒΥΤΙΝΑ                  ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση στις 07:30 για Τρίπολη, στάση στο Αρτεμίσιο, και συνεχίζουμε για μια πολύ παράξενη εκκλησία, τον ναός της Αγίας Φωτεινής που βρίσκεται δίπλα από τα αρχαία της Μαντινείας. Οι κολόνες αλλά και όλος ο διάκοσμος, εντός και εκτός του ναού, είναι εμπνευσμένα από την αρχαιότητα, ενώ αυτό που εντυπωσιάζει είναι η λιτότητά του. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας προς το Βαλτεσινίκο, όμορφο ορεινό χωριό χτισμένο αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 1.150 μέτρων μέσα στις καρυδιές και στα έλατα, όπου θα παραμείνουμε για φαγητό. Το απόγευμα θα πάμε στη Βυτίνα για τον καφέ μας και κατόπιν θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα.

Τιμή συμμετοχής: 17 ευρώ  

 

8/12/2021 ΤΕΤΑΡΤΗ                                  ΟΣΙΟΣ ΠΑΤΑΠΙΟΣ – ΛΟΥΤΡΑΚΙ                                           ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Αναχώρηση στις 15:00 για τον Όσιο Πατάπιο που γιορτάζει. Αφού παρακολουθήσουμε τον εσπερινό, θα συνεχίσουμε για το Λουτράκι, όπου θα παραμείνουμε για καφέ. Επιστροφή νωρίς το βράδυ στην Αθήνα.

Τιμή συμμετοχής: 10 ευρώ

 

11-12/12/2021                              ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ                                 2 ΗΜΕΡΕΣ

ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ – ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ - ΒΟΥΤΥΡΟ

11/12/2021 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:30 για Καρπενήσι με ενδιάμεση στάση κοντά στη Λαμία για καφέ. Περνάμε τη Μακρακώμη, φθάνουμε στον Τυμφρηστό και κατόπιν στους Κορυσχάδες, ένα  από τα γραφικότερα χωριά της Ελλάδας. Περιτριγυρισμένοι από μεγαλοπρεπή βουνά ανάμεσα σε έλατα και πλατάνια, οι Κορυσχάδες κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής ήταν έδρα της ελεύθερης κυβέρνησης του Βουνού. Θα έχουμε χρόνο για βόλτα, επίσκεψη στο Μουσείο ή γεύμα. Επιστροφή στο Καρπενήσι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

12/12/2021 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για τη γραφική κοιλάδα του Καρπενησιώτη ποταμού και την Παναγία την Προυσιώτισσα, ακολουθώντας μια μαγευτική διαδρομή. Πρώτα συναντάμε τον Γαύρο, το χωριουδάκι των 40 κατοίκων όπου παλαιότερα έκαναν στάση οι πεζοπόροι προσκυνητές. Από εδώ ξεκινάει μια καταπράσινη έκταση που καταλήγει στο άγριο φαράγγι Κλειδί, με τη μοναδική θέα, που προκαλεί δέος. Πρώτη στάση, στη θέση Τύπωμα ή Πατήματα. Σύμφωνα με την παράδοση εδώ βρίσκονται τα πατήματα της εικόνας της Παναγίας της Προυσιώτισσας που δημιουργήθηκαν στο πέρασμά της για τη σπηλιά του σημερινού μοναστηριού. Περνώντας τη Γέφυρα του Διπόταμου φθάνουμε στη μονή, οπού θα έχουμε όλο το χρόνο για να προσκυνήσουμε και να απολαύσουμε τη γαλήνια ατμόσφαιρα που επικρατεί. Η θαυματουργή εικόνα, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά, βρίσκεται σε κρύπτη μέσα στο καθολικό της μονής και προσελκύει πλήθος πιστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στη μονή υπάρχουν πολλά ακόμη αξιοθέατα, όπως πολύτιμα κειμήλια με χρυσοκεντήματα, χειρόγραφοι κώδικες και προσωπικά αντικείμενα του Γ. Καραϊσκάκη, ο οποίος παρέμενε κατά περιόδους στο μοναστήρι. Στη συνέχεια, αναχωρούμε για το Μεγάλο Χωριό, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για  βόλτα και ψώνια στα όμoρφα τουριστικά μαγαζάκια. Επόμενη στάση για γεύμα στη διασταύρωση Μικρού και Μεγάλου Χωριού και κατόπιν στο Καρπενήσι για καφέ. Στο δρόμο της επιστροφής θα  περάσουμε από τον Άγιο Γεώργιο, που φημίζεται για το ντόπιο κρέας, και κατόπιν θα συνεχίσουμε για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Τιμή συμμετοχής: 65 ευρώ

Περιλαμβάνονται: μεταφορά με πολυτελές πούλμαν, διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 3* με πρωινό, οι περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

 

12/12/2021  ΚΥΡΙΑΚΗ                               ΤΡΙΚΑΛΑ – ΜΥΛΟΣ ΞΩΤΙΚΩΝ                                    ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση στις 07:00 για τη Θήβα, σύντομη στάση στην Εθνική Οδό, και κατόπιν για τη Λαμία, στάση για καφέ. Το μεσημεράκι θα φθάσουμε στα Τρίκαλα, όπου θα επισκεφθούμε τον περίφημο Μύλο των Ξωτικών, το μεγαλύτερο «εργοστάσιο» παραγωγής παιχνιδιών, όπου τα παλιά φουγάρα παίρνουν μπροστά και σκορπίζουν απίστευτες μυρωδιές. Εδώ θα ετοιμαστούν τα δώρα που θα μοιράσει φέτος ο Άη Βασίλης και τα ξωτικά του, που σας περιμένουν στο ομορφότερο χριστουγεννιάτικο χωριό. Στη γιορτινή πόλη των Τρικάλων θα παραμείνουμε για γεύμα ή καφέ, και το βράδυ επιστρέφουμε στην Αθήνα με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τιμή συμμετοχής: 23 ευρώ

12/12/2021 ΚΥΡΙΑΚΗ                                                     ΥΠΑΤΗ                                                          ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ & ΑΣΤΕΡΟΣΧΟΛΕΙΟ ΥΠΑΤΗΣ – ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ

Αναχώρηση στις 08:00 για Λαμία, στάση καθοδόν, συνεχίζουμε προς Λιανοκλάδι και φθάνουμε στην ορεινή Υπάτη, χτισμένη στις βόρειες πλαγιές της Οίτης. Προαιρετική επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας (έξοδα ατομικά), το οποίο λειτουργεί από το 2007. Οι επισκέπτες του μουσείου έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τον αρχαιολογικό πλούτο της Φθιώτιδας, περιηγούμενοι στις αίθουσες και γνωρίζοντας τα μνημεία της. Συνεχίζουμε στο Κακογιάννειο Αστεροσχολείο Υπάτης (προαιρετική επίσκεψη, έξοδα ατομικά), το οποίο εγκαινιάστηκε στα τέλη του 2010 με πρωτοβουλίας του ζεύγους εκπαιδευτικών Γιώργου Σφήκα και Κίας Τζιώτζη. Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του περιλαμβάνεται σύγχρονο αμφιθέατρο παρουσιάσεων, αστεροσκοπείο και ένα Πλανητάριο προβολών. Εναλλακτικά, για όσους δεν επιθυμούν επισκέψεις στα μουσεία, η γραφική πλατεία και η όμορφη φύση που περιβάλλει το χωριό προσφέρονται για χαλάρωση και περίπατο. Στο Γοργοπόταμο θα έχουμε το γεύμα μας, όπου η φύση της ελατοσκέπαστης Οίτης έχει τον πρώτο λόγο. Πάνω από το χωριό βρίσκεται η ιστορική γέφυρα του Γοργοποτάμου ύψους 30 και μήκους 250μ. Το απόγευμα θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για Αθήνα, με στάση στα Καμένα Βούρλα.

Τιμή συμμετοχής: 18 ευρώ

 

19/12/2021 ΚΥΡΙΑΚΗ                                      ΦΕΝΕΟΣΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ                                         ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση στις 08:00 για τον Ισθμό, σύντομη στάση, και συνεχίζουμε για έναν από τους πιο όμορφους ορεινούς δήμους της Κορινθίας, τον Φενεό. Ο τόπος κατοικείται από την αρχαιότητα, όπως αποδεικνύουν τα αρχαιολογικά ευρήματα, ενώ οι Φενεάτες αναφέρονται στον Όμηρο και στον Παυσανία. Η ομορφιά του τοπίου και η θέση του Φενεού, ανάμεσα στα δασώδη βουνά του Χελμού και της Κυλλήνης (Ζήρεια), του έχουν χαρίσει τον τίτλο της «Κορινθιακής Ελβετίας». Η διαδρομή είναι μαγευτική και θα κάνουμε διάφορες στάσεις.  Στο χωριό Γκούρα μπορούμε να προμηθευτούμε βιολογικά προϊόντα και κρασί της περιοχής. Στη συνέχεια, σε υψόμετρο 900μ. βρίσκεται η τεχνητή Λίμνη Δόξα, που ολοκληρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’90, αξιοποιώντας το χείμαρρο Δόξα που ρέει στην περιοχή. Μέσα στη λίμνη, πάνω σε μια λωρίδα γης, βρίσκεται η Μονή του Αγ. Φανουρίου, ή Παλαιομονάστηρο, που μοιάζει με ζωγραφιά μέσα στα γαλήνια, καθαρά νερά της λίμνης. Συνεχίζουμε για την επιβλητική Μονή του Αγ. Γεωργίου που ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα και  λειτούργησε  ως αρχηγείο της Φιλικής Εταιρείας. Η φιλοξενία του μοναχού είναι γνωστή, όπως  και το γλυκό τριαντάφυλλο που μας προσφέρει πάντοτε καλόκαρδα. Επόμενη στάση, στο  γραφικό χωριουδάκι Μεσινό, όπου θα παραμείνουμε για φαγητό. Το απόγευμα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για Αθήνα, με ενδιάμεση στάση στον Ισθμό.

Τιμή συμμετοχής: 17 ευρώ  

 

19/12/2021 ΚΥΡΙΑΚΗ           ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΑΥΡΩΝΑΣ – Ι.Μ. ΝΤΑΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ                   ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση στις 11:00 για το Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας. Στη νέα μόνιμη έκθεση προβάλλονται σύμφωνα με τις σύγχρονες μουσειολογικές και μουσειογραφικές μεθόδους τα πλούσια και ποικίλα ευρήματα από την ανασκαφή του ιερού της Βραυρώνας, καθώς και αρχαιότητες από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογαίας. Στην έκθεση παρουσιάζεται η ιστορία της Βραυρώνας, η αρχιτεκτονική του ιερού, τα αγάλματα των «άρκτων» –μικρών κοριτσιών και αγοριών– τα αναθηματικά γλυπτά, η λατρεία και οι ιδιότητες της θεάς και η ιστορία της Μεσογαίας. Στη συνέχεια θα μεταβούμε σε ταβέρνα της περιοχής για το μεσημεριανό μας γεύμα. Το βραδάκι άφιξη στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση στην ιστορική Μονή Νταού Πεντέλης.

Τιμή συμμετοχής: 10 ευρώ

 

19/12/2021  ΚΥΡΙΑΚΗ                               ΤΡΙΚΑΛΑ – ΜΥΛΟΣ ΞΩΤΙΚΩΝ                                    ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση στις 07:00 για τη Θήβα, σύντομη στάση στην Εθνική Οδό, και κατόπιν για τη Λαμία, στάση για καφέ. Το μεσημεράκι θα φθάσουμε στα Τρίκαλα, όπου θα επισκεφθούμε τον περίφημο Μύλο των Ξωτικών, το μεγαλύτερο «εργοστάσιο» παραγωγής παιχνιδιών, όπου τα παλιά φουγάρα παίρνουν μπροστά και σκορπίζουν απίστευτες μυρωδιές. Εδώ θα ετοιμαστούν τα δώρα που θα μοιράσει φέτος ο Άη Βασίλης και τα ξωτικά του, που σας περιμένουν στο ομορφότερο χριστουγεννιάτικο χωριό. Στη γιορτινή πόλη των Τρικάλων θα παραμείνουμε για γεύμα ή καφέ, και το βράδυ επιστρέφουμε στην Αθήνα με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τιμή συμμετοχής: 23 ευρώ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                            ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

23-26/12/2021

ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ

185 ΕΥΡΩ

24-26/12/2021

ΘΕΣΣ / ΚΗ-ΒΟΛΟΣ-ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ-ΣΕΡΡΕΣ

160 ΕΥΡΩ

24-26/12/2021

ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ-ΑΡΤΑ-ΛΕΥΚΑΔΑ-ΠΡΕΒΕΖΑ

150 ΕΥΡΩ

24-26/12/2021

ΜΕΤΕΩΡΑ-ΜΥΛΟΣ  ΞΩΤΙΚΩΝ-ΤΡΙΚΑΛΑ-ΜΕΤΣΟΒΟ

145 ΕΥΡΩ

24-25/12/2021

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ

  80 ΕΥΡΩ

25-26/12/2021

Λ. ΠΛΑΣΤΗΡΑ-ΠΗΛΙΟ

  85 ΕΥΡΩ

25/12/2021

ΒΥΤΙΝΑ-ΛΕΒΙΔΙ

  18 ΕΥΡΩ

26/12/2021

ΤΡΙΚΑΛΑ-ΜΥΛΟΣ ΞΩΤΙΚΩΝ

  23 ΕΥΡΩ

26/12/2021

ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ-ΜΟΝΗ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ

  10 ΕΥΡΩ

 

                                                     ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

31/12/2021-2/1/2022

ΚΟΖΑΝΗ-ΝΥΜΦΑΙΟ

135 ΕΥΡΩ

31/12/2021-1/1/2022

ΠΗΛΙΟ-ΠΟΡΤΑΡΙΑ-ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ

  80 ΕΥΡΩ

31/12/2021-1/1/2022

ΣΠΑΡΤΗ-ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

  75 ΕΥΡΩ

31/12/2021-1/1/2022

ΜΥΛΟΣ ΞΩΤΙΚΩΝ-ΠΑΡΚΟ ΕΥΧΩΝ-ΤΡΙΚΑΛΑ

  80 ΕΥΡΩ

1/1/2022

ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ-ΑΡΑΧΩΒΑ

  18 ΕΥΡΩ

       

 

Πίσω