ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2022
banner imagebanner image
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2022

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

 

1/4/2022 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ     Δ΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ      ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

ΑΓ. Ι. ΜΑΚΡΥΝΟΣ – ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ

Αναχώρηση στις 16:30 για το Μοναστήρι του Αγ. Ιωάννου του Μακρυνού, όπου θα παρακολουθήσουμε την ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών. Μετά το τέλος της λειτουργίας αναχωρούμε για την ΑΘΗΝΑ.

Τιμή συμμετοχής: 10 ευρώ

 

3/4/2022 ΚΥΡΙΑΚΗ      ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ - ΛΑΓΚΑΔΙΑ         ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση στις 08:00 με ενδιάμεση στάση για καφέ, συνεχίζουμε για την ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ στάση. Προαιρετική επίσκεψη του Μουσείου Υδροκίνησης, μοναδικό στα Βαλκάνια. Στην τοποθεσία αυτή λειτουργούν 14 μπαρουτόμυλοι και πολλά βυρσοδεψία. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για τα ΛΑΓΚΑΔΙΑ, το «κρεμαστό» χωριό της Πελοποννήσου, παραμονή για βόλτες και μεσημεριανό γεύμα. Το απόγευμα επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση για καφέ.

Τιμή συμμετοχής: 18 ευρώ

 

3/4/2022 ΚΥΡΙΑΚΗ      ΝΕΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΗΒΑΣ – ΑΛΙΑΡΤΟΣ            ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση στις 08:00 για τη Θήβα. Επίσκεψη στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών (δωρεάν είσοδος), το οποίο στεγάζει σπάνιες συλλογές και σπουδαία ευρήματα, αντιπροσωπευτικά της μακραίωνης ιστορίας του Βοιωτικού πολιτισμού. Επόμενος σταθμός, ο Ιερός Ναός και ο τάφος του Ευαγγελιστή Λουκά, ο οποίος έζησε στη Θήβα τον 1ο αι. μ.X. Συνεχίζουμε για την Αλίαρτο, όπου θα παραμείνουμε για μεσημεριανό γεύμα. Το βραδάκι επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ.

Τιμή συμμετοχής: 15 ευρώ

 

8/4/2022 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ        ΑΚΑΘ. ΥΜΝΟΣ – ΕΙΣΟΔΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΥ             ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ     

ΩΡΩΠΟΣ

Αναχώρηση στις 15:30 για τη Μονή των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Μαρκόπουλο, όπου θα παρακολουθήσουμε την ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον  Ωρωπό, όπου θα παραμείνουμε για φαγητό ή καφέ. Επιστροφή το βραδάκι στην Αθήνα.

Τιμή συμμετοχής: 10 ευρώ  

 

8/4/2022 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ      ΑΚΑΘ. ΥΜΝΟΣ         ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Ι. ΜΟΝΗ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ – ΣΧΙΣΤΟ

Αναχώρηση 16:00 για το ανδρικό Μοναστήρι των ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ, παρακολούθηση της ακολουθίας του Ακάθιστου Ύμνου. Επιστροφή το βραδάκι στην ΑΘΗΝΑ.   

Τιμή συμμετοχής: 6 ευρώ

 

8-10/4/2022 ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ        3 ΗΜΕΡΕΣ

ΕΔΕΣΣΑ – ΛΙΜΝΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ - ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ

8/4/2022 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Αναχώρηση στις 07:00 για ΛΑΜΙΑ Ε.Ο. στάση, ΤΕΜΠΗ και από εκεί για περιοχή ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ όπου και παραμονή για γεύμα. Κατόπιν κατευθυνόμαστε προς την Κεντρική Μακεδονία και την ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ, επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Ιερού Προσκυνήματος που βρίσκεται στις πλαγιές του Βερμίου όρους κοντά στο χωριό Καστανιά. Το σημερινό μοναστήρι αποτελεί αναβίωση της περίφημης ομώνυμης Μονής τα ερείπια της οποίας σώζονται στο όρος Μελά, κοντά στην Τραπεζούντα του Πόντου και θεωρείται ορόσημο, ιδιαιτέρως για τον ποντιακό Ελληνισμό. Συνεχίζουμε για το ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΡΙΔΑΙΑΣ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στην επαρχία Αλμωπίας στου πρόποδες του όρους Καϊμακτσαλάν, δίπλα στις όχθες του θερμοπόταμου που διασχίζει την περιοχή και αποτελεί την πηγή των φημισμένων ιαματικών Λουτρών Πόζαρ, τα οποία με σταθερή θερμοκρασία 37 βαθμών κελσίου αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από το βουνό δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς που συνδυάζει το υγρό στοιχείο με το πυκνό πράσινο της περιοχής. Διανυκτέρευση.

9/4/2022 ΣΑΒΒΑΤΟ: Μετά το πρωινό μας ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε τη λουτροθεραπεία μας στις μικρές κλειστές πισίνες, στον καταρράκτη ή στη μεγάλη πισίνα και να επωφεληθούμε από τις ευεργετικές ιδιότητες των νερών. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον γραφικό ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ και από εκεί θα κάνουμε τον γύρο της όμορφης Λίμνης Βεγορίτιδας, η οποία θεωρείται ιδανικό καταφύγιο για πλήθος άγριων πουλιών αλλά και σπουδαίος ψαρότοπος. Στο χωριό ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑΣ με πανοραμική θέα της λίμνης θα έχουμε παραμονή για φαγητό και το απόγευμα θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10/4/2022 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για την πόλη της ΕΔΕΣΣΑΣ και επίσκεψη στο πάρκο των ορμητικών καταρρακτών που βρίσκονται στην άκρη ενός σμιλευμένου από το νερό βράχου που λέγεται και «φρύδι της πόλης» είναι και οι μεγαλύτεροι στα Βαλκάνια. Κατόπιν για την όμορφη ΝΑΟΥΣΑ η οποία  είναι χτισμένη στους πρόποδες του όρους Βέρμιο και διασχίζεται από τον ποταμό Αραπίτσα. Παραμονή στην όμορφη πόλη με το καταπράσινο δημοτικό πάρκο και το σημαντικό ιστορικό και λαογραφικό Μουσείο της και από εκεί για το άλσος του ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ένας επίγειος παράδεισος με άφθονα τρεχούμενα νερά και αιωνόβια πλατάνια σε μια σπάνια συμφωνία ήχων και χρωμάτων, η οποία συνεπαίρνει τον επισκέπτη. Παραμονή για γεύμα στην όμορφη τοποθεσία και στη συνέχεια με ενδιάμεσες στάσεις θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για ΑΘΗΝΑ.

Τιμή συμμετοχής: 135 ευρώ 

Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με πούλμαν, διανυκτέρευση σε δίκλινα/τρίκλινα δωμάτια, πρωινό (μονόκλινο: 15 ευρώ επιπλέον).

 

10/4/2022 ΚΥΡΙΑΚΗ     ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ – ΝΑΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ           ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση στις 07:30 για το Αρτεμίσιο, όπου θα κάνουμε στάση για τον πρωινό μας καφέ. Συνεχίζουμε για το παραδοσιακό χωριό της Καρύταινας και κατόπιν για την Ανδρίτσαινα και τον περίφημο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, τον Παρθενώνα της Πελοποννήσου, όπως ονομάζεται. Από τα καλύτερα σωζόμενα μνημεία της κλασικής αρχαιότητας, ο ναός είναι έργο του αρχιτέκτονα Ικτίνου, κτίστηκε τον 5ο αιώνα π.Χ. σε κομβικό σημείο και έχει θέα σε ολόκληρη την Πελοπόννησο. Το 1986, κηρύχθηκε «Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς», ενώ οι ενδιαφέρουσες ιδιορρυθμίες του πιθανόν σχετίζονται με αρχαία αρκαδική λατρευτική παράδοση. Στην Ανδρίτσαινα θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας φαγητό, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Λαογραφικό της Μουσείο και η Βιβλιοθήκη.  Επιστροφή το βράδυ στην Αθήνα, με ενδιάμεση στάση για καφέ στην πλατεία της Μεγαλόπολης.

Τιμή συμμετοχής: 18 ευρώ

 

10/4/2022 ΚΥΡΙΑΚΗ      ΑΜΦΙΣΣΑ – ΑΡΑΧΩΒΑ      ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 07:30. Σύντομη στάση στο ύψος της ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ και από εκεί αναχώρηση για την ΑΡΑΧΩΒΑ. Το πούλμαν θα μας αφήσει στην αρχή του χωριού και θα το συναντήσουμε στην άλλη άκρη του χωριού, θα παραμείνουμε για τον καφέ μας και από εκεί συνεχίζουμε για την ΑΜΦΙΣΣΑ, όπου στις 10 Απριλίου γιορτάζεται λαμπρά η επέτειος απελευθέρωσης των Σουλιωτών. Θα παραμείνουμε για να περπατήσουμε και να φθάσουμε μέχρι το ΚΑΣΤΡΟ των ΣΑΛΩΝΩΝ ή ΚΑΣΤΡΟ της ΩΡΙΑΣ, είναι χτισμένο εν μέρει με αρχαίο υλικό με προσθήκες ελληνιστικές, βυζαντινές, φραγκικές, ενώ σώζονται ο ελληνικός περίβολος, η εσωτερική πύλη, ο βυζαντινός Πύργος της βασίλισσας και Φράγκικη Εκκλησία. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε για να δούμε τη φημισμένη «Χάρμαινα», συνοικία της ΑΜΦΙΣΣΑΣ στην οποία από πολλών αιώνων ήταν συγκεντρωμένα όλα τα εργαστήρια που ασχολούνταν με την κατεργασία του, το Αρχαιολογικό Μουσείο που προσφέρει στον επισκέπτη πλήρη εικόνα και την ιστορική εξέλιξη της αρχαίας ΦΩΚΙΔΑΣ.

Τιμή συμμετοχής: 18 ευρώ

 

17/4/2022 ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ                                                                                                        ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ (ΕΞΟΔΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ) - ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

Αναχώρηση 07:00 και με στάση στην ΑΚΡΑΤΑ, άφιξη στο ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ για να παρακολουθήσουμε την παρέλαση και τις εκδηλώσεις για την ηρωική «ΕΞΟΔΟ» του ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ. Συνεχίζουμε για την ΝΑΥΠΑΚΤΟ όπου θα έχουμε το γεύμα μας, παραμονή. Επιστροφή το βράδυ στην ΑΘΗΝΑ, αφού περάσουμε από την γέφυρα ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΙΟΥ και κάνουμε στάση στον ΙΣΘΜΟ.

Τιμή συμμετοχής: 25 ευρώ

 

17/4/2022 ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ     ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ – ΑΓΙΟΣ ΙΟΥΔΑΣ Ο ΘΑΔΔΑΙΟΣ – ΛΑΥΡΙΟ

Τιμή συμμετοχής: 10 ευρώ

Πίσω