ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΪΟΥ 2018
banner imagebanner image
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΪΟΥ 2018

1/5/2018 ΤΡΙΤΗ                        ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ                       ΗΜΕΡΗΣΙΑ
ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ - ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Αναχώρηση στις 08:00 για ΙΣΘΜΟ, στάση έξω από την ΑΚΡΑΤΑ και ανηφορίζουμε για την ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ. Μετά από μια διαδρομή ανάμεσα στους ελαιώνες και σε πευκοδάσος, εμφανίζεται το οροπέδιο της ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ή ΖΑΧΟΛΗΣ, εκεί που βρίσκεται ο ομώνυμος οικισμός. Η θέα προς τον Κορινθιακό είναι μαγευτική και το πυκνό δάσος μαύρης πεύκης. Στην είσοδο του χωριού δεσπόζει το διατηρητέο μνημείο του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ακριβό κειμήλιο και καμάρι όλης της περιοχής, χτισμένος το 1811, με τους 17 τρούλους, Οι πρόσφατες αναπαλαιωμένες εκκλησίες της Παναγίας των Καταφυγίων και της Αγίας Παρασκευής, βυζαντινού ρυθμού, με το εξαιρετικής τέχνης λιθόχτιστο καμπαναριό, εντυπωσιάζουν με την αρχιτεκτονική τους δομή. Όσοι επιθυμούν θα έχουνε χρόνο να επισκεφθούν και το ρέμα των Μύλων. Στην ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ θα έχουμε το μεσημεριανό μας φαγητό και το απόγευμα θα επισκεφθούμε το ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ για τον καφέ μας και από εκεί αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 13 ευρώ

1/5/2018 ΤΡΙΤΗ                        ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ                       ΗΜΕΡΗΣΙΑ
ΜΟΝΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ – ΧΙΛΙΟΜΟΔΙ - ΛΟΥΤΡΑΚΙ
Αναχώρηση 10:00 π.μ. για το ΧΙΛΙΟΜΟΔΙ όπου βρίσκεται το μοναστήρι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ προσκύνημα, επίσκεψη. Εδώ θα φτιάξουμε τα στεφάνια μας και θα μαζέψουμε λουλούδια. Κατόπιν θα πάμε σε ταβέρνα της περιοχής όπου θα γιορτάσουμε την Πρωτομαγιά με φαγητό, χορό και τραγούδι. Το βραδάκι επιστρέφουμε στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση στο ΛΟΥΤΡΑΚΙ, όπου θα έχουμε στάση για καφέ. 
Τιμή συμμετοχής: 10 ευρώ

5/5/2018 ΣΑΒΒΑΤΟ                                    ΟΣ. ΕΦΡΑΙΜ – ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ                            ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
Αναχώρηση 15:30 για να επισκεφθούμε την ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ. Πανηγυρίζει κάθε χρόνο στην ημερομηνία της εορτής του 5 Μαϊου, στις 10 Ιανουαρίου (ημερομηνία ευρέσεως των ιερών λειψάνων) και 25 Μαρτίου του Ευαγγελισμού. Αφού προσκυνήσουμε και παρακολουθήσουμε τον Εσπερινό, θα πάμε στην παραλία της Νέας Μάκρης για καφέ ή ουζάκι. Το βράδυ επιστρέφουμε στην ΑΘΗΝΑ. 
Τιμή συμμετοχής: 8 ευρώ

6/5/2018 ΚΥΡΙΑΚΗ                       ΣΠΗΛΑΙΑ ΛΙΜΝΩΝ-ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ-ΛΕΒΙΔΙ          ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση στις 07:30, στάση στον ΙΣΘΜΟ. Κατόπιν από ΛΕΒΙΔΙ-ΒΛΑΧΕΡΝΑ-ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ θα πάμε στην ΚΑΣΤΡΙΑ για να επισκεφθούμε το περίφημο ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΙΜΝΩΝ. Μοναδικό στο είδος του στον κόσμο με τις κλιμακωτές και σε 3 επίπεδα λίμνες. Μόνιμα γεμάτες, χειμώνα-καλοκαίρι οι 13 από αυτές. Επόμενος προορισμός μας ένα καταπράσινο χωριό του Χελμού, δίπλα στον Αοράνιο ποταμό, το ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ πνιγμένο στα πανύψηλα αιωνόβια πλατάνια, που θα μας φιλοξενήσει για το γεύμα μας (προαιρετικά). Καφές, περίπατος ή γλυκό του κουταλιού, μας περιμένει στο ΛΕΒΙΔΙ. Κατόπιν θα επιστρέψουμε στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση.
Τιμή συμμετοχής: 15 ευρώ

6/5/2018  ΚΥΡΙΑΚΗ         ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΣΟΥ          ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση στις 07:00 για ΛΑΜΙΑ, καθοδόν στάση, κατόπιν για ΤΥΜΦΡΗΣΤΟ, ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ και φθάνουμε στην ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΣΟΥ που είναι κτισμένη σε βράχο, προσκύνημα. Επιστροφή στη διασταύρωση ΜΙΚΡΟΥ-ΜΕΓΑΛΟΥ ΧΩΡΙΟΥ για φαγητό. Εν συνεχεία για ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ, στάση, ΛΑΜΙΑ στάση καθοδόν, επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 18 ευρώ 

9/5/2018 ΤΕΤΑΡΤΗ                         ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ – ΒΑΡΚΙΖΑ               ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
Αναχώρηση στις 15:30 για το « Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στο Φάληρο. Επίσκεψη, ξενάγηση στους χώρους, Κατόπιν αναχωρούμε για την ΒΑΡΚΙΖΑ, όπου έχει έκθεση λουλουδιών. Παραμονή για καφέ ή ουζάκι και βόλτες. Επιστροφή το βράδυ στην ΑΘΗΝΑ. 
Τιμή συμμετοχής: 5 ευρώ 

12/5/2018 ΣΑΒΒΑΤΟ                                    ΤΗΝΟΣ                                                         ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 06.00. Άφιξη στο λιμάνι της ΡΑΦΗΝΑΣ και επιβίβαση στο πλοίο για το  νησί της ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ, την ΤΗΝΟ. Άφιξη στο νησί στις 11.15 περίπου. Επίσκεψη στην ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ, προσκύνημα στην ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ, φαγητό και στη συνέχεια αναχώρηση για ΡΑΦΗΝΑ. 
Τιμή συμμετοχής: 55 ευρώ

12-13/5/2018                                     ΛΙΜΝΗ ΣΜΟΚΟΒΟΥ – ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ                          ΔΙΗΜΕΡΗ
12/5/2018 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:30, στάση για καφέ στο ύψος της ΛΑΜΙΑΣ και συνεχίζουμε για ΔΟΜΟΚΟ, ΚΑΡΔΙΤΣΑ άφιξη στη λίμνη ΣΜΟΚΟΒΟΥ. Θα παραμείνουμε για φαγητό και έπειτα αναχώρηση για τη λουτροπηγή του ΣΜΟΚΟΒΟΥ, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε την κλειστή πισίνα του ξενοδοχείου με τα ιαματικά νερά. Δείπνο στο ξενοδοχείο με διασκέδαση. Διανυκτέρευση. 
13/5/2018 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ με πρώτη στάση τη ΜΟΝΗ ΚΟΡΩΝΗΣ. Το μοναστήρι πήρε την ονομασία του από την τοποθεσία που βρίσκεται, σαν Κορώνα δηλαδή, αγναντεύοντας από ψηλά τον εύφορο κάμπο της Θεσσαλικής γης. Στη συνέχεια δίπλα στη λίμνη θα παραμείνουμε για φαγητό. Το απόγευμα αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση έξω από την πόλη της ΛΑΜΙΑΣ. 
Τιμή συμμετοχής:    ευρώ 
Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διανυκτέρευση σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και 1 δείπνο.

13/5/2018 ΚΥΡΙΑΚΗ                ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΜΑΧΗΣ ΓΡΑΒΙΑΣ – ΚΑΣΤΕΛΙΑ                              ΗΜΕΡΗΣΙΑ
 ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ – ΚΑΜΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ
Αναχώρηση το πρωί για Εθνική οδό ΑΘΗΝΩΝ – ΛΑΜΙΑΣ και στάση καθοδόν στο ύψος της ΘΗΒΑΣ. Άφιξη στη ΓΡΑΒΙΑ, αφού περάσουμε την ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ και την ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ για να παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις της επετείου της μάχης της ΓΡΑΒΙΑΣ. Κατόπιν συνεχίζουμε για τα ΚΑΣΤΕΛΙΑ όπου θα έχουμε το γεύμα μας, παραμονή. Το βραδάκι επιστρέφουμε στην ΑΘΗΝΑ με στάση στα ΚΑΜΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ. 
Τιμή συμμετοχής: 14 ευρώ

13/5/2018 ΚΥΡΙΑΚΗ                                   ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ - ΜΕΤΕΩΡΑ                                         ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση στις 07:00, στάση για καφέ κοντά στη ΛΑΜΙΑ και στη συνέχεια, αφού περάσουμε την ΚΑΡΔΙΤΣΑ και τα ΤΡΙΚΑΛΑ, άφιξη στα επιβλητικά σε όλο τον κόσμο ΜΕΤΕΩΡΑ. Επίσκεψη στη ΜΟΝΗ Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΤΕΩΡΟ) και στη γυναικεία ΜΟΝΗ του ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ. Συνεχίζουμε για την ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό. Το βράδυ επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ με στάσεις για καφέ. 
Τιμή συμμετοχής: 25 ευρώ

16/5/2018 ΤΕΤΑΡΤΗ                                              ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ                                     ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ – Ι. ΜΟΝΗ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ (ΚΛΕΙΔΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ)
Αναχώρηση στις 15:30 για το Μοναστήρι όπου θα παρακολουθήσουμε τον πανηγυρικό Εσπερινό. Μετά το τέλος στα ΣΚΟΥΡΤΑ, παραμονή για καφέ. Επιστροφή το βραδάκι στην ΑΘΗΝΑ. 
Τιμή συμμετοχής: 7 ευρώ

19-20/5/2018                                                          ΤΗΝΟΣ                                                           2 ΗΜΕΡΕΣ
19/5/2018 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 06:00 για το λιμάνι της ΡΑΦΗΝΑΣ, όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για το νησί της ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ την ΤΗΝΟ. Άφιξη στην ΤΗΝΟ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση. Το απόγευμα θα πάμε στην ΜΟΝΗ ΚΕΧΡΟΒΟΥΝΙΟΥ όπου μόνασε η ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ για να προσκυνήσουμε. Συνεχίζουμε για τον γύρο του νησιού και φθάνουμε στα χωριά ΒΩΛΑΞ, ΠΥΡΓΟΣ, στάση στο σπίτι του ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΧΑΛΕΠΑ και την Σχολή Καλών Τεχνών. Επιστροφή στην ΧΩΡΑ.  Διανυκτέρευση.
20/5/2018 ΚΥΡΙΑΚΗ: Το πρωί θα πάμε για εκκλησιασμό στη ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για το πρωινό μας. Χρόνος ελεύθερος μέχρι το μεσημέρι όπου θα πάρουμε το πλοίο για τη επιστροφή μας στην ΡΑΦΗΝΑ, και από εκεί στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 90 ευρώ 
Περιλαμβάνονται: Μεταφορά από / προς Ραφήνα με πούλμαν του γραφείου μας, εισιτήρια πλοίων ΡΑΦΗΝΑ-ΤΗΝΟΣ-ΡΑΦΗΝΑ, διαμονή σε δίκλινα / τρίκλινα δωμάτια με πρωινό.

19-20/5/2018                                                  ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΟΛΥΜΠΟΥ                                                2 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΛΑΣΣΟΝΑ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΩΤΙΣΣΑ – ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΜΟΝΗ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
ΠΑΛΑΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑΣ - ΡΑΨΑΝΗ
19/5/2018 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:30 για περιοχή ΛΑΜΙΑΣ στάση, στη συνέχεια μέσω ΤΥΡΝΑΒΟΥ για ΕΛΑΣΣΟΝΑ γεύμα και στη συνέχεια επίσκεψη της ιστορικής ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΩΤΙΣΣΑΣ. Κατόπιν μέσω όμορφης διαδρομής για τον ελατοσκέπαστο ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ο οποίος σε υψόμετρο 800μ. προσφέρει πανοραμική θέα του Ολύμπου. Στη συνέχεια για την περιοχή της ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ όπου και το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
20/5/2018 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για την ιστορική (16ος αι) ΜΟΝΗ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ, η οποία είναι χτισμένη σε φυσική οχυρωματική θέση και απετέλεσε σημαντικό οικονομικό και πνευματικό κέντρο κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. για τον παραδοσιακό οικισμό του ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑ στάση και από εκεί για τον κάτω ΟΛΥΜΠΟ και τη γνωστή για το καλό κρασί της ΡΑΨΑΝΗ όπου και θα γευματίσουμε. Κατόπιν επιστροφή με ενδιάμεση στάση στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής:     ευρώ
Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διανυκτέρευση σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό

20/5/2018 ΚΥΡΙΑΚΗ             ΦΤΕΡΗ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΙΣΣΑ – ΑΙΓΙΟ         ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση στις 07:30 για ΙΣΘΜΟ, στάση για καφέ και συνεχίζουμε για τα χωριά ΠΥΡΓΑΚΙ και ΦΤΕΡΗ, θέρετρα της Αιγιαλείας με μοναδική θέα στον Κορινθιακό κόλπο. Συνεχίζουμε για ΒΑΛΤΑ, ΣΠΑΡΤΙΝΟΥ και φθάνουμε στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΙΣΣΑ με την ομώνυμη εκκλησία, χτισμένη μέσα σε κορμό πλατάνου. Θα παραμείνουμε για να προσκυνήσουμε και για το μεσημεριανό μας φαγητό στην όμορφη τοποθεσία με τα πλατάνια και τις καρυδιές. Το απόγευμα θα πάμε στο χωριό ΦΤΕΡΗ για καφέ και αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση στον ΙΣΘΜΟ.
Τιμή συμμετοχής: 15 ευρώ

20/5/2018 ΚΥΡΙΑΚΗ                                  ΒΑΛΤΕΤΣΙ (ΕΟΡΤΗ) – ΤΡΙΠΟΛΗ                                ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση 07:30 για ΑΡΤΕΜΗΣΙΟ στάση και εν συνεχεία μέσω ΤΡΙΠΟΛΗΣ άφιξη στο ΒΑΛΤΕΤΣΙ όπου θα παρακολουθήσουμε την αναπαράσταση της μάχης του ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις με χορούς και κεράσματα. Κατόπιν πηγαίνουμε στην ΤΡΙΠΟΛΗ στην τοποθεσία του Αγίου Γεωργίου για το γεύμα μας. Το βραδάκι επιστρέφουμε στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις στην πλατεία της ΤΡΙΠΟΛΗΣ και τον ΙΣΘΜΟ. 
Τιμή συμμετοχής: 12 ευρώ

20/5/2018 ΚΥΡΙΑΚΗ           ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΟΡΡΕ – ΠΑΙΑΝΙΑ - ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ                    ΗΜΕΡΗΣΙΑ
          ΝΑΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ ΣΟΥΝΙΟΥ
Αναχώρηση στις 09:00 με προορισμό την Ανατολική Αττική και την Παιανία, με πρώτη επίσκεψη στο μουσείο ΒΟΡΡΕ. Το μουσείο, δημιούργημα του Ίωνος Βορρέ, είναι πολιτιστικό κοινωφελές ίδρυμα, που έχει κληροδοτηθεί στο ελληνικό κράτος. Αποσκοπεί στην διάσωση και την διάδοση της ελληνικής καλλιτεχνικής παράδοσης, στην προβολή της σύγχρονης ελληνικής τέχνης σε παγκόσμια κλίμακα και στην πνευματική καλλιέργεια του κοινού. Κατόπιν θα γευματίσουμε σε ταβέρνα της περιοχής. Μετά το γεύμα μας συνεχίζουμε για την χερσόνησο της Λαυρεωτικής, η οποία ήταν πολύ γνωστή από την αρχαιότητα, ιδιαίτερα για τα πολύτιμα ορυκτά της επί των οποίων στηρίχτηκε και αναπτύχθηκε οικονομικά η αρχαία Αθήνα, δημιουργώντας τον εθνικό της στόλο με τον οποίο και κυριάρχησε στη συνέχεια στο Αιγαίο. Καταλήγουμε στο ΣΟΥΝΙΟ, ακρωτήρι στο νότιο άκρο της Αττικής, τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Θα επισκεφθούμε τον ΙΕΡΟ ΝΑΟ του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, δωρικού ρυθμού, από μάρμαρο Αγριλέζας και χωρίς εσωτερική κιονοστοιχία, ανοικοδομήθηκε τη δεκαετία 450-440 π.Χ. και έφερε γλυπτό διάκοσμο από παριανό μάρμαρο. Επιστροφή το απόγευμα στα ίδια σημεία που επιβιβαστήκαμε. 
Τιμή συμμετοχής: 10 ευρώ

24/5/2018 ΤΕΤΑΡΤΗ     ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΙΝΟΣ (εορτή) - ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ         ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
Αναχώρηση στις 15:30 για το Μοναστήρι του ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ του ΜΑΚΡΙΝΟΥ, όπου είναι η εορτή του, προσκύνημα, Εσπερινός. . Επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ με στάση στο ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ 
Τιμή συμμετοχής: 7 ευρώ

 


      ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

25-28/5/2018                              ΚΑΒΑΛΑ – ΘΑΣΟΣ – ΞΑΝΘΗ - ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ                          4 ΗΜΕΡΕΣ
25/5/2018 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Αναχώρηση στις 07:00 για ΛΑΜΙΑ με μια ενδιάμεση στάση καθοδόν. Κατόπιν για ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ μπάνιο, γεύμα. Εν συνεχεία για ΘΕΣ/ΝΙΚΗ, ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ στάση, ΚΑΒΑΛΑ τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βραδάκι προαιρετική βόλτα στην παλιά πόλη. Διανυκτέρευση. 
26/5/2018 ΣΑΒΒΑΤΟ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΚΕΡΑΜΩΤΗ, επιβίβαση στο φεριμπότ και μετάβαση στη ΘΑΣΟ. Άφιξη στο καταπράσινο νησί και αναχώρηση για τον γύρο του νησιού. Πρώτη στάση το Μοναστήρι Αρχάγγελος, επίσκεψη. Κατόπιν,  περνώντας τον ΠΡΙΝΟ συνεχίζουμε για ΛΙΜΕΝΑΡΙΑ παραμονή στην παραλιακή κωμόπολη για μπάνιο και γεύμα. Επόμενος σταθμός μας η ΠΑΝΑΓΙΑ (παλιά πρωτεύουσα του νησιού) όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία της ΠΑΝΑΓΙΑΣ. Επιστροφή στη ΘΑΣΟ παραμονή και έπειτα επιβίβαση στο φερυ και μετάβαση στην ΚΕΡΑΜΩΤΗ. Εν συνεχεία για ΚΑΒΑΛΑ. Διανυκτέρευση. 
27/5/2018 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για την ΞΑΝΘΗ όπου θα επισκεφθούμε την Μονή της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΑΡΧΑΓΓΕΛΙΩΤΙΣΣΑΣ. Συνεχίζουμε για  επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο της ΞΑΝΘΗΣ (έξοδα ατομικά) και περιήγηση στη παλιά πόλη. Εν συνεχεία για τον Υδροβιότοπο της ΛΙΜΝΗΣ ΒΙΣΤΟΝΙΔΑΣ όπου στο περιβαλλοντικό κέντρο της θα παρακολουθήσουμε βίντεο και ακολούθως ξενάγηση στην λιμνοθάλασσα του ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΥΣ και επίσκεψη στην ΜΟΝΗ του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ. Κατόπιν για την χρυσαφένια αμμώδη παραλία του ΜΥΡΩΔΑΤΟΥ, παραμονή, μπάνιο, γεύμα. Επιστροφή στην ΚΑΒΑΛΑ. Διανυκτέρευση.
28/5/2018 ΔΕΥΤΕΡΑ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΘΕΣ/ΝΙΚΗ όπου θα έχουμε περιήγηση της πόλης και επίσκεψη – προσκύνημα στον πολιούχο ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ. Συνεχίζουμε για ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ, παραμονή, γεύμα. Εν συνεχεία για ΛΑΜΙΑ στάση καθοδόν, άφιξη στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής:      ευρώ
Περιλαμβάνονται: μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διανυκτερεύσεις σε δίκλινα/τρίκλινα δωμάτια, τα πρωινά και εισιτήρια φερυ μποτ για την ΘΑΣΟ.

26-28/5/2015                                                  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ – ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ                                             3 ΗΜΕΡΕΣ
26/5/2018 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:30 για ΛΑΜΙΑ, στην Εθνική Οδό στάση, ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ στην Εθνική Οδό γεύμα και από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ άφιξη στην ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ και στάση στην ΠΟΤΙΔΑΙΑ για καφέ. Το βραδάκι άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.
27/5/2018 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ από όπου θα πάρουμε το καραβάκι για να κάνουμε την κρουαζιέρα στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ. Το απογευματάκι επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας αφού κάνουμε μια στάση στο Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ για καφέ. Δείπνο, διανυκτέρευση.
28/5/2018 ΔΕΥΤΕΡΑ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για την ΣΟΥΡΩΤΗ για το Μοναστήρι του ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ όπου βρίσκεται ο τάφος του ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ,  προσκύνημα και εν συνεχεία για ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στάση, ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ, στην εθνική οδό  γεύμα, ΤΕΜΠΗ, ΛΑΜΙΑ στην Εθνική Οδό στάση, ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής:       ευρώ 
Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια, 2 πρωινά, 2 δείπνα και η κρουαζιέρα στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

26-28/5/2018                                            ΠΑΞΟΙ – ΠΑΡΓΑ – ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ                                        3 ΗΜΕΡΕΣ
26/5/2018 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:30 από το γραφείο μας  για ΑΚΡΑΤΑ στην ΕΟ στάση, γέφυρα ΡΙΟΥ, ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ γεύμα και συνεχίζουμε για ΑΡΤΑ επίσκεψη στο ιστορικό γεφύρι της πόλης χτισμένο σε όμορφη τοποθεσία δίπλα στον ποταμό ΑΡΑΧΘΟ. Στη συνέχεια για παραλία ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑΣ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας το οποίο βρίσκεται δίπλα στην όμορφη παραλία της περιοχής. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
27/5/2018 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΠΑΡΓΑ επιβίβαση στο βενζινόπλοιο και μετάβαση στο όμορφο νησάκι του ΙΟΝΙΟΥ, τους ΠΑΞΟΥΣ. Νησί με πλούσια βλάστηση και δαντελωτές ακρογιαλιές, παραμονή για μπάνιο και γεύμα. Αργά το απόγευμα  επιστροφή στην ΠΑΡΓΑ, παραμονή στην γραφική πόλη με το νησιώτικο χρώμα και τις ξεχωριστές φυσικές ομορφιές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
28/5/2018 ΔΕΥΤΕΡΑ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΣΥΒΟΤΑ, παραμονή στη παραλιακή πολιτεία και συνεχίζουμε για ΑΜΜΟΥΔΙΑ. Προαιρετική  επιβίβαση σε και μικρή πορεία στο ποταμό Αχέροντα . Έπειτα χρόνος για γεύμα. Εν συνεχεία για ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ στάση, γέφυρα ΡΙΟΥ, ΑΚΡΑΤΑ στην Εθνική Οδό στάση, και από εκεί επιστροφή σε ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑ.
Τιμή συμμετοχής:        ευρώ
Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια, 2 πρωινά μπουφέ, 2 δείπνα και τα εισιτήρια για τους ΠΑΞΟΥΣ.

26-28/5/2018                                                                                                                                              3 ΗΜΕΡΕΣ
ΠΙΝΔΟΣ – ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ – ΣΑΜΑΡΙΝΑ – ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΗΛΙΑΣ
26/5/2018 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση νωρίς το πρωί. Άφιξη στην ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ με ενδιάμεση στάση. Παραμονή για γεύμα υπό τη σκιά των ΜΕΤΕΩΡΩΝ. Συνεχίζουμε για τα ΓΡΕΒΕΝΑ. Κατά τη διαδρομή θα επισκεφθούμε τη ΔΕΣΚΑΤΗ, βλέπουμε την πλατεία του Αγ. Κωνσταντίνου και ανηφορίζουμε μέσα από καταπράσινη πλαγιά, εδώ απολαμβάνουμε την οργιαστική φύση. Συνεχίζουμε προς ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ, τη γέφυρα του ΒΕΝΕΤΙΚΟΥ ποταμού, όπου η φύση έχει μεγαλουργήσει και φθάνουμε στα ΓΡΕΒΕΝΑ. Όμως αφήνουμε την πρωτεύουσα του νομού και προχωρούμε ακόμα πιο ορεινά για να διανυκτερεύσουμε σε ένα από τα πιο χαρισματικά βλαχοχώρια της ΠΙΝΔΟΥ. Διανυκτέρευση. 
27/5/2018 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε για μια ακόμη εμπειρία. Περνάμε από τα χωριά ΠΟΛΥΝΕΡΙ, ΑΛΑΤΟΠΕΤΡΑ, ΑΕΤΙΑ, ΦΙΛΙΠΠΑΙΟΙ και καταλήγουμε στο ύψωμα της ΑΝΙΤΣΑΣ. Βρισκόμαστε στην ΠΙΝΔΟ και δεν θα παραλείψουμε ένα «προσκύνημα» σε αυτόν τον τόπο. Σε σχήμα μεγάλου κράνους κτίστηκε το οστεοφυλάκιο, για να φυλάσσει τα οστά των πεσόντων του 1940. Είναι ένα σύμπλεγμα μνημείων όπου δεσπόζει ένας λευκός σταυρός. Ας μην ξεχνάμε ότι σε αυτές τις ειδυλλιακές πλαγιές, τον Νοέμβριο του 1940 έγιναν ορισμένες από τις φονικότερες μάχες του Ελληνο–Ιταλικού Πολέμου. Φεύγοντας από το μνημείο, φτάνουμε στην ιστορική ΣΑΜΑΡΙΝΑ. Είναι το μεγαλύτερο βλαχοχώρι σε υψόμετρο 1.450μ., στις πλαγιές του ΣΜΟΛΙΚΑ. Σημαντικό μνημείο στο χωριό είναι ο Ναός της Παναγίας, που οι κάτοικοι ονομάζουν ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ. Έχει κοινό προαύλιο χώρο με το πέτρινο σχολείο του χωριού, που λειτουργούσε στο παρελθόν. Σε αυτόν το χώρο γίνεται το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ στις 15 Αυγούστου. Στην πλατεία του χωριού με τον μεγάλο πλάτανο θα έχουμε παραμονή για γεύμα. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στο χιονοδρομικό κέντρο της ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ, μεταξύ ουρανού και βουνοκορφών, στάση για περπάτημα. Κατόπιν στο χωριό ΣΜΙΞΗ θα πάρουμε τον καφέ μας. Είναι από τα πρώτα χωριά που αναπτύχθηκαν τουριστικά στην περιοχή, λόγω του χιονοδρομικού. Περιήγηση στο χωριό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
28/5/2018 ΔΕΥΤΕΡΑ: Πρωινό. Η σημερινή μέρα περιλαμβάνει επισκέψεις στα περίφημα πέτρινα γεφύρια των Γρεβενών. Περνώντας από μια πολύ όμορφη διαδρομή θα θαυμάσουμε και θα φωτογραφίσουμε αρχικά το δίτοξο γεφύρι του ΖΙΑΚΑ με 41μ. μήκος και 3μ. πλάτος δίπλα από τη νέα γέφυρα που οδηγεί στο ομώνυμο χωριό στον ποταμό ΒΕΛΟΝΙΑ και από εκεί για το πιο εντυπωσιακό γεφύρι της Μακεδονίας αυτό του ΤΡΙΚΩΜΟΥ (ΑΖΙΖ ΑΓΑ) με 70 μ. μήκος και 15μ. πλάτος, ένα πολύ δύσκολο τεχνικό έργο για την εποχή το οποίο εξυπηρετούσε τα καραβάνια των ταξιδιωτών. Κατόπιν για περιοχή ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ, όπου και η παραμονή μας για γεύμα και μέσω ΔΟΜΟΚΟΥ για ΛΑΜΙΑ (ΕΟ) στάση και από εκεί για ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής:      ευρώ  
Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διανυκτέρευση σε δίκλινα/τρίκλινα δωμάτια με πρωινό.

26-28/5/2018                    ΠΑΛΙΟΣ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – ΑΓΡΑΣ – ΕΔΕΣΣΑ-ΑΡΙΔΑΙΑ                  3 ΗΜΕΡΕΣ
ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ – ΜΟΝΗ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ – ΒΕΡΓΙΝΑ
26/5/2018 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:30 για ΛΑΡΙΣΑ – ΕΔΕΣΣΑ – ΠΑΛΙΟΣ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ με ενδιάμεσες στάσεις. Τακτοποίηση στο ωραιότατο ξενοδοχείο DOMOTEL NEVE 4*. Πρώτη γνωριμία με το παραδοσιακό χωριό, κτισμένο στις πλαγιές του όρους ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ και κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο. Το χωριό είναι από τα πιο παραδοσιακά της πατρίδας μας. Περίπατος στα πέτρινα δρομάκια για να χαρούμε την αρχιτεκτονική των σπιτιών και μαγαζιών με το συνδυασμό πέτρας και ξύλου. Δείπνο στο ξενοδοχείο. 
27/5/2018 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ στους πρόποδες του όρους ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ, στις όχθες του θερμοπόταμου που διασχίζει την περιοχή. Ελεύθερος χρόνος για όσους επιθυμούν ώστε να γευθούν τις ευεργετικές, θεραπευτικές και χαλαρωτικές ιδιότητες που προσφέρουν τα ιαματικά και θερμά νερά, τα οποία αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από τα βουνά όπου δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο βουνού και δάσους και έχουν σταθερή θερμοκρασία 37 βαθμών. Συνεχίζουμε για την ΕΔΕΣΣΑ για να παρακολουθήσουμε τις εορταστικές εκδηλώσεις  (Ανθεστήρια). Στις 15:00  παρακολούθηση της μεγάλης παρέλασης στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης με άρματα και ομάδες νέων ντυμένοι με τα χρώματα της Άνοιξης. Στη συνέχεια ακολουθούν μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση. 
28/5/2018 ΔΕΥΤΕΡΑ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΒΕΡΟΙΑ – ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ. Το μοναστήρι είναι κτισμένο σε ωραιότατη τοποθεσία που προσφέρει φανταστική θέα σε ένα στενό πέρασμα (φαράγγι) του ποταμού Αλιάκμονα. Συνεχίζουμε για τη ΒΕΡΓΙΝΑ. Επίσκεψη με ξεναγό στους Τάφους και τα μοναδικά ευρήματα των ανασκαφών που παρουσιάζονται θαυμάσια κάτω από τα ειδικά στέγαστρα. Αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση για το γεύμα. 
Τιμή συμμετοχής:          ευρώ 
Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια, 2 πρωινά, 2 δείπνα.

26-27/5/2018                                  ΠΥΛΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΜΕΘΩΝΗ                                 2 ΗΜΕΡΕΣ 26/5/2018 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:30 και αφού κάνουμε μια στάση μετά την σήραγγα ΑΡΤΕΜΗΣΙΟΥ από ΤΡΙΠΟΛΗ - ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ φθάνουμε στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Θα επισκεφθούμε την πόλη, τον μεγαλοπρεπή ναό της Υπαπαντής του 19ου αιώνα και την Μονή Καλογραιών και θα γευματίσουμε. Στην συνέχεια μας περιμένει η ΜΕΘΩΝΗ με την θαυμάσια παραλία των 3 χιλιομέτρων και το επιβλητικό κάστρο της. Το απόγευμα θα φθάσουμε στο ξενοδοχείο μας στην ΠΥΛΟ, πατρίδα του OΜΗΡΙΚΟΥ ΝΕΣΤΟΡΑ. Ο κόλπος του ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ και το κάστρο της δίνουν ξεχωριστό χρώμα. Διανυκτέρευση.
27/5/2018 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε το ΝΙΟΚΑΣΤΡΟ (το κάστρο της ΠΥΛΟΥ). Εκτός από την μαγευτική θέα σε όλο τον κόλπο, θα θαυμάσουμε την Ακρόπολη, το οχυρωματικό του περιβάλλον, την εκκλησία του Σωτήρα εντός των τειχών, τα πρώην κελιά της φυλακής που σήμερα είναι γραφεία και την κεντρική πυριτιδαποθήκη που έχει γίνει αίθουσα συνεδρίων-εκθέσεων. Στη συνέχεια στη ΧΩΡΑ ΤΡΙΦΥΛΛΙΑΣ θα επισκεφθούμε τα μεγαλοπρεπή πλούσια Ανάκτορα του ΝΕΣΤΟΡΑ ενώ θα επισκεφθούμε και το ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ με ευρήματα Μυκηναϊκής εποχής και τα αγγεία όλων των εποχών. Θα πιούμε τον καφέ  μας στην παραλιακή ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ και το γραφικό ΚΑΤΑΚΟΛΟ θα γευματίσουμε. Θα επιστρέψουμε από ΠΑΤΡΑ με στάση για καφέ ή προσκύνημα στον πολιούχο ΑΓΙΟ ΑΝΔΡΕΑ. Μετά από μια τελευταία στάση στον ΙΣΘΜΟ θα καταλήξουμε στα γραφεία μας στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής:     ευρώ 
Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, μια διανυκτέρευση σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό

27/5/2018 ΚΥΡΙΑΚΗ                ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΣΟΣ (ΕΟΡΤΗ) – ΠΗΛΙ               ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση στις 07:30 για ΧΑΛΚΙΔΑ, στάση. Στην συνέχεια για το χωριό ΠΡΟΚΟΠΙ όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία του ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΩΣΣΟΥ και θα προσκυνήσουμε το σκήνωμά του. Κατόπιν για ΠΗΛΙ, παραμονή, γεύμα. Επιστροφή για ΑΡΤΑΚΗ, στάση. ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 13 ευρώ

 

 

Πίσω