ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018
banner imagebanner image
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

3-4/11/2018                                                           ΤΗΝΟΣ                                              2 ΗΜΕΡΕΣ
3/11/2018 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 06:00 για το λιμάνι της ΡΑΦΗΝΑΣ, όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για το νησί της ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ την ΤΗΝΟ. Άφιξη στην ΤΗΝΟ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση. Το απόγευμα θα πάμε στην ΜΟΝΗ ΚΕΧΡΟΒΟΥΝΙΟΥ όπου μόνασε η ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ για να προσκυνήσουμε. Συνεχίζουμε για τον γύρο του νησιού και φθάνουμε στα χωριά ΒΩΛΑΞ, ΠΥΡΓΟΣ, στάση στο σπίτι του ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΧΑΛΕΠΑ και την Σχολή Καλών Τεχνών. Επιστροφή στην ΧΩΡΑ.  Διανυκτέρευση.
4/11/2018 ΚΥΡΙΑΚΗ: Το πρωί θα πάμε για εκκλησιασμό στη ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για το πρωινό μας. Χρόνος ελεύθερος μέχρι το μεσημέρι όπου θα πάρουμε το πλοίο για τη επιστροφή μας στην ΡΑΦΗΝΑ, και από εκεί στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 90 ευρώ 
Περιλαμβάνονται: Μεταφορά από / προς Ραφήνα με πούλμαν του γραφείου μας, εισιτήρια πλοίων ΡΑΦΗΝΑ-ΤΗΝΟΣ-ΡΑΦΗΝΑ, διαμονή σε δίκλινα / τρίκλινα δωμάτια με πρωινό.

3/11/2018 ΣΑΒΒΑΤΟ                                              ΤΗΝΟΣ                                                       ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 06:00. Άφιξη στο λιμάνι της ΡΑΦΗΝΑΣ και επιβίβαση στο πλοίο για το  νησί της ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ, την ΤΗΝΟ. Άφιξη στο νησί στις 11.15 περίπου. Επίσκεψη στην ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ, προσκύνημα στην ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ, φαγητό και στη συνέχεια αναχώρηση για ΡΑΦΗΝΑ. 
Τιμή συμμετοχής: 55 ευρώ

4/11/2018 ΚΥΡΙΑΚΗ                                                ΠΡΟΣΦΟΡΑ!!!                                                    ΗΜΕΡΗΣΙΑ
ΚΡΑΝΙΔΙ (ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΙΑΣ) – ΚΟΙΛΑΔΑ - ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ
Αναχώρηση στις 08:00 για τον ΙΣΘΜΟ στάση. Εν συνεχεία για το ΚΡΑΝΙΔΙ για να παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις της «ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ» με πολλές εκπλήξεις και ποικιλία τοπικών εδεσμάτων με βάση το ελαιόλαδο, που είναι παρασκευασμένα με μεράκι από γυναίκες του ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ αλλά και από επαγγελματίες από όλο τον δήμο. Επιστροφή το βραδάκι στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση στην ΚΟΙΛΑΔΑ (γραφικό ψαροχώρι – πιθανό γεύμα) και στην ΕΠΙΔΑΥΡΟ για καφέ. Σας περιμένουμε όλους να γευτείτε τα τοπικά προϊόντα και να απολαύσετε τις ομορφιές του τόπου μας.
Τιμή συμμετοχής: 14 ευρώ

4/11/2018 ΚΥΡΙΑΚΗ                                                                                                                                ΗΜΕΡΗΣΙΑ
ΝΕΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΗΒΑΣ – ΑΛΙΑΡΤΟΣ
Αναχώρηση στις 08:00 για την ΘΗΒΑ. Επίσκεψη στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών (δωρεάν τα εισιτήρια), που στεγάζει πλήθος αντικειμένων, αντιπροσωπευτικών των χιλιετιών της συνεχούς ανθρώπινης δραστηριότητας στη Βοιωτία. Υπάρχουν σπάνιες συλλογές και μοναδικές στο είδος τους. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ, όπου βρίσκεται ο τάφος του Λουκά του Ευαγγελιστού, που έζησε στην ΘΗΒΑ τον 1ο μ.Χ. αιώνα. Συνεχίζουμε για την ΑΛΙΑΡΤΟ παραμονή για γεύμα. Το βραδάκι επιστρέφουμε στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση για καφέ. 
Τιμή συμμετοχής: 12 ευρώ

4/11/2018 ΚΥΡΙΑΚΗ                                                                                                                   ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ (ΣΚΟΥΡΤΑ) – ΜΟΝΗ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ (ΚΛΕΙΔΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ)
Αναχώρηση στις 12:00 για τα ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ στάση, παραμονή, φαγητό. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ της ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ για προσκύνημα και καφεδάκι. Επιστροφή το βράδυ στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 8 ευρώ

8/11/2017 ΠΕΜΠΤΗ                       ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ (ΕΟΡΤΗ) – ΛΑΥΡΙΟ                      ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
Αναχώρηση στις 15:00 για την εκκλησία του ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ, προσκύνημα και παρακολούθηση του Εσπερινού. Συνεχίζουμε για το ΛΑΥΡΙΟ, όπου θα κάνουμε στάση για καφέ. Επιστροφή το βράδυ στην ΑΘΗΝΑ. 
Τιμή συμμετοχής: 7 ευρώ

9/11/2018 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                      ΑΙΓΙΝΑ (ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ) ΕΟΡΤΗ                          ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση στις 07:30 για Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για ΑΙΓΙΝΑ. Προσκύνημα στην εκκλησία του ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ, παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας, και στη συνέχεια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της ΑΦΑΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ και κατόπιν στην ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ για φαγητό. Το απόγευμα αναχώρηση για την πόλη της ΑΙΓΙΝΑΣ, όπου θα παραμείνουμε μέχρι τον απόπλου για τον ΠΕΙΡΑΙΑ. Επιστροφή το βραδάκι στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 28 ευρώ

10-11/11/2018                                                                                                                                             2 ΗΜΕΡΕΣ
ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ) – ΣΟΥΡΩΤΗ
ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ
10/11/2018 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:30 για ΛΑΜΙΑ, στάση. Συνεχίζουμε για ΣΤΥΛΙΔΑ, ΤΕΜΠΗ  και ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ, το πανέμορφο παραδοσιακό χωριό στον ΚΙΣΣΑΒΟ, όπου θα κάνουνε στάση για γεύμα. Συνεχίζουμε για τη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, τη «νύμφη του ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ», τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε ταβέρνα στα ΛΑΔΑΔΙΚΑ ή στα ΚΑΣΤΡΑ.
11/11/2018 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για τη ΣΟΥΡΩΤΗ, όπου βρίσκεται το ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ του ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟΥ, επίσκεψη και προσκύνημα στον τάφο του Γέροντα. Κατόπιν αναχωρούμε για ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, επίσκεψη στην Έκθεση Τουρισμού ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, στον ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, τον ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ, παραμονή. Επιστροφή για ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ, στάση, γεύμα,  ΛΑΜΙΑ, στάση, ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 70 ευρώ  
Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό.

11/11/2018 ΚΥΡΙΑΚΗ                   ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΜΠΡΑΛΟ                                  ΗΜΕΡΗΣΙΑ
ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ – ΜΠΡΑΛΟΣ – ΛΕΙΒΑΔΙΑ
Αναχώρηση στις 07:30  για τις ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. Στάση για καφέ στη ΘΗΒΑ, στην Εθνική Οδό, άφιξη στο Kέντρο Iστορικής Eνημέρωσης Θερμοπυλών, που διαθέτει οπτικοακουστικά μέσα γύρω από τα ιστορικά γεγονότα της περιοχής (έξοδα ατομικά). Το καινοτομικό αυτό μουσείο βρίσκεται δίπλα στο μνημείο του ΛΕΩΝΙΔΑ και εγκαινιάστηκε το 2010. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το χωριό ΜΠΡΑΛΟ, όπου θα παρακολουθήσουμε τη γιορτή του τσίπουρου. Γλέντι, κεράσματα, χορός. Το απογευματάκι αναχωρούμε για τη ΛΕΙΒΑΔΙΑ, όπου θα έχουμε στάση στις πηγές της ΚΡΥΑΣ. 
Τιμή συμμετοχής: 16 ευρώ 

11/11/2018 ΚΥΡΙΑΚΗ                         ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ – ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ – ΒΥΤΙΝΑ                  ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση στις 07:30 το πρωί από ΑΘΗΝΑ για να ακολουθήσουμε το δρόμο προς την ΤΡΙΠΟΛΗ. Στάση στο ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ και συνεχίζουμε για μια πολύ παράξενη εκκλησία φτιαγμένη σε στυλ Αρχαιοελληνικού ρυθμού, είναι ο ναός της ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ που αξίζει κάποιος να τον επισκεφτεί και βρίσκεται δίπλα από τα αρχαία της ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ. Οι κολόνες αλλά και όλα μέσα και έξω από τον Ναό είναι εμπνευσμένα από την αρχαιότητα, ενώ αυτό που εντυπωσιάζει είναι η λιτότητα της εκκλησίας. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας και πάμε στο ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ, ένα όμορφο ορεινό χωριό χτισμένο αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 1150 μέτρων μέσα στις καρυδιές και στα έλατα. Το απόγευμα στη ΒΥΤΙΝΑ θα παραμείνουμε για τον καφέ μας και αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 15 ευρώ 

14/11/2018 ΤΕΤΑΡΤΗ                                    ΜΟΝΗ ΚΛΕΙΣΤΩΝ – ΧΑΣΙΑ                        ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
Αναχώρηση στις 15:30 για την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών που βρίσκεται στη νότια είσοδο του φαραγγιού της ΓΚΟΥΡΑΣ, προσκύνημα. Κατόπιν αναχωρούμε για την ΧΑΣΙΑ όπου θα παραμείνουμε για φαγητό ή λουκουμάδες. Επιστροφή το βραδάκι στην ΑΘΗΝΑ. 
Τιμή συμμετοχής: 6 ευρώ 

17-18/11/2018                              ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ                                 2 ΗΜΕΡΕΣ
ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ – ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ - ΒΟΥΤΥΡΟ
17/11/2018 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:30 για ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ με ενδιάμεση στάση κοντά στη ΛΑΜΙΑ για καφέ. Ακολούθως, αφού περάσουμε ΛΑΜΙΑ – ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ φτάνουμε στον ΤΥΜΦΡΗΣΤΟ και στο ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ, συνεχίζουμε για τους ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ, ένα από τα γραφικότερα χωριά. Ως γνωστό το χωριό αυτό κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής ήταν έδρα της ελεύθερης κυβέρνησης του Βουνού, πιθανό γεύμα στην περιοχή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
18/11/2018 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε μέσω της υπέροχης καταπράσινης διαδρομής για την γραφική κοιλάδα του ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΩΤΗ – ΤΟ ΓΑΥΡΟ – ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΚΛΕΙΔΙ, στάση στη θέση «ΤΥΠΩΜΑ» ή «ΠΑΤΗΜΑΤΑ» όπου σύμφωνα με την παράδοση βρίσκονται τα ΠΑΤΗΜΑΤΑ της εικόνας της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑΣ και αρκετά ψηλότερα η ΔΡΑΚΟΤΡΥΠΑ, που δημιούργησε στο πέρασμά της πηγαίνοντας στο χώρο όπου την βρήκαν – τη γέφυρα ΔΙΠΟΤΑΜΟΥ και τη σπουδαία μονή της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑΣ, χτισμένη σε απόκρημνο βράχο. Σχετική παραμονή για ευλαβικό προσκύνημα στη θαυματουργή εικόνα της που βρίσκεται σε κρύπτη – Παρεκκλήσι μέσα στο καθολικό της μονής, επίσκεψη στην αίθουσα πολύτιμων κειμηλίων με χρυσοκεντήματα, χειρόγραφους κώδικες, καθώς και προσωπικά αντικείμενα του Γ. Καραϊσκάκη. Κατόπιν αναχώρηση για το ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια στάση στη διασταύρωση ΝΕΟΥ ΜΙΚΡΟΥ και ΜΕΓΑΛΟΥ ΧΩΡΙΟΥ όπου θα γευματίσουμε. Επόμενη στάση στο ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ για καφέ και στη συνέχεια στον ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ για να αγοράσουμε ντόπιο κρέας. Επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις.
Τιμή συμμετοχής: 60 ευρώ
Περιλαμβάνονται: μεταφορά με πολυτελές πούλμαν, διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 3* με πρωινό, οι περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

18/11/2018 ΚΥΡΙΑΚΗ                               ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΟΡΡΕ - ΛΟΥΤΣΑ                                        ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση στις 10:00 από το γραφείο μας για την ΠΑΙΑΝΙΑ, όπου βρίσκεται το ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΟΡΡΕ, το περίφημο πολιτιστικό ίδρυμα που ιδρύθηκε το 1983 με σκοπό την ανάδειξη της ελληνικής τέχνης και του πολιτισμού. Το Ίδρυμα, που βρίσκεται σε έκταση μεγαλύτερη από 18 στρέμματα, περιλαμβάνει το Μουσείο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης και το Λαογραφικό Μουσείο, τα οποία μαζί καλύπτουν τουλάχιστον 2.500 χρόνια ελληνικής ιστορίας. Μετά την επίσκεψή μας στο μουσείο θα μεταβούμε στην Παραλία της ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ για το μεσημεριανό μας γεύμα με ζωντανή μουσική και χορό. 
Τιμή συμμετοχής: 10 ευρώ

18/11/2018 ΚΥΡΙΑΚΗ                                                                                                                             ΗΜΕΡΗΣΙΑ
          ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΙΤΣΙ – ΜΥΚΗΝΕΣ – ΑΡΓΟΣ – ΜΟΝΗ ΜΠΟΡΣΙΩΝ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ
Αναχώρηση στις 07:30 το πρωί για ΙΣΘΜΟ στάση και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε πρώτα την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΜΠΟΡΣΙΩΝ (παλιό μοναστήρι κτισμένο πριν την άλωση της Κων / λεως). Κατόπιν στις ΜΥΚΗΝΕΣ θα έχουμε επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο. Θα περάσουμε από το γραφικό ΑΡΓΟΣ μέχρι να φτάσουμε στο ορεινό και πανέμορφο χωριό ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΙΤΣΙ. Γραφικό χωριό της ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ και ένα από τα ομορφότερα και πιο ξακουστά της χώρας μας. Είναι χτισμένο αμφιθεατρικά στο όρος ΑΡΤΕΜΗΣΙΟ και διαθέτει πλούσια αρχιτεκτονική και αισθητική. Θα γευματίσουμε στο χωριό σε ένα από τα παραδοσιακά ταβερνάκια του. Το απόγευμα επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση.
Τιμή συμμετοχής: 13 ευρώ 

21/11/2018 ΤΕΤΑΡΤΗ                    ΕΙΣΟΔΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (ΕΟΡΤΗ) – ΩΡΩΠΟΣ             ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
Αναχώρηση στις 15:30 για το Μοναστήρι ΕΙΣΟΔΙΑ της ΘΕΟΤΟΚΟΥ, επίσκεψη, προσκύνημα, Εσπερινός. Συνεχίζουμε για  ΩΡΩΠΟ, παραμονή, φαγητό ή καφέ. Επιστροφή το βραδάκι στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 7 ευρώ 

24-25/11/2018                                   ΓΥΡΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΟΣ – ΘΕΡΜΟ                              2 ΗΜΕΡΕΣ
                                           ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΜΟΝΗ ΒΑΡΝΑΚΟΒΗΣ
24/11/2018 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση 7.30 π.μ. και με στάση στην ΑΚΡΑΤΑ, περνώντας από την καλωδιωτή γέφυρα ΡΙΟΥ – ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ ξεκινάμε μετά το ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ το γύρο της λίμνης ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ με πρώτο χωριό το ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ. Συνεχίζουμε για διάφορα χωριά όπως το ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ – ΓΑΒΑΛΟΥ – και καταλήγουμε στο ΘΕΡΜΟ, επίσκεψη στην Ιερά Μονή Κοσμά του Αιτωλού. Στάση για φαγητό. Συνεχίζουμε για το ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ της ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ και επίσκεψη στο «ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» με τα κέρινα ομοιώματα. Από το ΘΕΡΜΟ κατευθυνόμαστε προς την ΝΑΥΠΑΚΤΟ όπου θα έχουμε τη διανυκτέρευσή μας. 
25/11/2018 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά τα πρωινό μας θα επισκεφθούμε το περίφημο ΚΑΣΤΡΟ στη θέση της ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ, το σπίτι (ΜΟΥΣΕΙΟ) του ΜΠΟΤΣΑΡΗ και συνεχίζουμε για ένα προσκύνημα στην ΜΟΝΗ ΒΑΡΝΑΚΟΒΑΣ. Το ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ κτίστηκε τον 11ο αιώνα. Μετά το προσκύνημα κατεβαίνουμε στην ΝΑΥΠΑΚΤΟ για φαγητό. Επιστρέφουμε στην ΑΘΗΝΑ αφού περάσουμε την γέφυρα ΡΙΟΥ – ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ και κάνουμε στάση στον ΙΣΘΜΟ. 
Τιμή συμμετοχής: 65 ευρώ 
Περιλαμβάνονται: η διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο σε 2κλινα ή 3κλινα δωμάτια με μπάνιο, το πρωινό, οι περιηγήσεις και οι εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
25/11/2018 ΚΥΡΙΑΚΗ                                                                                                                              ΗΜΕΡΗΣΙΑ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΤΡΑΓΑΝΑ – ΘΕΟΛΟΓΟΣ
Αναχώρηση στις 07:30 για τη ΘΗΒΑ, στάση στην Εθνική Οδό, και στη συνέχεια για την περιοχή της ΤΡΑΓΑΝΑΣ, όπου βρίσκεται ο ναός της ΑΓ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Ο ναός, που είναι ιδιοκτησία της Ιεράς Μονής του ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟΥ ΣΙΝΑ, φιλοξενεί  λείψανα της Αγίας Αικατερίνης, που θα έχουμε την ευκαιρία να προσκυνήσουμε. Συνεχίζουμε για  την παραλία του ΘΕΟΛΟΓΟΥ για φαγητό και περίπατο. Επιστροφή το βραδάκι στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση για καφέ. 
Τιμή συμμετοχής: 14 ευρώ 

25/11/2018 ΚΥΡΙΑΚΗ                                                                                                                             ΗΜΕΡΗΣΙΑ
ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ (ΤΥΜΒΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ)
ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ
Αναχώρηση στις 09:00 για το ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ και το Μεσοελλαδικό Νεκροταφείο Μαραθώνος στη θέση ΒΡΑΝΑΣ. Σύντομη περιήγηση στο χώρο. Ακολουθεί ολιγόλεπτη στάση στο Πρωτοελλαδικό Νεκροταφείο. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στο Μουσείο Μαραθώνιου Δρόμου όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το αυθεντικό μετάλλιο του ΣΠΥΡΟΥ ΛΟΥΗ. Κατόπιν θα επισκεφθούμε τον ΤΥΜΒΟ των ΑΘΗΝΑΙΩΝ όπου τάφηκαν τιμητικά μετά την ΝΙΚΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ στη Μάχη του ΜΑΡΑΘΩΝΑ το 490 π.Χ. οι 192 νεκροί. Το μεσημέρι θα έχουμε στον ΜΑΡΑΘΩΝΑ το γεύμα μας. Το απογευματάκι επιστρέφουμε στην ΑΘΗΝΑ με στάση, προσκύνημα στον ΟΣΙΟ ΕΦΡΑΙΜ. 
Τιμή συμμετοχής: 10 ευρώ

30/11/2018 ΠΕΜΠΤΗ                                ΠΑΤΡΑ – ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ (ΕΟΡΤΗ)                                ΗΜΕΡΗΣΙΑ
                             ΑΧΑΪΑ ΚΛΑΟΥΣ – ΔΕΡΒΕΝΑΚΙ
Αναχώρηση στις 07:30 για τον ΙΣΘΜΟ στάση και συνεχίζουμε για την ΠΑΤΡΑ, πρωτεύουσα της ΑΧΑΪΑΣ, όπου θα προσκυνήσουμε τον πολιούχο ΑΓΙΟ ΑΝΔΡΕΑ. Στην Εκκλησία φυλάσσονται τμήματα από τον Σταυρό στον οποίο μαρτύρησε ο Απόστολος και η κάρα του. Κατόπιν συνεχίζουμε για το οινοποιείο της ΑΧΑΪΑ ΚΛΑΟΥΣ, επίσκεψη. Το μεσημέρι θα έχουμε το γεύμα μας στην περιοχή ΔΕΡΒΕΝΑΚΙ χωριό σκαρφαλωμένο στο ΧΕΛΜΟ. Επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση στον ΙΣΘΜΟ για καφέ. 
Τιμή συμμετοχής: 16 ευρώ

 

Πίσω