banner imagebanner image

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

3/3/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ                        ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ – ΜΟΝΗ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ                         ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση στις 07:00 στάση στο ύψος της ΑΚΡΑΤΑΣ και κατόπιν συνεχίζουμε μέσω ΠΑΤΡΩΝ για το Μοναστήρι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ άφιξη, προσκύνημα, κατόπιν για την γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων την ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ. Η ξενάγησή μας ξεκινάει με την επίσκεψή μας στον Αρχαιολογικό Χώρο στον οποίο δεσπόζουν οι ναοί του ΔΙΑ και της ΉΡΑΣ γύρω από το ιερό άλσος της ΆΛΤΙΣ καθώς και το ΠΡΥΤΑΝΕΙΟ με το ΒΟΥΛΕΥΤΗΡΙΟ όπου στεγαζόταν οι διοικητικές αρχές των Ολυμπιακών Αγώνων οι οποίοι λάμβαναν χώρα στο σημερινό ΑΡΧΑΙΟ ΣΤΑΔΙΟ. Συνεχίζουμε με το Μουσείο όπου φιλοξενούνται τα περίφημα γλυπτά των ανασκαφών, όπως αυτό του ΕΡΜΗ του ΠΡΑΞΙΤΕΛΗ και της ΝΙΚΗΣ του ΠΑΙΩΝΙΟΥ. Κατόπιν ελεύθερος χρόνος για γεύμα και αγορά αναμνηστικών και στη συνέχεια επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις.

Τιμή συμμετοχής: 20 ευρώ (δωρεάν οι είσοδοι στο Μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο)

 

3/3/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ                                      ΔΑΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ - ΛΕΒΙΔΙ                                          ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση στις 07:30 για την ΑΛΕΑ (στάση) και συνεχίζουμε για το χωριό ΔΑΡΑ Αρκαδίας που βρίσκεται κοντά στο ΛΑΔΩΝΑ, για να παρακολουθήσουμε το τοπικό έθιμο που δεν πρέπει να χάσετε « Έξω ψύλλοι, ποντικοί μέσα, Μάρτιος και χαρά, κόψαν του Φλεβάρη την ουρά». Συγκεντρώνονται όλοι στην πλατεία του χωριού κρατώντας κουδούνια, τροκάνια και γυρίζουν στους δρόμους τραγουδώντας. Εδώ έχει και φαγητό (φασολάδα, ελιές, τουρσί, σαλάτες, λακέρδα, φρούτα κλπ.) και άφθονο τσουκαλόκαφτο. Κατόπιν συνεχίζουμε για το γραφικό ΛΕΒΙΔΙ στάση για φαγητό ή καφέ. Το βραδάκι επιστρέφουμε στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση.

Τιμή συμμετοχής: 15 ευρώ

 

15/3 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                                             Α΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ                                        ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΑΚΡΙΝΟΥ – ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ

Αναχώρηση στις 15:30 για την ΜΟΝΗ του ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ του ΜΑΚΡΙΝΟΥ η οποία βρίσκεται στους πρόποδες των ΓΕΡΑΝΕΙΩΝ, βορειοδυτικά των ΜΕΓΑΡΩΝ. Η Μονή σήμερα είναι γυναικεία με πολλές μοναχές, μεγάλη πνευματική άνθηση και πανελλήνια ακτινοβολία. Παρακολούθηση των Α΄ Χαιρετισμών. Επιστροφή το βραδάκι στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση μικρή στάση.

Τιμή συμμετοχής: 7 ευρώ

 

15/3/2019 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                                      Α΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ                                     ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟΥ ή ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ – ΜΕΓΑΡΑ

Αναχώρηση στις 15:30 για την Ι.Μ. ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟΥ για να παρακολουθήσουμε τη λειτουργία των Β΄ Χαιρετισμών. Μετά το τέλος της ακολουθίας επιστρέφουμε στην ΑΘΗΝΑ με μια μικρή στάση.

Τιμή συμμετοχής: 7 ευρώ

 

17/3/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ                                                                                          ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Ι. Μ. ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑΣ (ΚΕΡΑΤΕΑ) – ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΑΥΡΩΝΑΣ – ΑΡΤΕΜΙΔΑ

Αναχώρηση στις 08:00  για την Ι. Μ. της ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑΣ, η οποία βρίσκεται στην ΚΕΡΑΤΕΑ, παρακολούθηση της λειτουργίας της αναστηλώσεως των εικόνων. Κατόπιν αναχωρούμε για το ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ της ΒΡΑΥΡΩΝΑΣ και τον αρχαιολογικό χώρο παραμονή, επίσκεψη. Το μεσημεράκι θα καταλήξουμε στην ΑΡΤΕΜΙΔΑ για το γεύμα μας.

Τιμή συμμετοχής: 10 ευρώ

 

17/3/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ                                      ΕΛΑΤΕΙΑ - ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ                                       ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση με προορισμό το νομό ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ και με στάση καθοδόν άφιξη στην ΕΛΑΤΕΙΑ που βρίσκεται 5 χλμ. από την ΤΙΘΟΡΕΑ. Η σύγχρονη ΕΛΑΤΕΙΑ έχει σπίτια με κεραμιδοσκεπές, μια μεγάλη πλατεία με καφενεδάκια γύρω της, ένα μεγάλο πεζόδρομο για ξεκούραστες βόλτες, όμως το πιο ενδιαφέρον αξιοθέατο είναι η Αρχαιολογική Συλλογή ΕΛΑΤΕΙΑΣ, την οποία θα επισκεφθούμε (έξοδα ατομικά). Πρόκειται για το πιο παλιό δημοτικό σχολείο της ΕΛΑΤΕΙΑΣ, ένα πανέμορφο κτίριο της δεκαετίας του ’20, που ανακαινίσθηκε και διαμορφώθηκε  κατάλληλα για την στέγαση των αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής. Αργότερα κατευθυνόμαστε προς το ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ, ορεινή κωμόπολη, χτισμένη στους πρόποδες του ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ, σε μια περιοχή με πλατάνια και τρεχούμενα νερά. Παραμονή για γεύμα. Το απόγευμα επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση.

Τιμή συμμετοχής: 14 ευρώ

 

20/3/2019 ΤΕΤΑΡΤΗ                                             ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ

Αναχώρηση στις 18:00 για να παρακολουθήσουμε την παράσταση «Ζητείται ψεύτης» στο θέατρο Παλλάς. Μεταξύ των ηθοποιών που παίζουν στην παράσταση, πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν ο Αλέξης Γεωργούλης, ο Παρτσαλάκης και η Ναταλία Δραγούμη.

Τιμή συμμετοχής: 20 ευρώ (σε καλές θέσεις στην πλατεία)

 

22/3/2019 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ           Β’ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ                     ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ – ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ

Αναχώρηση στις 15:30 για τον ΟΣΙΟ ΕΦΡΑΙΜ για να παρακολουθήσουμε την ακολουθία των B’ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ. Επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ με στάση στην ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ.

Τιμή συμμετοχής: 7 ευρώ       

 

22/3/2019 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ        Β’ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ                     ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

ΟΣΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ – ΜΕΓΑΡΑ

Αναχώρηση στις 16:30 για το Μοναστήρι του ΟΣΙΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟΥ στα ΜΕΓΑΡΑ, παρακολούθηση των B΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ. Επιστροφή το βράδυ στην ΑΘΗΝΑ μετά το τέλος των Χαιρετισμών.

Τιμή συμμετοχής: 7 ευρώ       

 

ΕΚΔΡΟΜΕΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

 

22-25/3/2019                               ΜΠΑΝΣΚΟ – ΡΙΛΑ – ΣΟΦΙΑ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ                                4 ΗΜΕΡΕΣ

22/3/2019 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Αναχώρηση στις 06:00 από Αθήνα για το συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Μετά από το σύντομο έλεγχο (απαραίτητο διαβατήριο ή νέου τύπου ταυτότητα) συνεχίζουμε για το ΜΠAΝΣΚΟ. Το ΜΠΑΝΣΚΟ, κατά τη χειμερινή περίοδο, θεωρείται ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά θέρετρα των Βαλκανίων και τους υπόλοιπους μήνες, ένας από τους ομορφότερους φυσιολατρικούς προορισμούς. Βρίσκεται στους πρόποδες του όρους ΠΊΡΙΝ, το οποίο περιλαμβάνεται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

23/3/2019 ΣΑΒΒΑΤΟ: Μπουφέ πρωινό και αναχώρηση για το Βουνό ΡΙΛΑ, όπου θα επισκεφτούμε το ιστορικό ομώνυμο μοναστήρι και το μουσείο του με τα ιστορικά και θρησκευτικά κειμήλια. Το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη της ΡΙΛΑ, γνωστό απλά ως μοναστήρι της ΡΙΛΑ, είναι η μεγαλύτερη και πιο φημισμένη ορθόδοξη μονή στη Βουλγαρία. Το 1976 ανακηρύχθηκε εθνικό ιστορικό μνημείο της χώρας και το 1983 χαρακτηρίστηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απολαύστε ΔΩΡΕΑΝ τις εγκαταστάσεις του SPA, όπως εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, Σάουνα, Χαμάμ, Teppidarium και γυμναστήριο. Το βράδυ μπουφέ δείπνο, διανυκτέρευση

24/3/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μπουφέ πρόγευμα και πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα της ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ, την ΣΟΦΙΑ. Θα περιηγηθούμε στους δρόμους της και θα επισκεφτούμε σημαντικά μνημεία της όπως τον καθεδρικό ναό του Alexander Nevski, τη βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, το ναό του Αγίου Νικολάου, το Κοινοβούλιο κ.α. Αν το επιτρέψει ο χρόνος και οι καιρικές συνθήκες, θα επισκεφτούμε και το πάρκο-βουνό ΒΙΤΟΣΑ (έξοδα ατομικά) για να απολαύσουνε το καταπράσινο ορεινό τοπίο και τη θέα της ΣΟΦΙΑΣ πανοραμικά. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και μπουφέ δείπνο, διανυκτέρευση.

25/3/2019 ΔΕΥΤΕΡΑ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για Αθήνα, με στάση στο ΣΑΝΤAΝΣΚΙ για μια σύντομη γνωριμία με την όμορφη πόλη η οποία είναι κτισμένη ανάμεσα σε δύο ποταμούς και είναι γνωστή για τα ιαματικά της νερά και την φθηνή αγορά της. Επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ αργά το βράδυ.

Τιμή συμμετοχής:       ευρώ

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές - εκδρομές του προγράμματος με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν, διαμονή σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο  στο Μπάνσκο Βουλγαρίας, μπουφέ πρόγευμα και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή), ξενάγηση στη Σόφια, αρχηγός /συνοδός

Δεν περιλαμβάνονται: Εισιτήρια τελεφερίκ & εισόδων σε χώρους επισκέψεων, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.

 

23-25/3/2019              ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ-ΝΥΜΦΑΙΟ-ΠΑΝ. ΣΟΥΜΕΛΑ              3 ΗΜΕΡΕΣ

23/3/2019 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:00 από ΑΘΗΝΑ για ΛΑΜΙΑ στάση καθ’οδόν. Κατόπιν για ΔΟΜΟΚΟ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ παραμονή, γεύμα. Συνεχίζουμε για ΓΡΕΒΕΝΑ και φτάνουμε στην όμορφη πόλη της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ η οποία περιβάλλεται από τη ΛΙΜΝΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ που θεωρείται μορφολογικά η ωραιότερη λίμνη της Ελλάδας και ένα από τα μαγευτικότερα σκηνικά της Δυτικής Μακεδονίας, επίσκεψη στην ΜΟΝΗ ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ, που είναι χτισμένη στις όχθες της Λίμνης με μοναδική θέα στην γύρω περιοχή και στη ΣΠΗΛΙΑ του ΔΡΑΚΟΥ (πήρε το όνομά της από την είσοδο που έχει τη μορφή στόματος δράκου, έξοδα ατομικά). Μέσα στη σπηλιά υπάρχει πλωτή γέφυρα από την οποία μπορεί κάποιος να δει τις επτά λίμνες γλυκού νερού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

24/3/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για τον διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό ΝΥΜΦΑΙΟ με τα καλοδιατηρημένα πέτρινα αρχοντικά, τα πλακόστρωτα στενά δρομάκια, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1350 μ. στο όρος Βίτσι σε ένα παρθένο φυσικό περιβάλλον δασών, για πολλούς το ομορφότερο χωριό της βόρειας Ελλάδος, το Αλπικό στολίδι της Μακεδονίας, στάση. Εν συνεχεία για ΦΛΩΡΙΝΑ μέσω μιας ωραιότατης διαδρομής από το όρος ΒΙΓΛΑ περνάμε το ΠΙΣΟΔΕΡΙ και το ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ και καταλήγουμε στις ΠΡΕΣΠΕΣ την Μικρή και τη Μεγάλη που είναι μοιρασμένες ανάμεσα σε Ελλάδα – Αλβανία – Σκόπια και αποτελούν το πιο όμορφο κομμάτι των συνόρων της πατρίδας μας. Εμείς θα φτάσουμε στο τελευταίο χωριό στα σύνορα με την Αλβανία τους ΨΑΡΑΔΕΣ της Μεγάλης ΠΡΕΣΠΑΣ που είναι κρυμμένο σε ένα κολπίσκο και κερδίζει τον επισκέπτη με την μοναδική αρχιτεκτονική του, παραμονή, γεύμα. Επιστροφή για ΚΑΣΤΟΡΙΑ όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ψώνια στα περίφημα γουναράδικά της. Αργά το απόγευμα πίσω στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

25/3/19 ΔΕΥΤΕΡΑ: Μετά το πρωινό αναχώρηση και μέσω της Εθνικής Οδού ΕΓΝΑΤΙΑΣ – ΠΟΛΥΜΥΛΟΥ θα φτάσουμε στο Μοναστήρι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ, προσκύνημα. Εν συνεχεία για ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ παραμονή, γεύμα καθ’οδόν επί της Εθνικής Οδού. Κατόπιν για ΤΕΜΠΗ – ΛΑΜΙΑ στάση καθ’οδόν. ΑΘΗΝΑ.

Τιμή συμμετοχής:       ευρώ

Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό.

 

24-25/3/2019        ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ–ΜΕΤΕΩΡΑ–ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ–ΕΛΑΤΗ-ΠΕΡΤΟΥΛΙ       2 ΗΜΕΡΕΣ

24/3/2019 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:30, για ΛΑΜΙΑ στην Εθνική Οδό στάση, ΔΟΜΟΚΟ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΚΑΤΑΦΥΓΙ, επίσκεψη στην ΜΟΝΗ ΠΕΤΡΑΣ και συνεχίζουμε για τον γύρο της τεχνητής λίμνης ΠΛΑΣΤΗΡΑ χτισμένη σε υψόμετρο 1.000μ. με πρώτη στάση για γεύμα στην πλαζ ΛΑΜΠΕΡΟΥ. Εν συνεχεία για φράγμα, στάση, ΝΕΟΧΩΡΙ στάση στο όμορφο χωριό που βρίσκεται απλωμένο σε καταπράσινη περιοχή, με υπέροχη θέα στην λίμνη. Έπειτα για ΠΕΖΟΥΛΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

25/3/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό, επίσκεψη στα ΜΕΤΕΩΡΑ στο γυναικείο Μοναστήρι του ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, όπου βρίσκεται η κάρα του Αγ. Χαραλάμπους και γιορτάζει σήμερα. Συνεχίζουμε για ΠΕΡΤΟΥΛΙ – ΕΛΑΤΗ παραμονή, γεύμα. Κατόπιν για ΚΑΡΔΙΤΣΑ – ΔΟΜΟΚΟ, ΛΑΜΙΑ στάση, ΑΘΗΝΑ.

Τιμή συμμετοχής: 65 ευρώ 

Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό

 

24-25/3/2019                                                          ΤΗΝΟΣ                                                           2 ΗΜΕΡΕΣ

24/3/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ: Αναχώρηση στις 06:00 για το λιμάνι της ΡΑΦΗΝΑΣ, όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για το νησί της ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ την ΤΗΝΟ. Άφιξη στην ΤΗΝΟ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση. Το απόγευμα θα πάμε στην ΜΟΝΗ ΚΕΧΡΟΒΟΥΝΙΟΥ όπου μόνασε η ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ για να προσκυνήσουμε. Συνεχίζουμε για τον γύρο του νησιού και φθάνουμε στα χωριά ΒΩΛΑΞ, ΠΥΡΓΟΣ, στάση στο σπίτι του ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΧΑΛΕΠΑ και την Σχολή Καλών Τεχνών. Επιστροφή στην ΧΩΡΑ.  Διανυκτέρευση.

25/3/2019 ΔΕΥΤΕΡΑ: Το πρωί θα πάμε για εκκλησιασμό στη ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για το πρωινό μας. Χρόνος ελεύθερος μέχρι το μεσημέρι όπου θα πάρουμε το πλοίο για τη επιστροφή μας στην ΡΑΦΗΝΑ, και από εκεί στην ΑΘΗΝΑ.

Τιμή συμμετοχής: 90 ευρώ

Περιλαμβάνονται: Μεταφορά από / προς Ραφήνα με πούλμαν του γραφείου μας, εισιτήρια πλοίων ΡΑΦΗΝΑ-ΤΗΝΟΣ-ΡΑΦΗΝΑ, διαμονή σε δίκλινα / τρίκλινα δωμάτια με πρωινό.

 

25/3/2019  ΔΕΥΤΕΡΑ                                           (ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ)                                                 ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ-ΑΓ. ΛΑΥΡΑ – ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αναχώρηση στις 07:30. Πρώτη μας στάση στην ΑΚΡΑΤΑ για καφέ και συνεχίζουμε μέσα από μια όμορφη διαδρομή πλάι στο ΒΟΥΡΑΪΚΟ ποταμό και το ομώνυμο φαράγγι για να καταλήξουμε στην ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ της ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ, ένα μοναστήρι με πολύτιμους θησαυρούς όπου βρίσκεται το Λάβαρο της ορκωμοσίας των αγωνιστών του 1821, η πρώτη δηλαδή σημαία του Ελληνικού Έθνους. Επιπλέον θα παραμείνουμε για να παρακολουθήσουμε τις εορταστικές εκδηλώσεις και την Αναπαράσταση Ορκωμοσίας των Αγωνιστών και της κήρυξης της Επανάστασης του 1821. Από εκεί αναχώρηση για τα ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ, όπου θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας φαγητό. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τη ΜΟΝΗ του ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟΥ, που είναι χτισμένη σε ένα εντυπωσιακό τοπίο, στην είσοδο μιας φυσικής σπηλιάς, χτίστηκε το 362. Η ΜΟΝΗ διαθέτει μεγάλο πλούτο κειμηλίων, μεταξύ των οποίων, εξαιρετική θέση κατέχει η εικόνα της Παναγίας, που φιλοτέχνησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Επίσης, διαθέτει ένα σπάνιο λάβαρο με τις μορφές τριών βυζαντινών αυτοκρατόρων, εθνικές στολές, ένα πολύτιμο σταυρό με Τίμιο Ξύλο, λειψανοθήκες με οστά Αγίων και των ιδρυτών της Μονής, Ευαγγέλια σε περγαμηνές και άλλα. Θα παραμείνουμε στη Μονή να προσκυνήσουμε και από εκεί αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ με σύντομη στάση στον ΙΣΘΜΟ.

Τιμή συμμετοχής: 25 ευρώ με οδοντωτό / 15 ευρώ χωρίς τον οδοντωτό

 

25/3/2019 ΔΕΥΤΕΡΑ          ΜΟΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ–ΑΓ. ΑΝΝΑ–ΛΕΙΒΑΔΙΑ (ΚΡΥΑ)           ΗΜΕΡΗΣΙΑ  

Αναχώρηση στις 08:00 και με μια στάση στην ΘΗΒΑ, φθάνουμε στην ΜΟΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ όπου γιορτάζει. Θα δούμε το καθολικό της, με τις αγιογραφίες, την μικρή βιβλιοθήκη, τον ξενώνα και το εργαστήριο υφαντών. Συνεχίζουμε για τις πλαγιές του ΕΛΙΚΩΝΑ, όπου θα συναντήσουμε τα χωριά ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ και θα καταλήξουμε στο χωριουδάκι, την ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ όπου θα έχουμε το γεύμα μας. Κατά την επιστροφή θα κάνουμε στάση στην ΛΕΙΒΑΔΙΑ και θα απολαύσουμε τον καφέ μας στην τοποθεσία ΚΡΥΑ με τους νερόμυλους και τις πηγές. Άφιξη στην ΑΘΗΝΑ το βραδάκι.

Τιμή συμμετοχής: 15 ευρώ

 

29/3/2019 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                                    Γ’ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ                                        ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

ΜΟΝΗ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ – ΝΤΑΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Αναχώρηση στις 15:30 για την ΜΟΝΗ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ στην ΝΤΑΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, παρακολούθηση της λειτουργίας των Γ’ Χαιρετισμών. Επιστροφή το βραδάκι στην ΑΘΗΝΑ.

Τιμή συμμετοχής: 7 ευρώ

 

29/3/2019 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                             Γ΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ                                       ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

             ΟΣΙΟΣ ΜΕΛΕΤΙΟΣ – ΑΓ. ΣΩΤΗΡΑ

Αναχώρηση στις 15:30 για τον ΟΣΙΟ ΜΕΛΕΤΙΟ, παρακολούθηση της λειτουργίας των Γ΄ Χαιρετισμών.

Συνεχίζουμε για μια στάση στην ΑΓΙΑ ΣΩΤΗΡΑ και επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ το βραδάκι.

Τιμή συμμετοχής: 7 ευρώ

 

31/3/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ                               ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ                                  ΗΜΕΡΗΣΙΑ

           ΣΤΕΝΗ - ΧΑΛΚΙΔΑ

Αναχώρηση στις 07:30 για το Μοναστήρι της ΘΕΟΓΕΝΝΗΤΩΡΟΣ στον ΑΥΛΩΝΑ ΑΤΤΙΚΗΣ για να παρακολουθήσουμε την Συνοδική Θεία Λειτουργία και την Λιτάνευση του Μυροβλίζοντος ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ. Συνεχίζοντας θα περάσουμε την μεγάλη γέφυρα της Χαλκίδας και θα φτάσουμε στην ΑΡΧΑΙΑ και ΝΕΑ ΕΡΕΤΡΙΑ. Θα επισκεφθούμε το εξαιρετικό μουσείο της με αριστουργήματα πολλών εποχών, το Θέατρο, το Γυμνάσιο (Γυμναστήριο), την οικία των Μωσαϊκών και άλλες αρχαιότητες. Θα γευματίσουμε στην ΕΡΕΤΡΙΑ. Αναχώρηση για ΧΑΛΚΙΔΑ, όπου θα πιούμε τον καφέ μας και τελευταίος μας σταθμός θα είναι το ΦΡΟΥΡΙΟ ΚΑΝΗΘΟΣ (ΚΑΡΑΜΠΑΜΠΑ), τούρκικο οχυρωματικό, με εκπληκτική θέα. Επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ.

Τιμή συμμετοχής: 13 ευρώ

 

31/3/2019  ΚΥΡΙΑΚΗ                                 ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ                                 ΗΜΕΡΗΣΙΑ

            ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ – ΣΟΥΝΙΟ – ΛΑΥΡΙΟ

Αναχώρηση για να πάμε στο Ίδρυμα Σταυρό Νιάρχο και να πιούμε τον καφέ μας. Θα περιηγηθούμε στους χώρους του και να θαυμάσουμε την μοναδική Αρχιτεκτονική του. Επόμενος σταθμός μας το Σούνιο οπού όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφτούν τον Ναό του Ποσειδώνα. Ο ναός ήταν αφιερωμένος στον Ποσειδώνα, τον θεό της θάλασσας. Στο ακρωτήρι του Σουνίου οι Αθηναίοι οικοδόμησαν ένα ιερό περιβαλλόμενο από τείχος. Το ιερό περιλάμβανε ναούς αφιερωμένους στους θεούς της πόλης. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας και θα φτάσουμε στο Λαύριο οπού θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα στα όμορφα ταβερνάκια του Λιμανιού. Το απόγευμα επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ.

Τιμή συμμετοχής: 12 ευρώ                                

Back